Сферични клапани

В тази статия ще говорим за сферичните клапани - най-често срещаният тип спирателни вентили. Основната задача на такъв продукт е да отваря или спира потока в тръбопроводната система. Структурата на това устройство включва топка с отвор, който е заключващ механизъм от подвижен тип. Като се върти около оста, тя бързо блокира потока на работната среда, независимо дали е газ или вода.

Дизайнерските характеристики на такъв спирателен вентил се определят от средата, в която ще се използва вентилът. Работната среда от специфичен характер изисква специално внимание при избора на механизъм. Необходимо е да се избере на базата на редица параметри, включително диаметър, производствен материал и др.

Моделите с неръждаема стоманена фланцова сферична глава са идеално пригодени за използване в системи за захранване със студена и топла вода, газопроводи, отоплителни системи. Вярно е, че за всеки случай има подходяща опция, която има някои характеристики на дизайна.

С помощта на такъв спирателен вентил е лесно да се контролира прогреса на тръбопроводната система на нефтопродукти, киселини, природен газ, пара, вода и други течности. Днес водата кранове са много популярни, което може да даде прилични клапани и клапани приличен начален старт.



На първо място, изграждането на такива кранове е трайно, надеждно, леко и компактно. В допълнение, сферичните вентили са изключително лесни за работа, тъй като едно движение е достатъчно за отваряне или затваряне на потока. Специално внимание трябва да се обърне на работата на такива кранове, която е много по-висока от тази на други спирателни вентили.

Техническите и оперативните предимства на сферичните кранове се дължат на успешен дизайн, а не на размери и разходи. Клапани с фланцови фланци - компактни спирателни вентили, ориентирани към използване в тръбопроводни системи. Най-често те се използват в централните тръбопроводи, където периодично се извършва превантивна работа. Повечето от тези кранове се намират в общинските услуги и строителството, макар че те често се използват в преработвателната и нефтената и газовата промишленост.

Фланцовата връзка на крана включва два фланеца и закрепващо приспособление, представляващи болтове или болтове. Такива кранове изискват минимална поддръжка по време на предотвратяването на тръбопроводната система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смесител за подово отоплениеСмесител за подово отопление
Възвратна клапа за водомерВъзвратна клапа за водомер
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Отоплително оборудванеОтоплително оборудване
Асансьорно отоплениеАсансьорно отопление
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?
Монтаж на радиатори на отоплителни системиМонтаж на радиатори на отоплителни системи
Еднотръбна отоплителна системаЕднотръбна отоплителна система
» » Сферични клапани
© 2021 BggeHat.com