Схемата за инсталиране на общ студен водомер

ВодомерПо-рано малко хора мислели за отчитането на ресурсите, които са били предоставени от общинските служби. Това се дължи на факта, че комуналните услуги струват буквално една стотинка, но днес всичко се е променило.

В условията на постоянно увеличение на тарифите е създаден Федерален закон № 261 "За енергоспестяване и подобряване на енергийната ефективност", който задължава инсталирането на общ студен водомер.

Какъв е общият студиен водомер за?

Общият студен водомер е предназначен да отчита отчитането на общото количество вода или просто да се съобрази с обема, който всички собственици на апартаментната къща консумират. В крайна сметка, днес консумацията на вода е достатъчно голяма, а метърът ви позволява да плащате по-малко за питейна вода. Освен това инсталирането на общ брояч на жилища ви позволява да откривате течове по тръбопроводите.

Теч плащане на изтичане на вода от тръбата се разпространява сред наемателите на сервизни и след допълнителната такса се начислява наематели няма, тъй като организацията, която предоставя на дома с вода, няма да бъде на базата.

Освен това, ако не са инсталирани домашни броячи на вода, тогава в такъв случай неизбежно ще започнат да растат тарифи за вода, които вече не са толкова ниски.

Но има и възможност, че след инсталирането на общ студен водомер, таксата за потребление ще бъде несправедливо начислена между собствениците на многоетажна сграда. Това означава, че може би е, ако един собственик харчи пестеливо вода, а другият не го съжалява.

За да се избегне тази ситуация, представител на предприятието трябва да извърши т.нар одит, т.е. да разбере колко хора всъщност живеят във всеки апартамент. И тогава, като разчитате на тази информация, за да разпространявате кой, колко трябва да платите.

Необходимо ли е да се инсталира общ студен водомер

Според приетия федерален закон на Руската федерация от 1 юли 2012 г. № 261, всички мулти-апартамент сгради трябва да отговарят на инсталацията на общи домакински водомери. В същото време, всяка къща, според закона, трябва да има къща водомер за топла, студена вода, както и за отопление и електричество. В допълнение, всеки апартамент в съответствие с този закон, трябва да има индивидуални метра.

Необходимо ли е да се проведе среща за наемателите на къщата, за вземане на решение за инсталирането на общ студен водомер?

В отговор на този въпрос можем да кажем, че това, разбира се, е необходимо. При вземането на решение за инсталацията, наемателите чрез гласуване трябва да решат дали да инсталират домакински водомер или не.Общи водомери

Ако обаче наемателите на жилищната сграда не приемат инсталирането на водомери, компанията, която осигурява на къщата вода, ще вземе решение сама. Това означава, че в този случай жителите на къщата вече не трябва да обсъждат въпроса за инсталирането на водомер.

Покупка и монтаж на домакински водомер

Много от собствениците на жилищни сгради имат такъв въпрос, кой трябва да плаща за къща, която брои за вода? Тъй като метърът ще бъде, е собственост на жилищната сграда, където е инсталирана, тогава ще бъде необходимо да се плаща за придобиването му изключително на наематели.

Но също така на собствениците се задават този въпрос, домакинските водомери, за чийто разход трябва да се установят, и кой трябва да плати за тяхното издръжка? По отношение на инсталацията и съдържанието на общото счетоводно устройство, съгласно ст.13.х.5 от Гражданския кодекс на Руската федерация, наемателите на къщата трябва да заплатят за инсталационната процедура и съдържанието на измервателния уред.

Схемата за инсталиране на общ студен водомер

Общи хидромери в къщатаАко жилищната Ви сграда не разполага с брояч за жилищно строителство, рано или късно ще бъде инсталиран. Що се отнася до поддръжката на това устройство, този проблем ще бъде управляван от управляващото дружество, а самата инсталация трябва да се изпълнява по инициатива на наемателите на къщата. Съответно инсталацията ще се извършва и за сметка на наемателите.



Преди да бъде закупен собственикът на къща, наемателите на къщата на събранието трябва да изготвят схема за инсталацията и да обсъдят такива въпроси, кога, от кого и от чия сметка ще бъде извършена инсталацията. Схемата за инсталиране на водомер обаче изглежда така:

  • Намира се местоположението на водомера.
  • Определя се кой тип и брояч ще бъде инсталиран.
  • Изберете фирмата, която ще инсталира това оборудване.
  • В допълнение към инсталацията, схемата показва тестване на системата за водоснабдяване.
  • След завършване на монтажа, уреда се регистрира в организацията, която доставя къщата ви с вода.

След като е съставена схемата за инсталиране, следващата стъпка ще бъде да проверите състоянието на тръбопровода във вашия дом. За да се провери състоянието на комуникацията, е необходимо да се покани инспекторът от градската вода за проверка. Въпреки това, трябва да се има предвид, че проверката не е свободна, това също се извършва за сметка на наемателите.

Ако тръбопроводът е в подходящо състояние, инспекторът издава разрешение за инсталационните работи. В случай, че е извършена проверка на системата за водоснабдяване, и тя не отговаря на спецификациите, той трябва да бъде ремонтиран, съответно, поради обитатели.

Освен това, на тези компании и фирми, които имат държавни лицензи и разрешения за извършване на подобна работа, могат да извършват монтажни работи по това оборудване.Домакински уред за студена вода

Проверка на броячите на водата

След като метърът е инсталиран във водоснабдителната система и е регистриран, той ще бъде обслужван от компанията, която обслужва вашата къща. Въпреки това, след изтичане на определен период от време, трябва да се провери брояч на домакинствата.

Всеки знае, че е необходимо да се плаща за проверката на отделните водомери, поради което местните жители могат да имат такъв въпрос, за чиито разходи трябва да се извърши планирана инспекция на устройството? Както беше казано по-рано, водомерът на къщата е собственост на къщата, където е инсталирана. Като се започне от това, проверката ще бъде извършена за сметка на наемателите.

Студена водаОбикновено тестването на такова устройство се извършва без отстраняване, тъй като е по-трудно да се поддържа от обичайното. Проверката на това устройство е необходима за целта, с която се проверяват обикновените водомери, а именно да се определи приложимостта и точността на индикацията.

Освен това, ако не извършите проверка на това устройство, градската водоснабдителна компания ще издаде глоба, съответно ще бъде разпределена за сметката за вода за всеки собственик. Ето защо е важно да се извърши своевременна проверка на общото измервателно устройство.

Но също така си струва да си спомните, че ще трябва да плащате повече за проверка, без да се оттегляте, отколкото за обичайното, но това се оправдава.

Пренебрегване на инсталирането на общо измерващо устройство

Жителите са задължени по закон да закупят и поддържат домакински уред за своя сметка. В случай че инсталацията бъде пренебрегната, отказът ще бъде разгледан вече в съда. Запечатване на брояча

Това означава, че ако собствениците на жилищната сграда загубят претенцията, тогава в този случай те ще трябва да платят за услугите на адвоката и съдебните разноски, да не говорим за наказателните санкции от обслужващата организация. В допълнение, съдът ще издаде указ, в който задължително за собствена сметка наемателите ще бъдат задължени да извършат инсталирането на устройството.

Инсталирането на общо счетоводно устройство позволява на всички собственици да пестят пари. В крайна сметка, това устройство ви позволява да изключвате начисляването на общия обем на вода, което намалява за сметка на всеки наемател на многоетажен сграда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате водомер себе сиКак да инсталирате водомер себе си
Как да премахнете магнетизацията от водомераКак да премахнете магнетизацията от водомера
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Ако индикаторът за топла вода не се завъртиАко индикаторът за топла вода не се завърти
Оценете за студена водаОценете за студена вода
ВодомериВодомери
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Водомер с импулсен изходВодомер с импулсен изход
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
» » Схемата за инсталиране на общ студен водомер
© 2021 BggeHat.com