Характеристики на фреона 134а

Фреон 134А е прозрачен газ, чието производство не използва хлор. Поради екологичните си характеристики той значително се възползва от други хладилни агенти.

Основното предимство на Freon R134a в сравнение с други хладилни агенти е неговата нетоксичност. Трябва да се има предвид, че ако въздухът влезе в системата, тогава по време на компресиране има възможност за известно образуване на горими смеси.

За да се образува високо налягане, не е необходимо да се смесва фреон R134a плюс R-12 с фреон R134a. За разлика от R12, R134a има по-високо наситено парно налягане. Съгласно класификацията ASHRAE, представеният фреон R134 е в клас A1. Можете да закупите фреон r134a чрез интернет.

При процеса на прилагане при среднотемпературно оборудване (кипяща -7 ° С или повече), R134 има свойства, подобни на R12.

Freon R134 се различава при температурата на изпускане с 10 C по-ниска от R12. Ако говорим за използването на R134 хладилен агент в охлаждащи устройства, които работят при температура на кипене не по-ниска от -15 ° С, а след това energopokazateli R134 губят, защото и двете имат 6 по-малко охлаждане капацитет от R12 хлорфлуоровъглеродните. Поради това самият коефициент на охлаждане се различава.

При инсталации от този тип има оптимално използване на хладилни агенти, които се различават при по-ниска точка на кипене. Между другото, алтернативно решение може да бъде представено под формата на компресор с увеличен часов обем, описан от буталата.

Така че, от гледна точка на едно и също глобално затопляне, употребата на Freon R134 се препоръчва в затворени системи за замразяване.

За стандартната работа на фреон R134 се препоръчва използването на хладилни полиестерни масла, които са силно хигроскопични. По отношение на използването на средноразмерно хладилно оборудване е подходящо да се използва R134 като заместител на R12.



приложение

Самият фреон R134 се използва в среднотемпературно търговско оборудване, домашни хладилници, хладилен транспорт, автомобилни климатици, както и в производствени и обикновени помещения.

Допуска се реконструкцията на самото оборудване да използва фреон R134, работещ при много по-ниски температури. Въпреки това, ако компресорът не е подменен, тогава охладителният капацитет ще намалее.

R134 е обект на доста осезаема вероятност за изтичане, което се дължи на по-малките размери на този хладилен агент, за разлика от R12.

В допълнение Фреон 134 има нулеви коефициенти на разрушаване (озонов слой) на Земята.

Европейските, японските и американските автомобилни климатизатори вече се произвеждат само на базата на хладилен агент R134A.

За да се използва R134, се използва компресор със система, адаптирана за този тип фреон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Как да отоплявате частна къща без газ и електричество много опцииКак да отоплявате частна къща без газ и електричество много опции
Парно отоплениеПарно отопление
Субстрат под ламинатСубстрат под ламинат
Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Какво представлява охладителят и приложението му в хидравличен модул?Какво представлява охладителят и приложението му в хидравличен модул?
Как да изберем хладилник за домаКак да изберем хладилник за дома
Ефективни свойства на масло от битрейтЕфективни свойства на масло от битрейт
Характеристики при инсталиране на климатициХарактеристики при инсталиране на климатици
» » Характеристики на фреона 134а
© 2021 BggeHat.com