Как да направите пушек генератор за себе си за пушене

Генератор на дим за пушене е отличен начин за приготвяне на храна, което води до вкусна и ароматна, дълго съхранена риба, месо или домашни птици. Използвайки различни подправки за марината и внимателно подбрани дървесни видове като дърва за огрев, можете да получите домашно пушени продукти с различни вкусове от едно и също месо. За тези, които обичат да експериментират в кухнята, димният генератор за пушене осигурява широко поле на действие.

Трудността е, че тютюнопушенето е дълъг процес и изисква не само подходящо оборудване, но и солиден запас от дърва за огрев, ако използвате традиционна конструкция за изгаряне на дърва, в която се изгаря дървесината. Това пушене трае в продължение на няколко дни с постоянно поддържане на изгарянето в пещта.

Но от тази ситуация въображаемата мисъл също намери изход - генератор на дим за пушене. Основната и единствена цел на димния генератор е производството на значително количество дим и неговата доставка в шкафа за пушене, където заготовките са поставени за пушене. В резултат на взаимодействието с дим по специален начин на начистено месо, риба или домашни птици, в продуктите настъпват редица химични реакции, които ги превръщат в смилаеми от тялото и много вкусни храни.

Генератор на дим

Генератор на дим

Генератор на дим за пушене е доста просто, но изключително ефективно устройство, което може да бъде направено със собствени ръце от импровизирани материали. Цялото привличане на димогенератора е, че той може да работи в автоматичен режим. В шкафа за пушене температурата не е твърде висока, така че не трябва да се страхувате, че продуктите ще изгорят.

Изграждане на димогенератор

Изчертаване на димов генератор

Условно изготвяне на генератор на дим

аксесоари

Аксесоарите са лесно достъпни и евтини

  • квадратна или кръгла тръба (обикновена стомана, неръждаема стомана) с напречно сечение от приблизително 100 х 100 mm (кръгъл диаметър - 100-120 mm);
  • части от метална тръба с диаметър от 25-40 мм дължина до 40 см за канал за дим (за горещо пушене);
  • пластмасова гофрирана тръба с дължина 2-3 метра или метален маркуч (който е много по-добър) с диаметър, съответстващ на външния размер на комина (за студено пушене);
  • електрически вентилатор (компресор) -

    Аквариум помпа

    За тази цел, аквариум компресор

  • Т-съединение (монтаж) за тръбопроводи, съответстващи на диаметъра на димния канал;
  • свързващи проводници и превключватели;
  • Термометър.

Както можете да видите, списъкът не е много дълъг, с всички аксесоари, които можете лесно да купите в магазина или, след като търсите правилно, да го намерите във вашия собствен гараж или домашен уъркшоп. Чертежи и инструкции за монтаж на димов генератор за помещение за пушене са изобилни в интернет.

За да изградите генератор на дим от собствените си ръце, ще имате нужда от машина за заваряване, от българина и от умения да работите с тях. Основната трудност е заваряването на комина на тръбата, за да се направят вратите за камината и свалящите се долни и горни капаци. Но за всичко в ред.

Етапи от монтаж на димов генератор

Първото нещо, което трябва да направите, е да отрежете тръбата, предназначена за тялото, с дължина от 0,5 до 0,8 м. Под външните си размери дъното и капакът са направени от ламарина. Дъното трябва да има странични ръбове, така че тялото да навлезе навътре вътре и пепелта от изгорелите дървени стърготини да не се разлее. В страничната част на корпуса, точно над рамото на дъното, се пробиват няколко дупки, които служат за запалване на горивото и достъп до кислород за изгаряне. Диаметърът им е 0,6 - 0,8 cm.

Пепелта

В случая на генератора на дим е необходимо да се направи отвор за запалване и достъп на кислород

За удобство при използване и стабилност на генератора за дим, краката се заваряват към основата с височина 15-20 см или платформа за нивелиране.

В случай на сменяемо дъно, не са необходими врати за камина в страничната стена. Ако дъното е осигурено глухо, тогава трябва да направите страничните врати на пантите, с отвори за въздушен поток, като печката. Това е малко по-сложно, но е напълно възможно да го направите сами. Горният капак е слепен, без комин и вентилационни отвори. Тя също трябва да се постави плътно върху тръбата и да бъде снабдена с дръжка - скоба за отваряне на димовия генератор.



В горната част на тялото се заварява комин на разстояние от 5-8 см от тръбата. Монтаж е заварена под прав ъгъл към стената и трябва да действа от стената 6 - 8 см. Преди работата на заваряване, външния му край да бъдат резбовани при монтажа (чай). След свързването на комина се свързват чайник и две тръби - един се спуска, другият отива в помещението за пушене.

Възможност за генериране на дим

Един от вариантите на димовия генератор за пушене с чай

Към тръбата, спускаща се, тръбата от компресора е свързана към страната - свързващият клон, водещ към шкафа за пушене. Като фен, можете да използвате компресора от резервоара, охладителя на компютъра или нещо подобно - това е важно да се създаде не твърде мощен, но на постоянния поток от въздух насочен към контейнера, в които се пуши.

Домашен компресор

Компресорът може да бъде направен от охладител и бутилка

Алтернативно, чайът може да бъде свързан към капака на димовия генератор, без да се засяга целостта на страничната стена. В този случай долният дросел е свързан към капака, задният дросел е свързан към въздуховодния въздуховод от компресора, а отпред към пушача.

Топ локация на чай

Генератор на дим за помещение за опушване с горно подреждане на чай

Това е всичко - генераторът за пушенето е готов.

Как работи

Уютната къща с генератор на дим, построена от собствените си ръце, е много мобилна и компактна. В неработно състояние може да се съхранява в гаража, мазето, дори в килера. Зависи от това, което се използва, всъщност, пушенето. За камерата можете да използвате метална кутия с подходящ размер. Ако няма готов, тогава можете да го направите сами без никакви проблеми. Размерите на кутията са различни, в зависимост от това колко обем продукти ще пушите.

За домашно пушене е оптимален размер - 1,0 / 0,6 / 0,6 m (W / W / D). В горната част кутията е затворена с капак с вграден термометър и няколко малки (0.3-0.5 mm) отвори за създаване на тяга. Горната част на помещението за пушене в работно състояние трябва да е над генератора на дим - това създава допълнителен природен тен, а дори и когато вентилаторът спира, димът ще влезе в камерата без забавяне.

Сега трябва да съберете всичко:

  1. Инсталираме генератора на огнеупорна основа - метална маса, бетонна плоча или под, керамични плочки. Това трябва да става по причини на пожарна безопасност. Освен факта, че димогенераторът се загрява доста силно, парчета от изгарящи чипове могат да паднат от него.
  2. В генератора за дим се зареждат приблизително 0,5 - 1 литра сухи стърготини, дървени стърготини, широколистни дървесни стърготини (иглолистни за пушене не се използват) и го затваряте плътно с капак.
  3. Свързваме кран на компресора и свързваме комина с камера за пушене.
  4. Запалваме горивото през страничния отвор.
  5. Включете вентилатора.

Процесът на пушене започна. Тройката с вентилатор играе ролята на инжектор. В коминната тръба се създава вакуум, който причинява всмукване на дима от генератора, а по-скоро чувствителният поток въздух-дим е насочен към шкафа за пушене. В същото време в пещта се вкарва въздух отвън, през страничните отвори в димовия генератор. Изгарянето се поддържа от само себе си и човешката намеса не се изисква.

Чрез вмъкване в термометър опушвална Температурата в корпуса се контролира.

Чрез увеличаване или намаляване на дължината на комина е възможно да се регулира температурата на пушене, поради което се използва топло или студено пушене. При горещо пушене връзката с генератора на дим е директно свързана с камерата за пушене.

Размерите на генератора на дим се осредняват. Когато го направите сами, можете да започнете от наличните материали и компоненти. Например, като корпус могат да се използват кутии, тигани, цилиндрични контейнери от метал. Като "комин" е подходящ за всяка тръба, устойчива на високи температури (но металният маркуч - най-добрият). Без вентилатор генераторът за дим също работи, но не толкова ефективно - природният течение е твърде слаб и процесът на пушене се простира във времето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Домашен шкаф за студено пушенеДомашен шкаф за студено пушене
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
Студено пушене през зимата на улицатаСтудено пушене през зимата на улицата
» » Как да направите пушек генератор за себе си за пушене
© 2021 BggeHat.com