Как да направите пушек генератор за студено пушене

Мирише на пушено месо или риба. Понякога цената на тези продукти ви кара да се чудите дали покупката няма да навреди на бюджета? Винаги има изход - генератор на дим за студено пушене! Той ще позволи във всяко удобно време да подготви перфектната гастрономна кухня със собствените си ръце, което е гарантирано, предпазва от възможни негативни последствия от яденето на такава храна.

Предимства при избора: отоплителна инсталация или димов генератор

Самоизработеният хомогенизатор е ефективно нещо в работата и не е скъпо за бюджета. Лесно е да се събере и поддържа. Устройството е популярно от момента на появата му, тъй като пушенето често изисква отделно пространство и димният генератор за студено пушене е мобилен и компактен, което го прави лесно да се постави на най-малкото парче земя.

Уредът е лесен за работа - принципът се основава на движението на въздуха. Например, разтопена пещ издава дим в тръба, вятърът я пренася на определено разстояние - това устройство също изпълнява своята работа.

Генератор на дим

Генератор на димен дим

монтаж

Днес в специализирани магазини за туризъм и отдих можете лесно да закупите генератор на дим за студено пушене, но да го направите сами ще бъде по-практичен и по-икономичен. Основните компоненти на всяко устройство, предназначено за производство на дим и последващо пушене, са източникът на огън, необходим за поддържане на определена температура, както и охладителната система и подаването на дим в камерата, където продуктът е пушен.

Важно е да запомните, че процесът на изграждане Генератор на дим със собствени ръце не е сложно, но е необходим отговорен подход, за да се гарантира, че устройството е ефективно и пълноценно допълнение към пушенето. В самото начало на работата е необходимо да се разбере какъв ще бъде източникът на топлина - дървесина, електричество или газ. Ако става дума за вариант за използване в градски условия, тогава основата ще бъде електричество, а за лятна употреба можете да монтирате камина на дърво - това ще увеличи вкуса на приготвеното ястие.

Дизайн на димния генератор за студено пушене

За да се събере самостоятелно направен димен генератор може да бъде, като се използват всички ограничения на дизайна, почти няма. Важно е да се грижим за наличието на 3 компонента:

  • Горивни камери;
  • ежектор;
  • Помпи за захранване с кислород.
аксесоари

Аксесоарите са лесно достъпни и евтини

Горивната камера е контейнер, основната част от цялата структура. Неговата форма и размери могат да бъдат различни, важно е само, че материалите са огнеупорни. Според практическите наблюдения най-оптималната възможност за производство на горивна камера е използването на метална тръба с диаметър 10 см.

Когато направите инсталацията си сама, трябва да се уверите, че в долната част на контейнера има отвор с диаметър от 7-10 мм.

В долната част на тялото трябва да се направи отвор с диаметър 10 мм

В долната част на тялото трябва да се направи отвор с диаметър 10 мм

Необходимо е за запалване и захранване с кислород, както и за постоянно поддържане на горенето. Горната част трябва да се затваря, за да се ограничи потокът на въздуха. За тази цел капакът на същата тръба е перфектен:

Препоръчваме: Как да направите универсална пушечка със собствените си ръце

Основната част от проекта е изхвъргач, изработен от обикновени тръбни тръби, необходими са допълнителни сондажи и тръби, които са свързани помежду си чрез заваряване или обикновена резба. Местоположението на местоположението му не е важно - възможно е да го монтирате както над, така и под него.

Генератор на дим за студено пушене с долната позиция на ежектора

Това решение е идеално за компактна пушеща камера. Устройството има отлична работа във връзка с него, но поради малкия си размер не позволява достатъчно въздух да тече, което води до бързо охлаждане. Горивната камера, събрана със собствените си ръце, задължително трябва да включва тръба, защитена от падащи чипове вътре.



Важно е да се има предвид, че ежектора, намиращ се в долната част на горивната камера, не допринася за процеса на приток на природен въздух, тъй като пушачите се нуждаят от постоянно наблюдение на температурата от страна на човека. Ако изхвъргачът е разположен в горната част, тогава всички трудности и недостатъци на конструкцията на пушенето веднага ще изчезнат.

Характеристики на самосглобяването

Помпата е необходима за постоянно подаване на въздух към устройството. За самосглобяване може да бъде подходящ конвенционален аквариум компресор, тъй като неговият капацитет е достатъчен за такъв дизайн.

компресор

За захранване с дим, аквариумна помпа

Въпреки това, домашен димов генератор за студено пушене може да бъде истинско шедьовър на човешката мисъл, тъй като стар охладител или домашен вентилатор може да действа като източник на въздух. Ще бъде необходимо само да свържете източника на въздух с пластмасовата бутилка и можете да разгледате елемента, който трябва да бъде успешно сглобен и готов за работа.

Домашен компресор

Компресорът може да бъде направен от охладител и бутилка

Устройство за пушене, събира собствените си ръце, се характеризира с това, че като гориво се поберат всички дървен материал, с изключение на това, че е необходимо да се откаже от смърч и бор, тъй като те са източници на смоли, които са вредни за пушача и изкривяват вкуса и мириса на готовия ястие. размер Chip не е толкова важно, но то изисква внимание, защото, когато се използва по-малки чипове ще трябва да се направи малка допълнение към дизайна - да се използват пружини, която ще служи като комин, което позволява на дима да преминават през слой от дървени стърготини.

Генератор на дим в действие

Генератор на дим в действие

Температурата на дима в помещението за пушене е важна за крайния резултат, тъй като зависи не само от външния вид на продукта и аромата, но и от степента на готовност.

При повечето генератори температурата може да се регулира по желание чрез увеличаване или намаляване на дължината на дюзата, която свързва димната камера директно с димовия генератор.

Като основна пушеща камера можете да използвате празен цилиндър или метален цев, дори и кутия или кутия. Много от тях са се адаптирали студено пушене стари, неактивни хладилници, тъй като те са плътно затворени и добре изолирани, което ви позволява да поддържате постоянна и оптимална температура.

По този начин не е трудно да създадете функционален димов генератор за студено пушене със собствените си ръце. Това ще отнеме само малко свободно време и творческо мислене, тъй като е възможно да се създаде устройство, почти от всякакви импровизирани материали.

Ако няма подходящ материал или инструмент, опитайте направете генератор на дим за студено пушене, както във видеоклипа:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Генератор на дим със собствени ръцеГенератор на дим със собствени ръце
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Домашен шкаф за студено пушенеДомашен шкаф за студено пушене
Най-важното нещо за индустриалните генератори на димНай-важното нещо за индустриалните генератори на дим
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
» » Как да направите пушек генератор за студено пушене
© 2021 BggeHat.com