Как си купих дим дим за генератор на дим

За да купя генератор на дим "Хоби", аз бях посъветван от един стар познат, с когото сме обединени от хобита, лов, риболов и домашно пушене. Той наистина не се доверява на рекламите по телевизията или в интернет и се стреми да опита всичко сам. Той препоръчва само това, което наистина работи, както трябва.

Приготвянето на домашно приготвени пушени продукти е моето старо хоби, от времето, когато живеех в малко селце, където всички държаха някакво живо същество и на практика всяка къща имаше собствена опушена камера. Всъщност, беше използван само методът на студено пушене в бъчви или, в най-добрия случай, тухлени пушици.

След като се премества в града и крайградските зони притежаване на малки, увличане дългогодишен не забравя опушвална също изградени на базата на предишен опит, като се използва дебелостенна стоманена тръба 150 мм в диаметър, с дебелина на стената от 0.3 cm Практиката показва, че за студено пушене. - Не е ли най-доброто, избор. Много дълъг и затопляне изисква голямо потребление на дърва за огрев, което е особено скъпо - Всяко дърво няма да направи, е необходимо само някои породи.

опушвална от цевта

Старата ми опушвачка

Защо беше това дълго въведение? За да разбера защо веднага оцених възможностите на генератора на дим, работещ на чипове. Не може да се каже, че преди това не бях пушил с генератор на дим, но всички мои домашни настройки бяха някак несъвършени и тромави и аз се връщах в моята бъчва.

Но след слушане на взаимно и събра част от информацията в интернет, реших да си купя един генератор на дим за студено пушене Nobbi дим. Цената не изглежда много тежка, особено в доста широк набор. Както наскоро пушена правя от време на време преди празниците и преди пристигането на децата и внуците на страната в продължение на няколко дни, след това аз не съм се изисква мощен генератор - реши двулитров (Гобби дим 2.0).

колет

Получих генератора доста бързо, харесах опаковката, ясно е, че нещо се произвежда в промишлено предприятие, а не в занаятчийска работилница някъде в мазето. Всичко е плътно опаковани, защитени от случайни удари, а самата кутия, изработена от твърд картон, не позволява повреждане на съдържанието.

Какво беше в пакета

Както обещаха продавачите, парцелът дойде:

  • самия генератор на дим;
  • закрепване и свалящо се дъно под формата на отделна част (интересно решение);
  • регулируем компресор при 6 l / min;
  • силиконови въздуховоди;
  • По-лек;
  • пакет от дървени чипове (пише, че елха).
Пакет с димов генератор

Точно това беше в кутията с генератора на дим

Генератор на дим с долната тръба Hobbi Smoke е направен от неръждаема стомана с дебелина на стената около 2 мм, по-точно не е измерена, така че е очевидно, че не китайската чиния. Производителят казва, че тази стомана е храна, може би дори, дори и техническа неръждаема стомана, температурата на размразяване на чип в 350-400 С може да издържи без емисия на вредни газове. Така че това изявление няма много влияние върху функционалността на инсталацията.

Корпусът е направен много качествено, без никакви видими дефекти, друго потвърждение на фабричното производство. Дъното с тръбна вдлъбнатина идва много лесно, но плътно, поддържайки корпуса в строго вертикална позиция. Но тук бях малко напред.

В долната част на тялото са направени два странични отвора за запалване на чип, димоотводът е заварен и на същото ниво от другата страна - връзката за компресора. Маркирането на закопчаването се извършва с картонен шаблон, който имах в комплекта.

Шаблон за маркиране на точките за закрепване

Шаблон за маркиране на точките за закрепване

Две болтове с ключалки сигурно държат монтажа заедно с тялото върху равна повърхност, ако кутията за пушене е правоъгълна (като моята) или има голям радиус на извивка. В случай на използване на цилиндричен съд с диаметър по-малък от 40 см, не би било много удобно да го монтирате.

Пробно изпълнение

По време на инсталацията бях ръководен от видеото на асамблеята:



Около 10-15 минути, той е толкова дълъг, че ми отне, ако изключим времето за разопаковане и подробен преглед на съдържанието на пратката. Smokehouse килер Имам малък - метална кутия като сейф. Там се използва за съхранение на различни инструменти и всички видове гаражни инструменти. След отстраняване на рафта, че определени две сменяеми решетка с отвори 1,5h1,5 cm (това е налице), пробити в горната част на две двойки диаметрално противоположни отвори, в които са вмъкнати пръти 8 mm в диаметър за окачване продукти на куката.

Размерите на шкафа не са големи - 1,5x0,3x0,5 m, полезният обем е 0,225 m3 (225 литра). Производителят гарантира, че двулитровият димов генератор Hobbi може да осигури дим до обем до 6 m3. Ще кажа веднага - на практика това беше напълно потвърдено.

След като закрепих генератора на височина около 10 см от дъното на шкафа за пушене, за който трябваше да пробия две дупки в стените на кутията, започнах да експериментирам с дима. За начало заспах в генератора около половин литър дървесни стърготини, така че те бяха на няколко сантиметра над дюзата. Не че чиповете са недостатъчни, но не си струва.

Работете в различни режими

След като свържете компресора, между другото, свързващите тръби са много меки и лесно се поставят на фитингите, докато са здраво закопчани и нямат склонност да се плъзгат. Това се изпитва на практика - случайно докосна компресора и висеше на маркуча (кабинетът, който инсталирах на масата под козирка). Не знам колко компресор тежи, но въздушният канал не го дръпна.

За начало зададох регулатора на компресора максимално и го включих. Тя работи почти тихо, ако сложите ръката си до края на димовия клон вътре в шкафа, можете да почувствате доста ефективно въздушно движение. Препоръчва се да запалите чипове от двете страни, за начало, което запалих само с една. Силен дим в кабинета се появи след 5 до 8 секунди. Минута по-късно целият обем на помещението за пушене беше изпълнен с плътен студен дим.

Апертура за изпичане на чипове

Апертура за изпичане на чипове

Без да спирам компресора и да не намалявам подаването на въздух, дадох генератора да работи в продължение на 15 минути - вътре в шкафа температурата се повиши с няколко градуса, но до критична 30 ° C (за риба) все още е много далече.

Изключвайки компресора, премахнах останалите чипове, което се извършва много бързо - просто трябва да издърпате кутията, пепелта и неизгореното гориво да се излеят и веднага да заспите отново. Процесът се повтаря, но от своя страна се осветява от двете страни. Режимът на работа практически не се е променил, поне визуално.

Първо пушене

Проклятието не се появи. Заредени в килера чифт парчета нискомаслено свинско месо, тегло 1 кг и парче мазнина на грам 800, предварително мариновани според вашата рецепта. Димът започна в 8 часа сутринта, натовари пълен бункер чипове (този, който беше в парцела и бе закупен по-рано). Първата сесия за пушене се случи на средната позиция на регулатора на компресора и продължи 14 часа. Малко повече от един литър гориво се излива в генератора през това време.

Без да извадя месото от шкафа, спрях компресора и след охлаждането извадих чиповете. То остана точно толкова, колкото аз. На следващата сутрин отново започнах генератора и пушех в продължение на 8 часа. Всичко се оказа перфектно.

Моето мнение

Димо генератор Hobbi Дим с неговите характеристики отговаря, цената е оправдана, за домашно пушене е напълно подходящ. Не се отвличайте с голям поток въздух от компресора - най-много чиповете горят много бързо. Домашна камера за пушене, докато е празен.


Оригинален димов генератор Hobbi Smoke

Пълен комплект за 3 900 рубли.

Плащане при получаване. Гаранция 10 години. Доставка без предплащане !!!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухлиПравила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухли
Изграждаме оригинална пушилка за студено пушенеИзграждаме оригинална пушилка за студено пушене
Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележкаSmokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
» » Как си купих дим дим за генератор на дим
© 2021 BggeHat.com