Водомер с импулсен изход

Водомер с импулсен изходЦената на комуналните услуги значително се е увеличила, така че много потребители започват да мислят за начините за спестяване и спасяване на семейния бюджет. Импулсните водомери ще помогнат да се изчислят разходите за топла и студена вода и значително да се спести семейния бюджет. Често не получаваме онова, което ни е обещано и за което плащаме много пари, вместо топлата вода е леко топла и студът се поднася с малко натиск.

Топлата вода се подава неустойчиво и топлината не отговаря на стандартите. Благодарение на брояча на импулсите можете да контролирате подаването на топла и студена вода и следователно да намалите финансовите разходи.

Как да изберем добър водомер

Преди да отидете в магазина, трябва да се изясни какъв вид устройство, което трябва, защото това се отразява на качеството и трайността на нейната работа. За да видите най-популярните водомерите се предлагат с Държавния регистър на средства за измерване, което показва уреда за измерване, съответстващи на ГОСТ 50601 и ГОСТ 50193. Също така, други фактори, за да се вземат предвид при закупуване на един метър вода, като:

  • Студената или топлата вода ще мине през измервателния уред?
  • степен на замърсяване или твърдост на водата;
  • с каква цена очаквате?
  • колко енергия може да измери измервателното устройство?
  • къде ще бъде монтиран измервателният уред?

Водомер с импулсен изходПървата точка е много важна при закупуване на водомер, тъй като устройството за гореща течност не може да бъде инсталирано за студена вода и обратно. Принципът на действие на студените и горещите електромери е същият, но те са изработени от различни материали. Броячът за гореща вода може да издържа на температури до 150 градуса, той е изработен от по-топлоустойчиви и топлоустойчиви материали. За студено - до 40 градуса, тези устройства са направени от по-прости материали. Също така, водомери за топла вода могат да покажат температурата на течността, така че те са много удобни.

Ако водата е замърсена или има повишена твърдост, трябва да изберете специални броячи или да инсталирате филтри за кал. Мръсната вода може да повлияе на точността на индикаторите, както и да допринесе за бързо разпадане на устройството, така че тези фактори трябва да се вземат предвид при покупката. Що се отнася до консумираната енергия, т.е. устройствата са енергонезависими и трябва да бъдат захранвани от мрежа или батерии. Също така, мястото на монтаж играе голяма роля, тъй като помещението може да бъде влажно, малко вентилирано или претрупано. Като се започне от това, цената на устройството може да бъде повече или по-малко достъпна, изборът зависи от вашето решение и предпочитания.

Принцип на пулсомера

Измервателите за вода с импулсен изход се считат за най-популярни, тъй като те ви позволяват да измервате потока на студена и топла вода колкото е възможно повече. Такъв водомер може да бъде закупен във всеки специализиран магазин. Пулсомерът не е много различен от стандартните измервателни уреди, а също така е оборудван с индикатор на показалеца, чието пълно въртене показва определена скорост на потока. Индикаторите за импулсна вода са инсталирани за студена и топла вода, уредът има съответния червен или син цвят. Благодарение на съвременните технологии, има модели на броячи, които предават дистанционно индикатори.Водомер с импулсен изход



Както при класическите инструменти, импулсният водомер е оборудван с брояча или разходомера, който показва скоростта на потока на течността. Механичният дизайн също не се промени, в устройството има ротор, който се върти в момента на преминаване на течността. Основното предимство на импулсен водомер е магнитът и тръстиковият контакт или херметичният контакт. В случай, че устройството влезе в магнитно поле, тръбният превключвател ще се затвори. Принципът на действие на брояча с импулсен изход е, че в момента на извършване на пълно завъртане от магнитна игла, тръстиковият прекъсвач осигурява пулс или електрически сигнал. Ето защо точността на измерването на такъв водомер е много висока.

Характеристики и предимства на импулсните водомери

Принципът на действие на измервателното устройство ви позволява да получавате дистанционно и автоматично индикатори, а дебитомерът ще показва най-точната консумация на студена и топла вода. Струва си да се подчертаят и други предимства като:

  • водомерът има специален пръстен и също така е снабден със здрав панел и капак, който може да се завърта на 360 градуса, което улеснява достъпа до устройството и премахва индикаторите;
  • Водомер с импулсен изходЗапечатаният механизъм предотвратява навлизането на влага в измервателната скала и разходомера;
  • За да се изключи ефектът на външно магнитно поле, на механизма е инсталирана допълнителна защита;
  • материал за производство на измерители, избрани от най-устойчивите и трайни, например стомана, месинг или чугун, което значително удължава срока на експлоатация;
  • Механизмът работи във всяко положение, така че да може да се монтира на вертикални и хоризонтални повърхности;
  • части от устройството, които са ръждясали, са покрити със специален инструмент;
  • Голямо предимство на водомерите е тяхното малко тегло и обем, както и ясен дизайн.

Импулсните броячи се използват и в отрасли, където е необходимо да се контролира потокът от течности. Устройството е прикрепено към захранващата тръба и когато е извършено необходимото количество, подаването на течност спира след сигнала към електрическия вал.

Използване на броячи

На пазара сега можете да избирате както стандартни модели, така и многотарифни устройства, които разглеждат потока студена и гореща течност отделно. Благодарение на тези възможности потребителите могат да разчитат разходите и да пестят значително средства за комунални услуги.

Броячът на импулси е радикално ново решение, което позволява решаването на много проблеми.

Инструментите за измерване на студена течност работят в температурния диапазон от 8 до 45 градуса, с максимално налягане 1,5 mPa. Устройствата за горещи течности работят с температури от 45 до 90 градуса, налягането е 1,6 mPa. Можете да изберете броячите, които ще изпратят данните си на един суматор, където ще се изчислява общото потребление. Тази опция е най-търсена в големите предприятия и предприятия, където водата се доставя на различни точки, но потокът трябва да се обобщи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Как да премахнете магнетизацията от водомераКак да премахнете магнетизацията от водомера
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Водомерите са по-добриВодомерите са по-добри
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
ВодомериВодомери
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
» » Водомер с импулсен изход
© 2021 BggeHat.com