Субстрат под ламинат

Популярната подова настилка е ламинат. Това е евтино, удобно и лесен за инсталиране покритие. Ламинатът се сглобява само със субстрат. Правилно съвпадащият субстрат под ламинат ще избегне много проблеми.

Цели на субстрата

Основното изискване за ламинат е равномерността на субстрата. Разстоянието между контролния прът на 2 м и неговата повърхност не трябва да надвишава 2 мм. На пръв поглед всичко изглежда просто. Не трябва обаче да ходите по ламинирания под на уличните обувки, тъй като ще се издават досадни звукови звуци. Това е само част от неприятностите.

След известно време максималната празнина ще се появи между пода и основата, така че при ходене това покритие ще удари посипката. За да предотвратите това, поставете субстрат с дебелина 2-5 mm под ламинат.

Субстратата изпълнява следните задачи:

  • Изглажда всички разлики във височината на основата;
  • Това е амортисьор между основния под и покритието, 
  • Изгасва по-голямата част от удара на удара;
  • Той играе ролята на изолация.

Цели на субстрата за ламинатЗа защита на субстрат и ламинат от влага, полиетиленово фолио с дебелина повече от 0,2 мм е подплатено.

Не мислете, че колкото по-дебел е филмовият слой, толкова повече шумоизолационни качества ще се увеличат.

При ходене субстрата може да бъде намален почти наполовина. Това е така, защото покритието има вертикална хлабина от 1-2 мм. И ако вземем предвид факта, че по време на падането може да има до 2 мм, то тогава общото противопожарно ще бъде вече 3-4 мм.

Поради сковаността на покриващите ленти, колебанията се възприемат от краищата. Чрез увеличаване на дебелината на основния материал, вие по този начин допълнително увеличаване на пропастта, и slomayutsya.Teper ленти брави ние ще ви кажат за видовете субстрати под ламинат и какво избор зависи от съответния субстрат. 

Стандартно полиетиленово покритие

Стандартно полиетиленово покритиеПолиетиленът е най-разпространеният субстрат. Той реагира добре със строителни материали, в които има алкали, толерира и контакт с разтворител и масла, плесени и бактерии.

Благодарение на затворените пори има висока устойчивост на влага, ниска топлопроводимост. Когато се полагат, сегментите се съединяват с лепило или с лепяща лента, понякога на основата на скрепителни елементи. Той е пенополиетилен в ролката, доставена от производителите му заедно с ламината.

Има три вида пяна от полиетилен:

  • ЛПС е омрежен физически разпенен полиетилен, когато започне, реагентът се разлага под формата на спорофоре, в който няма фреон и други вредни газове. Има добри звукови и топлоизолационни свойства.
  • Пяната е химически омрежена, която в своето свойство е подобна на предишната, но на цена, малко по-евтина.
  • Полиетиленът, напълнен с газ, чиято структура от молекули не е омрежена или NPE, се произвежда на базата на екструзия, т.е. чрез разпенване на газа.

Композитни материали, субстрат - състоящ се от ролков корк

Субстрат под ламинатТози материал е представен в няколко форми. Тази кърпа се произвежда чрез натискане на коркова тъкан. Тя може да бъде представена като субстратен лист за ламинат, чиято дебелина е 2-4 мм по-голяма от ширината на ролка и 1 м. Този материал е устойчив на гниене, плесени и паразити.



Гумено-корковият субстрат се отнася до гранулиран корк, смесен с каучук. Този материал е по-ефективен от чистата щепсела, намалява шума от ударите и елиминира вибрациите на електрическите уреди.

Битум-корковият субстрат е направен от крафтова хартия, която е импрегнирана с битум и поръсена с трохи от корк. Инсталира се надолу със спринклер, който осигурява микровентилация под основата. Това ви позволява да не инсталирате хидроизолационен слой, когато инсталирате покритието.

Композитните материали имат дебелина 3 мм и също така проветряват пространството под покритието. Състои се от три слоя: долната и горната част се състоят от полиетиленово фолио, между които са експандирани полистиролови перли.

Поради факта, че горният слой е изработен от полиетилен с високо налягане, той помага да се защити покритието от влага и пара. Подложката е по-тънка и позволява влагата да проникне във вътрешността на субстрата, където се задържа от гранулите. Остатъкът му се показва навсякъде по периметъра на помещението навън.

Струва си да се обръща внимание на това как субстрата чрез полагане на ламинат от този тип: плат трябва да се присъедини към припокриване, с ширина 20 см, от страната, която ще се прилага за лепило ролка се нуждае от малко вода, за да се овлажнява.

Екструдиран пенополистирол

"Izoshum", руски субстрат, изработен от полистирен, изпарен с газ с дебелина 3 мм, е добър пример за този вид покритие. Този материал се използва за влагоустойчивост, топло- и шумоизолация и се произвежда от листове от 0,525 м². Той поглъща звуци до 25 децибела и разсейва 70 шума. Покритието на това покритие под ламинат isoshum се прави преди да се постави ламинатът.

Този материал има висока якост на натиск от около 0,32 МРа и ниска абсорбция на влага от 0,1, т.е. при монтажа му не е възможно да се монтира хидроизолационен филм.

Специални материали със звукопоглъщане за основата

Пример за такъв субстрат е описан в предишния материал. Също така, с изключение на това, се произвеждат шлакови влакна с хомогенно битумно покритие. Те максимално ефективно намаляват шумовите шумове и гасят транзитните и чрез естествената вентилация на соята премахват нелегалната влага.

Друг вид материал е абсорбиращ звука, изработен от дърво. Например субстратът на изолати, произведен в Полша. Произвежда се с помощта на материали за топло и звукоизолация ISOPLAAT за монтаж или ремонт на покритието.

Такъв субстрат има дебелина от 7 и 5 мм. Използва се за изравняване на основата, бетона или дървения състав, както и за звукоизолация и топлоизолация на подовете. Най-често се използва за "плаващо" покритие - паркет и ламинат.

Този субстрат има следните предимства:

  • Неговата механична якост му позволява да издържа на налягане от 20 т / м². Под тежестта на мебелите плочите не се свиват или деформират.
  • Поради своята порьозна структура има добри звукови, топлинни и акустични свойства. Изолира шум до 21dB. В изопластичния, коефициентът на топлопроводност е -0.045 W / (m · K). Това показва, че той действа като нагревател.
  • ISOPLAAT е изработен от иглолистна дървесина без използването на различни свързващи химикали, което прави материала екологичен. Дебелината на този субстрат е 5 и 7 мм, което прави възможно изравняването на сексуалните дефекти до 5 мм, което не изисква допълнителна инсталация на шперплат за изравняване.
  • Плочите се монтират върху бетонни и дървени сухи основи. Ако има еднократно наводняване с вода, това няма да доведе до тяхното унищожаване, след изсъхване материалът ще запази формата си.
  • Изопластичният материал може да бъде сравнен с корк, тъй като той също има еластичност, топлопроводимост, трайност, естественост и коефициент на звукопоглъщане.

Преди да поставите подложката под ламинат, плочите трябва да бъдат разопаковани в помещението в продължение на 24 часа, за да се аклиматизират. Този материал е инсталиран на всяка основа без използването на различни средства за прикрепването му. Трябва да се отбележи, че цената на такъв субстрат е доста висока.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Звукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шумЗвукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шум
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Разберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видовеРазберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видове
Какво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете вниманиеКакво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете внимание
Корк субстратКорк субстрат
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
» » Субстрат под ламинат
© 2021 BggeHat.com