Студен водомер

Контролерът на студената вода е един от най-важните качества във всеки апартамент. За да може обаче устройството да работи правилно и да показва потока на студена вода, е необходимо да се подхожда отговорно към избора и инсталирането му.

Защо е необходимо да инсталирате водомер

Студено водоснабдяванеБрояч за студена вода ви позволява да спестите значително при плащане на сметки за комунални услуги. Обикновено инсталирането на продукта може да намали средната сметка за студена вода с около половината. Това се дължи на факта, че плащането се извършва изключително за обема на консумираната течност.

Преди инсталирането на устройството е необходимо да проверите дали е приложима системата. Освен това е възможно да се намали значително консумацията на специално оборудване, например, икономически резервоари или кранове.

Друго много важно предимство на този тип устройства е, че напускането на наемателите апартамента не е необходимо да се съберат допълнителни документи за разпределението и разходването на уплътняване на тръби за вода полезност не харчат текущо начисляване.

Недостатъци на инсталацията

По принцип тази процедура няма особени недостатъци. Освен това продуктът не изисква специални оперативни мерки. Проверките се провеждат веднъж на няколко години. Струва си да се отбележи, че устройствата, произведени преди 2006 г., се нуждаят от по-чести проверки.

Монтирането на устройството помага да се намали консумацията на вода. Преди да купите водомер за студена вода, първо трябва да получите определени спецификации. Което осигурява воден канал. Тази процедура е напълно безплатна за потребителя. В условията са посочени следните данни:

  • Изисквания за устройството.
  • Диаметър на тръбата.
  • Местоположение на устройството.

Преди монтажа трябва да се вземат предвид всички тези изисквания.

Когато купувате документ, трябва да вземете под внимание, че трябва да го придружите със специални документи. По принцип това е паспортът на устройството и стигмата на държавния стандарт. Без тези елементи всяко устройство няма да бъде прието за инсталиране.

Много е важно да проверите дали измервателният уред има знак на държавния стандарт. Това означава, че устройството е вписано в регистъра на измервателното оборудване. Също така е изключително важно да проверите датата на последната проверка и да намерите датата на пускане. Ако последната проверка е била извършена преди повече от 2 години, продуктът ще трябва да бъде проверен отново преди монтажа. Това е важно дори ако устройството току-що е закупено.

Инструментите за измерване на водата трябва да се произвеждат в специално предприятие. В момента на пазара се представят продукти на различни производители, които отговарят както на украински, така и на международни стандарти. Внесените уреди са много по-евтини от домашните.



Освен това, когато се придобива такъв студен водомер, е необходимо да се вземе предвид, че е трудно да се отстранят неговите неизправности. Това се дължи на факта, че такива устройства просто нямат детайли. Но ако все пак сте решили да закупите такова устройство, си струва да попитате дали има някаква услуга или гаранционен срок.Студена вода

Като правило руските устройства са най-популярни. Това се дължи на относително ниската им цена и надеждност. Такива устройства са най-често срещаните, но наскоро умни устройства, които имат възможността да вземат предвид водата, датата и да поправят различните грешки, които се появяват по време на работа, да се появят на пазарите. Такъв водомер, който определя водния поток, има максимална степен на надеждност и защита.

Ако обаче не говорим за устройства, които измерват студена вода, но са горещи, за лична употреба, можете да изберете дори устройство, което определя температурата на течността.

Клас на точност

Нивото на точност на водомера се определя от държавния стандарт и директно зависи от такива фактори като диаметъра на тръбите и начина на монтиране на устройството. Водомерът за къщата по принцип принадлежи към категория В. Инструментите от категория C се отличават с повишена точност. Брояч от категория А в домовете се инсталира изключително рядко и се характеризира с ниска чувствителност, като правило те са инсталирани на вертикални връзки.

Вкъщи най-добре е да се инсталират инструменти с висока точност, за да се сведе до минимум възможната грешка при отчитането на водата.

Какво трябва да знаете, за да инсталирате правилно брояча

Брояч на студена водаВодомер Само една организация, която има лиценз за инсталиране на този тип оборудване, може да я инсталира правилно. В допълнение, надзорният орган ще се ангажира да проверява само този водомер, инсталирането на който е документиран.

Лицензията за този вид работа се осигурява от специалистите от общинския канал за вода, но потребителят може да кандидатства за други организации с подходящи разрешителни, но, както показва практиката, цената на услугите на търговските предприятия е много по-висока.

Отделно, заслужава да се отбележи, че водомерът на студената вода не може да бъде инсталиран самостоятелно. Това се дължи на факта, че неправилното инсталиране на устройството може да предизвика появата на редица проблеми. На първо място, трябва да вземем под внимание, че такива устройства едва ли ще бъдат запечатани от държавната инспекция. Това се дължи на факта, че за извършване на процедурата за запечатване специалист трябва да получи копие от лиценза на фирмата, която е извършила работата.

Също така, трябва да се има предвид, че в случай на някои проблеми, свързани с инсталирането на продукта, всички разходи, направени от потребителя, тъй като претенцията не показва на никого. Също така си струва да се има предвид, че погрешното инсталиране на уплътнението на водомера ще доведе до факта, че устройството ще преувеличи отчитането.

Инсталирането на водомери е много важен процес, защото директно зависи от начина, по който потокът от течност ще бъде определен в бъдеще. Монтажът на продукта трябва да се извършва в съответствие с всички норми и разпоредби. Правилно инсталираното устройство значително ще намали средната сметка за вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Как да премахнете магнетизацията от водомераКак да премахнете магнетизацията от водомера
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Запечатване на водомериЗапечатване на водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Водомер с импулсен изходВодомер с импулсен изход
» » Студен водомер
© 2021 BggeHat.com