Възвратна клапа за водомер

Възвратна клапа за водомерНа първо място, потребителите трябва да се интересуват от инсталирането на ревизионни клапани. В наше време има много уреди, които се нуждаят от вода.

С промените в налягането водата от горещия тръбопровод може да потече в студения тръбопровод и обратно. Мястото на потока може да се формира и да се появи на много различни места. Възможно е да има ситуации на разреждане при максимално изравняване на водата. Например, ако в тази ситуация човек, който ще остане в банята и ще свали поливането в пълна баня с вода, мръсната вода веднага ще бъде в решетката.

Възвратният клапан е като защитна арматура. В този случай системата е защитена от смесване на вода, която може да има отрицателен характер. Вентилът дава потока на водата в един канал и предотвратява друг поток.

Инсталация на водомери

Придобиването и използването на специални устройства, които служат за осчетоводяване на консумирана вода, спомага за улесняване на съвременния живот на потребителите и освен това е достатъчно, за да се спестят плащанията за комунални услуги.

Разумното използване на водните ресурси започва, защото крайната сума в разписката ще зависи пряко от това. Също така до известна степен употребата на измервателните уреди се контролира от самите работници. В крайна сметка стана много по-трудно за тях да отписват загубите на обикновените потребители произволно.Инсталация на водомери

Подготовка на водомер за монтаж в тръба

Преди всичко е необходимо да инсталирате филтър за почистване, за да предпазите брояча от големи отломки, което може сериозно да повлияе на работата на устройството.

След това трябва да свържете контролен клапан, който вече ще следи, така че различните интелигентни хора да не въртят показанията. Това е много важно.

Тъй като без него проверката няма да потвърди работата на брояча. В комплекта има още специални гайки, за да може в случай на нужда уредът да бъде свален, без да се удрят тръбите и други важни елементи. Тяхната плътност се задържа от лентата FUM. Необходимо е да следвате посоката на стрелките, тъй като в случай на грешка няма да е възможно уплътнението на устройството. Производителят посочва правилния начин за преместване на водата, което също не може да бъде пренебрегнато, а има и схема за монтаж на водомер.

Използване на възвратен клапан

Когато водата е използвана правилно, водата се движи в посока далече от измервателния уред. За да се предотврати момента на протичане в обратна посока и да се използват затварящи клапани, които действат автоматично.

Те служат, когато се използват две или повече помпи, които съставляват една мрежа. По време на намаляването на налягането на едно място, излишното водно налягане създава обратен поток, което води до разпадане на правилната работа на помпата. Тя независимо отделя аварийното място от връщащия поток.

Параметри за избор на клапани

Когато избирате и монтирате клапани, трябва да обърнете внимание на такива елементи:

  1. Диаметърът на стрелката, която трябва да бъде преместена. Всички стандарти са предписани в GOST.
  2. Показаното налягане е максималното допустимо свръхналягане, при което се поддържа правилната работа на устройството.
  3. Използвани стандарти: ISO, ANSI.

Видове затварящи клапани

Съгласно характеристиките и предназначението, реверсивните вентили се разделят на:

  • Вид вафли. Основното предимство е малък размер и тегло. Разликата е липсата на свързващата част на тръбата за свързване към тръбопровода. Благодарение на това теглото се намалява с пет пъти. Ясно предимство е лесната инсталация и реалността на инсталацията, не само на хоризонтални повърхности, но и на наклонени и вертикални. Но в случай на повреда, ще е необходимо пълно демонтиране на клапана.DOUBLE
  • пружина
  • Disc. За капака се използва диск или плоча с частта, която натиска пружината. Когато работите, дискът се отпуска и дава свободен поток. При ниско налягане табелата се приближава до седлото и затъмнява дупката. Средният размер е от 15 до 200 мм.
  • ДВОЙНА. Сервира се за използване в големи водни системи, за да се предотврати удари с вода при спиране на помпата. Отидете с амортисьори, за да сведете до минимум загубите и проблемите с водните удари. В този случай дискът се сгъва наполовина и чака обратния поток, който ще го върне в предишното си състояние. Средният размер е от 50 до 700 мм.

Вентил за обратна люлка

В горната конструкция затварящата част е т. Н. Височината му е над пресечната точка. Поради това, под натиск, той се отклонява и не пречи на потока вода.Вентил за обратна люлка

По време на падането на налягането тя затваря прохода. В обратните вентили с голям размер често има силни удари, в резултат на което устройството много бързо се проваля.

Обичайно е да се отделят въртящите се клапи в:

  1. Simple. Диаметър до 400 мм. Използвайте само в случаите, когато въздействията няма да окажат значително влияние върху нормалната работа на водопровода и клапана.
  2. Ненапрег. Осигурете безпроблемна работа на люка.

Непосредственото предимство на това устройство е осигуряването на работа в големи системи и устойчивост към замърсяване.

Реверсивен сферичен кран

Същността на обратния сферичен кран е подобна на действието на пружинен клапан. Затварящата част е топка с пружина, която я притиска. Те се използват за тръби с малък диаметър, които често се използват при водопроводни инсталации. Недостатъкът е размерът.

Реверсивен вентил за повдигане

В представената форма затварящата част е самият повдигащ механизъм. По време на водата той се изправя и го пропуска. При понижено налягане става "седло" и пречи на обратния поток. Те имат специален имот, който позволява монтаж само в хоризонтално положение и вентилът трябва да е вертикален. Но безусловното предимство е възможността за ремонт без пълно демонтиране.Реверсивен вентил за повдигане

Клапанни групи

Чрез метода на закрепване, спирателните вентили се разделят на:

  1. Свързване по време на заваряване. Използва се в агресивна среда
  2. Съединение с фланец.
  3. Съединителна връзка. Поддържа затварящи клапани с малък диаметър.
  4. Съединител за вафли. Използва се в места с малки размери.

Къде е най-добре да инсталирате клапани



Обратните клапани за водомери се използват в апартаменти с централен тип водоснабдяване. Но при много натоварване с гореща вода, то ще изстине.Проверете вентилите

Вентилите за отвеждане на водата се монтират в апартаменти с централна водоснабдителна система след инсталирането на електромера.

В жилища с автономно отопление инсталирани помпи, които доставят вода за отоплителната система. Преди всичко трябва да има възвратен клапан. Тя спестява оттичането от пускането на помпата. Доставянето на вода се извършва директно на потребителя и без повреди. За да може тя да работи възможно най-дълго, инсталацията е строго вертикална.

Възвратният клапан също така предотвратява изтичането на вода по време на изключването на помпата. Тъй като вентилът е разположен в потопено положение, антикорозионни материали се използват за създаването му.

Какво трябва да изберете

Всеки улей е уникален, за който е необходим специален подход при избора на затварящ клапан. Струва си да се вземат предвид допустимото налягане, размерите на монтажа и методите за монтаж.

В отоплителната система се препоръчват ротационни клапани, тъй като при постоянен поток на вода има много замърсяване и такива клапани не са толкова нежни за замърсяване. Разбира се, в настоящите тръби количеството на боклука се свежда до минимум и се допуска използването на дисков вентил. Регулиращият клапан е оптимален за тръби с малък диаметър, тъй като те вече са пречистена вода.

Как да монтираме затварящ клапан в хидравличната линия

Как да монтираме затварящ клапан в хидравличната линияРазликите в принципите на инсталиране са методите на привързване. Вафлата е по-малко трайна. Клапанът му трябва да се поставя стриктно в посоката на водния поток. Фланец - се използва в помпени станции. Те се монтират посредством уплътнени уплътнения към фланеца на хидравличната линия.

По време на монтажа на възвратен клапан е необходимо да се отбележи, че оста е вертикална, която е разположена над оста на потока.

След като научихме за видовете клапани, можем уверено да заявим, че купувачите могат да разгледат различни видове клапани за затваряне на водомери в съответствие с размерите, методите за фиксиране.

Като се претеглят всички известни факти, изборът на клапана няма да бъде труден проблем.

помпи

Често се монтира възвратен клапан и се намира на помпите и помпените станции.

То осигурява връщането на вода отново в кладенеца или в кладенеца. Те са на върха на земята и оттам се спуска специална тръба. В крайна сметка задължително трябва да има възвратен клапан. Това позволява на водата да тече веднага след пускането на помпата. Не чакайте въздуха да излезе от водопровода.помпи

Инсталиране на бойлери

Ако използвате системата за студена и топла вода, не забравяйте да използвате предпазния вентил на стъпалото с гореща вода, когато монтирате котела. Това ще избегне топлата вода до съседите от дъното на решетката. Разбира се, съседите не са особено разстроени, но все пак трябва да платите за това.Инсталиране на бойлери

структура

При липса на работа клапанът е в затворено положение.структура

Те идват в метални и пластмасови части. Първият тип се използва за отопление. Тъй като те изискват силен поток от вода, който не бива да се забравя, когато инсталирате цялата система. Вентилът е сглобен в две части, като конците са запечатани.

В средата има болт с гумено уплътнение и пружина.структура

Струва си да се има предвид, че при условие, че водата идва от кладенеца, е необходимо да се инсталира специална мрежа, така че малки камъчета или други отпадъци да не навлизат в клапана.структураТъй като това ще доведе до неизправност в правилната работа. Когато избирате фирма, към която искате да кандидатствате за монтаж на възвратен клапан и самия измервателен уред, трябва внимателно и внимателно да разгледате това, така че лошата работа да не води до по-лоши последици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате водомер себе сиКак да инсталирате водомер себе си
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
ВодомериВодомери
Водомер с импулсен изходВодомер с импулсен изход
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Студен водомерСтуден водомер
Как да премахнете самия водомерКак да премахнете самия водомер
Водомер с температурен датчикВодомер с температурен датчик
» » Възвратна клапа за водомер
© 2021 BggeHat.com