Какво представлява охладителят и приложението му в хидравличен модул?

В съвременния свят се изграждат все повече и повече търговски сгради, където трябва да има голям брой хора, съответно всички тези търговски площи са оборудвани с мощни климатични и вентилационни системи. Те трябва да осигуряват нормалното протичане на въздуха в големите сгради. Ето защо мнозина ще се заинтересуват да знаят как функционират тези сложни системи и какви съоръжения включват.

Никой не трябва да обяснява защо климатиците се инсталират в жилищни, търговски и складови помещения, които трябва да поддържат определената температура на въздуха в сградата, а понякога нейната влажност. Ефективното функциониране на вентилационните и климатични системи би било невъзможно без оборудване като отоплително тяло, охладител и кондензиращо устройство.

Заглавието на статията споменава такива концепции като хидромодула и чилър, но не много хора знаят какво е то. Хидравличният модул е ​​сложна система от устройства, които осигуряват нормална циркулация на охлаждащата течност между отоплителя и охладителя. Обикновено хидромодулът може да съдържа една или повече помпи, които трябва да осигурят горната циркулация на хладилния агент. Купувайте хидромодули, които можете да намерите на сайта promventholod.ru на достъпна цена.

Охладителят е устройство, чиято функция е да охлажда циркулиращия хладилен агент в системата, но също така може да го загрее. Самото охлаждащо средство е флуид, който трябва да осигури достатъчен топлообмен между всички части на системата. Тя може да бъде вода или каквато и да е друга течност, която поддържа своята течливост при ниски температури, например етиленгликол или фреон. В зависимост от това какво трябва да се постигне крайният резултат при охлаждането на помещението и да се вземат различни течности, които имат различни свойства.

Сега е ясно, че температурата на хладилния агент е пряко засегната от охладителя, което може да го охлади или да го загрее. Самите охладители могат да имат различен капацитет и могат да бъдат разделени на следните категории:



Охладителят на кондензатора. Тоест, каква субстанция е охладителната система, тя може да бъде въздушна или течна. Това ще определи колко дълго системата ще функционира без каквито и да е аварии. Някои от най-надеждните системи за охлаждане са тези, които използват вода за топлообмен.

Изграждането на кондензатора. Кондензаторът може да бъде вграден или отдалечен, в зависимост от това къде е инсталирана цялата система. Дистанционните кондензатори обикновено се поставят в помещения със стабилна температура. Вградените кондензатори са по-подходящи за помещения, в които температурата често се променя.

Хидравличните модули трябва да се използват само в такива случаи, когато са необходими големи охлаждащи мощности или повече от 100 kW за охлаждане или загряване на системата. Използването на хидромодула в нискоенергийни системи ще доведе до невъзвращаемост на цялата система.

Когато купувате хидромодул, трябва да обърнете внимание на целостта на жилището му и на това ниво на шума, което то работи. Ако всички части на хидравличния модул генерират достатъчно шум по време на работа, тогава корпусът трябва да го покрие напълно (шумоизолация). За да се осигури стабилността на устройството, в него са монтирани няколко помпи. Ако една помпа се счупи, втората ще продължи да функционира нормално.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
Отоплително оборудване и климатична техникаОтоплително оборудване и климатична техника
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
Чистият въздух в апартамента избира климатичната системаЧистият въздух в апартамента избира климатичната система
Характеристики на селекцията на климатици за различни стаиХарактеристики на селекцията на климатици за различни стаи
Климатични системи в жилищни помещенияКлиматични системи в жилищни помещения
Вентилация на къщатаВентилация на къщата
Принудителна вентилация в частна къщаПринудителна вентилация в частна къща
Вентилация в апартаментВентилация в апартамент
Оборудване за системи за безопасностОборудване за системи за безопасност
» » Какво представлява охладителят и приложението му в хидравличен модул?
© 2021 BggeHat.com