Домашен шкаф за студено пушене

Като шкаф за пушене може да се използва всяка подходяща конструкция със странична или горна врата, която може да се затваря херметически. За шкафове за пушене, направени сами за риба и месо, се настаняват различни структури:

Универсален умивалник студено пушене кабинет можете да направите свои ръце от баровете и дъските. Дизайнът на тази сграда е много проста, но се различава в най-широкия функционалност и ви позволява да се готви в него риба, месо, сирене, сушени сини сливи и други продукти, които изискват определена температура, дим, най-вече студено.

Шкаф за пушене

Дизайнерски характеристики на дървен шкаф за пушене

Основата на студения шкаф за пушене за риба и месо е дървена рамка от борова дървесина с размери 40х40 мм. Чертежите на делото могат да се видят по-долу. Размерите на рамката са 1х0.5х0.5 м. Осъществяването му на ръка не е трудно, устройството е много просто. Това е достатъчно за производството на домашни продукти в необходимото количество. Нещо повече, полученият вътрешен обем е оптимален за мощността на малък димов генератор (с обем на горивната камера до 3 литра) от тип ежектор, работещ на чипове.

Чертеж за шкаф

Схематичен чертеж на шкаф за пушене

Шкаф за пушене в кабинета

Рамката е ушита ръчно от три страни с дъска с дебелина 25 мм и ширина до 100 мм. Като покритие можете да използвате обикновената подплата. Най-подходящ за техния вкус за риба и месо е дъската или облицовката, изработена от липа, аспан, елша или друга твърда дървесина. Ако това не е на разположение, тогава можете да шиете рамката с иглолистен дървен материал. Това е малко по-лошо поради неговата резистентност, но след няколко сесии за пушене е наситено с дим и характерен мирис изчезва и устройството става напълно готово за работа.

Кабинета за пушене трябва да е херметически затворен. Това се осигурява чрез поставяне на уплътнител от конопеното въже във всяка връзка на дъската. Ако се използва облицовка или подово дъно с шлиц / канал, уплътнителят е по желание, но е желателно. И когато покриваш със собствените си ръце обикновена дъска с плоско лице, всички пукнатини трябва да бъдат притиснати.

Конопено въже

Съвместно с конопено въже

Конопеното въже е оптималното решение. Друга възможност е да използвате пластира. Всеки може да направи това със собствените си ръце.

Вратата

Вратата се произвежда по цялата височина на предната стена. Тя ще със собствените си ръце върху рамката на борда 0,25h100 мм, така че да се оформят борд включен в отвора, като издадената част обшивка затворен съвместен отгоре. На периметъра на целия отвор е монтиран уплътнител от хранителен каучук (например от хладилника). Ако това не е на разположение, можете да го направите филц лента.

Всички предимства на ръчно изработените дизайни са, че има неограничен брой технически решения на един и същи възел. Като правило се използват най-достъпните материали и е невъзможно да се каже, че те са единствените допустими материали. Следователно, вариациите в инсталирането на конкретен дизайн са добре дошли.

Препоръчва се: 6 лесни начина да направите пушек със собствените си ръце

Вратата е окачена на два панти, външни или вградени - зависи от нивото на уменията ви и е снабдено с капаче. Вратата, подобно на стените, трябва да бъде напълно запечатана с коноп или пръчка. Това е необходимо условие за студено и горещо опушено готвене.

покрив

Горната част на пушенето е направена в едноетапна версия с наклон назад или по-красива версия с две наклони. При избора на двупластова версия е необходима кофражна система с дължина 55-60 см. Ако има известно преживяване, всеки може да го направи сам. Покривът е напълно запечатан.

Ако възнамерявате да инсталирате умивалника за риба и месо на улицата, тогава горната част на кожата трябва да бъде грундирана и боядисана с маслена боя. Покривът на Smokehouse, дори и ако то се използва за топла-пушени, затопляне не е много силен, така че трябва да внимават за боя пилинг не е необходимо, и дъжд или сняг оцветяване защити перфектно.

Комин в шкафа за пушене

Не забравяйте комина



На покрива е монтиран комин, оборудван с клапи и скрепер. Тя може да бъде направена както от дърво, така и от метална тръба. Направете го прости.

Редът на кабинета

Кутия за пушене с универсална цел за студено пушене на риба и месо се сглобява в този ред:

  1. сглобяване на рамката;
  2. долна инсталация;
  3. покриване на стени;
  4. окачена врата;
  5. покривна инсталация;
  6. инсталиране на функционално оборудване.

Към функционалното оборудване принадлежи димов генератор, отоплителна система, термостат, комин. Нека ги разгледаме по-подробно. Възможностите на пушача зависят от нормалната им работа.

Генератор на дим за кабинета за пушене

При тази конструкция на димоотводната кутия е предвиден вертикален димов генератор тип ежектор, който е прикрепен към задната стена на пушача и е свързан към вътрешния обем с комин с диаметър 25-40 mm. Как да го направите сами, можете да научите от тази статия. Като източник на студен дим, можете да използвате всеки друг тип генератор, базиран на технически възможности.

Генератор на дим с шкаф

Така че генераторът на дим е свързан към шкафа

Превръщането на пушенето в горещ пушач се извършва чрез инсталиране на специален нагревател. В своето качество се използва спирала или прав затворен нагревателен елемент с мощност до 1 kW, който се монтира на дъното на помещението за опушване.

Отоплителен елемент за пушене

TEN се използва като отоплителен елемент

Към дъното не осветяване, е инсталиран на металния профил на нагревателя радиатор или във всяка друга ръка, повдигането горе дъските 5-10 см. Въздушен слой и металните трупа разсее топлината, генерирана от нагревател и температура не по сила повреди дървото.

От горната част на нагревателя е защитена с тава (тава), в която се събират мазнините, които се изкопават от рибата или месото. Палета е сменяем. След всяка сесия за пушене, независимо, студено или горещо, тя се изважда и се измива.

Палета за пушене

Таблата предпазва нагревателя от натрупване на мазнини и сок върху него

При студено пушене, нагревателят е изключен и температурата в камерата не надвишава 30-40 ° C. ако се изисква подготовка на продукти за горещо изпичане, в допълнение към генератора за дим, отоплението се включва в нормален режим. Температурата вътре може да се повиши до 150 ° С. Той се регулира в автоматичен режим от терморегулатор с щифт, монтиран в горната част на помещението за пушене. За удобство на работата, пушенето е оборудвано с термометър.

От двете страни кутията за пушене е оборудвана с дръжки за носене. Общото му тегло е малко, цялото оборудване е поставено директно в помещението за пушене или е окачено на него, така че дизайнът е мобилен и винаги готов за работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Преглед на зелената полянка на димното оборудванеПреглед на зелената полянка на димното оборудване
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Carpenter студено и горещо пушенеCarpenter студено и горещо пушене
» » Домашен шкаф за студено пушене
© 2021 BggeHat.com