Замяна на водомери

Замяна на водомериВсеки ISP (индивидуално отчитане устройство), който също се нареди на електромера, а водата има определен период, установен от производителя, в периода, който работи гарантира точността на всяко измерване, а самото устройство е технически годно за експлоатация.

Този период от време е фиксиран в техническия паспорт, който е съпътстван от индивидуалния измервателен уред. Този срок за водомери може да бъде:

  1. До четири години, когато се извършва операция по тръба, през която минава гореща течност;
  2. До шест години, когато работата се осъществява през линия, през която се подава студена вода

Кратък период от време, който е представен в първия вариант, се дължи само на това, че температурата на топлата вода трябва да отговарят на стандартите - е най-малко шестдесет градуса С. Когато температурата на водата достигне това ниво, то се превръща в много агресивен по отношение на химическата среда, поради което има Повишената корозия и движещите се части на измервателния уред са по-податливи на износване.

Замяна на водомери в жилище

Когато този период дойде до края, има нужда от проверка на измервателния уред: наблюдение на точността и точността на измервателните процеси, провеждани в лабораторията, както и проверка на техническата работоспособност на устройството. Процедурата изисква много време (всичко зависи от това колко заета е лабораторията). Обикновено, както показва практиката, целият процес на агрегиране обикновено отнема до две седмици. Също така, всички обстоятелства могат да зависят пряко от плащането, защото в някои случаи е много по-лесно и по-добре да се закупи нов метър, отколкото да се провери броячът на стария.Замяна на водомери в жилище

Много хора изведнъж започват да се чудят: кой отговаря за замяната на водомери? Съвсем ясно е, че ако приватизирани апартамент или купил, след това задължение следва изцяло да се поемат от собственика, обаче, е как да има смисъл в тази ситуация на хората, които живеят в апартаменти общини?

Модел договор от вида на социалната наемане на помещения, която беше одобрена от правителството постановление на Руската федерация до 2005-та година, се посочва, че задължението за извършване на дейности по поддръжката се носи единствено върху плещите на работодателя. Също така по договора, броят на ремонтните обекти включва: инженерните инструменти на апартамента, който включва и системите за захранване с хладилна и топла вода.

Но е важно да се помни, че независимо от факта, създадена за одобрение на договора, той се нарича стандартните видове договори, което означава възможност за промяна на структурата на държавните органи (в областта). Поради това, в няколко региона, замяната на измервателните устройства се извършва от местния бюджет, разбира се, ако има достатъчно Подмяна на устройствотоматериални средства.



Освен това правителството въведе специално правило, което беше заложено в тринадесетата статия на федералния закон, свързана с енергийните доставки и енергийната ефективност. Според официалния документ всички регистрационни инструменти трябва да бъдат инсталирани от собственика на къщата. Въпреки това, в реални условия тези правила могат да бъдат изразени в напълно различна форма. В действителност, дали това задължение да се справят с индивидуални измервателни уреди, които е оборудван с всекидневна, или пък изключително се отнася obschedomovye броячи свидетелства, чрез която може да се определи нивото на среден разход на вода? Никой няма конкретно мнение по този въпрос.

Замяна на водомера отделно

Например, тази ситуация възниква: граждани на Руската федерация, живеещи в жилищна сграда, решиха да заменят метъра с количеството вода, изразходвано. Замяна на водомера отделноИма ли начин да се направи инсталацията по независим начин или е необходимо във всеки случай да кандидатствате за тази услуга на професионални монтажници, представители на ТД, жилищния отдел или Наказателния кодекс, както и на други организационни услуги?

Самата инсталация ще трябва да бъде координирана с гражданите така или иначе. Ето защо, за инсталирането на водомер може да се наложи да изключите захранването с вода през решетката. Прилагане на такова лице може само с разрешение на компанията, участващи в експлоатацията на жилищната сграда и цялото оборудване. Поради тази причина, преди да смените уреда, ще трябва да обсъдите намерението си с ръководството на организацията за жилищни и комунални услуги.

Ако представителите на фирмата ще настояват за монтажните работи от експерти, по-добре е да се приеме тяхната оферта (тя също е в състояние да служи като важен разменна монета, ако има някои разлики по отношение на резултатите от инсталация на служителите на процеса на фирма). Ако решите да инсталирате измервателния уред за първи път във вашия апартамент, тогава услугите на специалистите ще бъдат задължителни.

Руското законодателство обаче по никакъв начин не възнамерява да забрани инсталирането на измервателни уреди на независима основа без прибягване до професионални работници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Водомер с импулсен изходВодомер с импулсен изход
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
» » Замяна на водомери
© 2021 BggeHat.com