Характеристики на използването на спирателни вентили

1

Целта на предпазните клапани от различни видове е да се осигури автоматична защита на тръбопроводите в случаите, когато налягането на работната среда по някаква причина стане по-високо от допустимата стойност. Тази защита може да бъде осигурена чрез изпускане на част от околната среда от системата, която се нуждае от защита.

Принципът на действие на предпазните клапани е приблизително еднакъв: заключващото тяло се затваря, когато налягането на работната среда е по-малко от налягането, създадено от пружината или товара. Необходимо е обаче леко да се увеличи налягането на работната среда, тъй като макарата започва да действа, като по този начин създава сила на повдигане, която е няколко пъти по-голяма от силата на притискане, така че самият вентил да започне да се отваря.

С помощта на спирателен клапан има пълно припокриване в системите на работната среда точно в моментите, когато това е необходимо, като се вземат предвид всички характеристики на технологичния процес. Затварящите клапани са в състояние да осигурят изключителна плътност в портата, тъй като това е едно от основните условия за пълната експлоатация на тези системи, които се използват в производствения процес, по-специално за гарантиране на безопасността и качеството на тяхната работа.

Има няколко вида спирателни клапани, изборът на които изцяло зависи от характеристиките на процеса, вида на системата и задачите, които са му възложени.



Например, подобно на фланцов ъглов клапан за затваряне има специален тип връзка, който може да се използва в газообразни и течни среди, които са особено устойчиви на критични температури.

Фактът, че различните видове заваръчни вентили се използват широко в производството, може лесно да се обясни с широката гама от технически характеристики, било то температурата на околната среда, в която се експлоатират устройствата, условното налягане и наличието на оптимални условни пасажи.

В случаите, когато специфичните конструктивни характеристики на устройството и неговата основна цел са в основата на класификацията, такъв спирателен вентил позволява дистанционно управление на околната среда при условията на определена система, която е най-важният фактор за определени производствени условия.

На материали https://premium-armatura.ru/.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Налягането в отоплителната система в частния дом се учи да контролира и регулираНалягането в отоплителната система в частния дом се учи да контролира и регулира
Възвратна клапа за водомерВъзвратна клапа за водомер
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
Мембранно разширяващ се резервоарМембранно разширяващ се резервоар
Хидравлично изпитване на тръбопроводи на отоплителни системиХидравлично изпитване на тръбопроводи на отоплителни системи
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
Автоматизация на отоплителните системиАвтоматизация на отоплителните системи
Налягане в отоплителната системаНалягане в отоплителната система
» » Характеристики на използването на спирателни вентили
© 2021 BggeHat.com