Студено пушене през зимата на улицата

Студеното пушене е дълъг процес, който се извършва при условия на обработка на продукта с незапалим дим. Ето защо, студеното пушене през зимата на улицата е различно от същите манипулации през лятото. През топлите месеци основната задача на пушача е охлаждане, като понижава температурата от охлаждащата течност. През зимата, напротив, основният проблем е да се затопли, запазвайки температурата на дима при 20-30 ° С.

Подготовка и очистене

Ако искате да пушите месо или риба на улицата в студа, ще бъде по-добре и правилно да се обърнете към рецепти на народите на север. Например, Buryats за приготвяне на риба все още използват солен разтвор, силен солев разтвор.

Солен сос

Улеснете го. Изсипва се в кофа с вода 2/3 (за 16 кг), сложи на огъня и постепенно се напълни сол (около половин пакет), проверка на концентрацията от картофи. Поставете цял зеленчук в кипяща течност. Той се появява, когато концентрацията на солта стане достатъчна. Извадете картофите, добавете останалите подправки и варете марината си за още 10 минути.

марината:

  • сол - 450 g;
  • захар - 80 g;
  • зехтин - 1 саше;
  • черен пипер - 1 саше;
  • индийско орехче - 1/3 ч. л.
  • карамфил - 1 ч.л.

Ако искате да накиснете пилешко месо за пушене по същия начин, добавете към саламурата, освен сол:

  • 1 литър вода за намаляване на концентрацията на солта;
  • 2 нарязани на парчета лимон;
  • нарязани на парчета от портокал;
  • 3 смачкани крушки;
  • 4 скилидки чесън;
  • градински чай, розмарин и мащерка;
  • захар, канела и черен пипер за 1 супена лъжица. л.

Охладете получената ароматна солена вода и изсипете месо или риба. В марината се пази месото поне 12 часа. За малки, почистени риби, ще са достатъчни 3-4 часа.

Сушене или сушене

Ако искате да направите тази операция в свеж въздух в сушилнята, запомнете кондензацията. Охладеният студен въздух при нагряване ще остави капчици вода върху стените на кабината. Опитните пушачи правят допълнително подплата от топъл въздух от отопляемите помещения.

Рибата или месото, измито от марината, се окачва на куки за 1-2 дни. В корема на изкормена риба трябва да поставите разделители. За това е възможно да използвате дървени клечки за зъби.

Причината за неприятен кисел вкус на продукта студено пушене често недостатъчно сушене. Влагата, свързваща се с дима, дава киселини или горчивина.

Уют за зимата

Ако през лятото, което трябва да направи усилие, за да се охлади димът, генератор на дим през зимата на изхода може да бъде при температура малко над околната среда, което е по-малко от необходимите 20 градуса. Народните занаятчии са се приспособили да инсталират електрически керемиди, инфрачервени лампи и други нагреватели вътре в тютюневите шкафове. Също задължителен елемент на конструкцията е температурният сензор.



Пушенето от барел

Уют в Бюрат

Тези, които се притесняват от въпроса дали е възможно да се пуши риба през зимата на улицата, съмненията ще разсеят същия Buryats. Техните зимни пушеци, без да са подложени на големи промени в дизайна, служат на север от много векове да подготвят месо за животни и риба за бъдеща употреба. Бурятите от областта Байкал сгъваха дървена кутия в земята. В него беше покрита прах. Друга запечатана кутия с големи размери е построена на 3-3,5 м от първата. Между тях е поставена тръба, в която преминаващият дим не само се охлажда, но и се почиства от катран и ненужни замърсявания, които се установяват по стените на тръбата. Температурата на дима се контролира от интензитета на праха от триони. Разбира се, при такава подготовка на продуктите чрез студено пушене е невъзможно да оставите мястото за готвене за дълго време.

Препоръчително: Цялата истина за полезните свойства на пушената скумрия

Уют за собствена зима

Разбира се, можете да закупите специално оборудване за продукти за пушене в магазина. Но е много по-интересно и изгодно да си направите сама пушенето.

За зимното пушене най-необходимо и уместно е управлението на топлинния режим на системата. Тази функция се изпълнява перфектно от набор от конвенционални устройства с ниска цена и налични в търговската мрежа. Те могат да се събират в малка кутия или кутия. Такава единица, автоматично поддържаща необходимата температура в камерата за пушене, се състои от:

  • аквариум компресор, който работи в съчетание с дим генератор;
  • автоматичен термостат;
  • дисплея отвън с бутоните за температурата;
  • термостатен сензор;

Принципът на действие е прост. Когато наблюдаваната температура се издигне над допустимите граници, устройството автоматично ще изключи захранването към отоплителното устройство (тен, керемида и т.н.), а когато температурата падне под зададеното ограничение, нагревателят ще се включи отново. Предвид инерцията на системата, долната граница трябва да бъде настроена с 3-5 градуса по-висока, а горната граница е 3-5 градуса по-ниска (23-27 ° C). По този начин единицата поддържа постоянен желателен термичен режим в камерата за пушене.

Тези, които не знаят как да пушат храни през зимата, могат да се възползват от този много прост дизайн, който се състои от:

  • автоматичното устройство за контрол на температурата;
  • генератор на дим;
  • електрически керемиди;
  • цистерна за пушене.

Резервоарът за пушене е контейнер с отвори: за термометър отгоре и за подаване на дим отгоре. Той е инсталиран на плочки, чиято работа се управлява от вашата автоматизирана единица за автоматизация. И се ръководи от показанията на термичния сензор, който се поставя вътре вместо термометър. Димогенераторът изпълнява задълженията си независимо. На височина от 2-3 см от дъното (така че мазнината в тигана не гори), е инсталирана тава за събиране на дрениращата мазнина.

Такава система може да остане без надзор няколко часа. Нуждаете се от 12 до 40 часа, за да сте сигурни, че пушенето дори най-студената зима е успешно.

За по-добър вкус на пушения продукт в дървени стърготини, можете да поставите няколко листа от дафинов лист.

Ако имате най-добрите оферти или искате да научите нещо друго за пушенето през зимата на улицата, не забравяйте да пишете за това в коментара блок.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Пушена капелина у домаПушена капелина у дома
» » Студено пушене през зимата на улицата
© 2021 BggeHat.com