Генератор на дим със собствени ръце от Анатолий Федоров

Производство на дим пушач със собствени ръце - Процесът е прост (снимка и видео). Устройството му е интуитивно ясно на човек, който е запознат с металообработката и притежава най-често използваните инструменти, за да направи възможно в рамките на няколко часа не много упорита работа. Използваните материали не са оскъдни - всичко може да се купи в хардуерния магазин.
Генератор на дим от тръбата

Производствен диммер за занаятчиите на бележка

Компресорът също е самостоятелно изработен. За да купите компонентите му, ще трябва да посетите магазин за компютърна техника. Факт е, че охладителната система на компютъра се използва като вентилатор. Нейното предимство пред подготвени компресори за аквариума, който се препоръчва от много любители на дизайнерите е, че устройството е по-икономичен отпадъци енергия, регулирана и по-лесно да го направя със собствените си ръце по-евтино толкова повече можете да изберете размера на вентилатора.

Генератор на дим за студено пушене със собствени ръце

Димът в помещението за пушене изисква много и студено, температурата му трябва да бъде не повече от 30 - 320 ° С. Домакинният генератор от типа на ежектора напълно се справя с задачата за пушене. Той работи според принципа на самозасмукване - потокът от чист въздух се движи с голяма скорост от хоризонталната тръба на комина, свързана чрез страничен клон с горивната камера.

В тръбата се създава вакуум и димът от камерата се изтегля в ежектора и се подава в шкафа за пушене. Устройството е принципно еднакво за всички генератори на дим от този род. Дизайнът се различава само от материали, направени от собствените им ръце и размери.

Основата на нашия генератор на студен дим е част от тръба с диаметър 100 мм, изработена от поцинкована стомана. Дължината (височината) на корпуса е около 0,5 м. Това е достатъчно, за да се обслужва студеният шкаф на пушенето с обем от около 100 литра. Това може да се види във видеоклипа. Вътре в генератора се напълват до 3 литра дървени стърготини, като се осигурява пушене за пушене за 5-6 часа.

Ежекторът може да бъде изработен ръчно с алуминиева тръба с диаметър 25 мм, свързана с резбова тръба с корпус. В задната част има месингов фитинг за съединителя за въздуховоди, предният е вмъкнат директно в вграден шкаф. От страната на входа от горивната камера коминният комин е защитен от метална мрежа, предпазвайки от падане в дюзата на дървени стърготини и пепел.

Изпускател на генератор на дим

Изпускател на генератор на дим

Горната част на тялото е затворена с херметичен капак, долната част - с капак, който е фиксиран в затворено положение, за да се предотврати случайно отваряне. След края на пушенето, клапата премества пепелта и неизползваните дървени стърготини се изпразват. Това е много по-удобно да се направи, отколкото да се използва дъното на болтове или винтова връзка.

Препоръчваме: Как да събираме умивалника за мазнини от импровизирани средства

Отстрани на корпуса, на стената, противоположна на изхода на ежектора, се изисква да се направи отвор с диаметър 0,6 мм за запалване на горивото и потока от горивен въздух.



Компресорът се състои от вентилатор на компютъра, монтиран в конвенционална електрическа кутия и свързан към регулатор на тока, който позволява промяна на скоростта.

Компресор от компютърен охладител

Вентилатор от компютърен охладител

Това е много важно - вентилаторът е доста ефективен и издухва прекалено голямо количество дим при пълен капацитет. Видеото показва колко дим може да произведе.

Генератор на дим от пожарогасител

Генератор на дим от пожарогасител

Генератор на дим от корпуса на пожарогасителя

Друг забавен дизайн, направен на ръка от импровизирани средства, е генератор на дим за студено пушене от пожарен пожарогасител. Тялото му е изрязано в горната част на разстояние от 5 см от шията и се използва под формата на капак, дори не е необходимо да се демонтира стартовият лост.

Пробит отвор (на две стени) с диаметър 2,5 мм се пробива под рязане (6 см). От двете страни на отворите са заварени (или завинтени като удобен и достъпен) две тръби с дължина 8 см. Те служат комин монтаж и въздух доставка съответно.

Както може да се разбере от видеото, устройството се получава с горното местоположение на ежектора и неговият дизайн е малко по-различен от обичайните генератори на дим. Въздушната тръба не е перпендикулярна на дима, но коаксиално (снимка). Той е малко по-малък в диаметър и просто се вкарва в комина за 4-5 см, преминаващ през диаметъра на тялото през и през него. Ефективността на засмукването от това не се променя. По-добре е този процес да бъде разбран от видеоклипа.

Отворите за смучене на въздух са разположени по-долу. За да се улесни преминаването на въздушния поток, е окачена пружина (от всякакъв размер), окачена вертикално навътре, което предотвратява прекалено компактните стърготини и възпрепятства движението на дим. Просто и надеждно устройство, направено от собствените си ръце.

Този генератор за пушене от стандартен пожарогасител работи доста добре в продължение на 6-7 часа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пушек генератор за себе си за пушенеКак да направите пушек генератор за себе си за пушене
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
Генератор на дим със собствени ръцеГенератор на дим със собствени ръце
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Туристическа пушачка със собствените си ръцеТуристическа пушачка със собствените си ръце
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
» » Генератор на дим със собствени ръце от Анатолий Федоров
© 2021 BggeHat.com