Инсталация на водомери

Инсталация на водомериИнсталацията на водомери ви позволява да запазите запис на водния поток. Тяхната инсталация е достатъчно проста. Всички разходи за монтаж се изплащат в рамките на няколко месеца.

Освен това използването на индивидуални измервателни уреди ще създаде условия, при които ще бъде от полза за местните водоснабдителни дружества да модернизират съществуващите магистрали, за да намалят загубите на вода.

Основни изгледи

Има няколко типа индивидуални водомери, които могат да се инсталират в апартаменти:

  • вихрови водомери отчитат потреблението на вода поради регистрирането на честотата на вихри, образувани по време на преминаването на водата;
  • електромагнитните водомери се считат за най-точните инструменти, но се нуждаят от електричество за работа;
  • тахометричните водомери са най-подходящият тип измервателни уреди за монтаж в апартаменти. Отчитане на водата при движението на турбината или на работното колело;
  • ултразвукови броячи.

Необходимо е да се изберат отделни измервателни уреди от тези модели, след като бъдат оценени техническите условия на тяхната работа, както и други характеристики. Най-популярните водомери са лампата и електромагнитните инструменти. Всички броячи могат да бъдат поставени вертикално и хоризонтално, няма влияние върху избора. Ако устройството е подменено, трябва да изберете брояч, подходящ за размера.Водомери

Освен това има водомери, проектирани за студена и топла вода. Основната им разлика са материалите, използвани при производството на тези измервателни уреди.

Изборът на художника

Свързването на студен или топъл водомер може да се извърши от всеки майстор. Задължителен лиценз за това не е необходим, така че цялата работа може да бъде направена самостоятелно.

Ако поставите щанд в апартамента ще бъде поканен майстор, тогава трябва да вземете сериозно избора на изпълнителя. Регионалните водоканали твърдо препоръчват покана за инсталиране на водомери за техните специалисти. Те имат лиценз, умения и опит, позволявайки ви да поставите в апартамента брояч за студена и топла вода.

Капитаните в Омск могат да бъдат поканени от фирма, която специализира в инсталирането на измервателни уреди на студена вода и може да постави измервателни уреди за топла вода. При избора на художник е необходимо специално внимание, тъй като той ще отговаря за инсталирането на брояча. Не забравяйте да разберете дали компанията притежава лиценз, който да дава право на такива дейности.

Подготовка на измервателния уред за монтаж

Инсталирани водомериИнсталацията на водомери в Омск или във всеки друг град на Русия няма особени различия. Но всеки регион в нашата страна разработва свои собствени правила и технически условия, които регулират инсталирането на водомери. За да не имате затруднения при запечатването и регистрацията, по-добре е предварително да установите техническите изисквания във вашия регион.

На първо място е необходимо да се свърже метърът с груб филтър и възвратен клапан, такива изисквания са представени от волоканалите. Броячът е разположен вертикално или хоризонтално, без значение по принцип. Редът за сглобяване на целия блок е:

  • контролен клапан. Ако метърът бъде заменен в бъдеще, неговата наличност ще улесни работата;
  • Грубият филтър е предназначен да предотврати замърсяването на електромера;
  • за монтаж е силно препоръчан предпазен вентил, без него инспекторът на водния канал няма да поставя измервателния уред в регистъра;
  • водомерът се доставя от американците, това ще улесни премахването на устройството, ако трябва да бъде заменено, и след това да извършите инсталацията.


Независимо как е монтиран измервателният уред - вертикално или хоризонтално, уверете се, че филтърният съд е насочен надолу.

Когато инсталирате това устройство, трябва да следите посоката на водата, която е показана на всеки елемент. Ако тези условия не са изпълнени, броячът няма да работи правилно или дори ще се провали. В някои региони например в Омск има правила за инсталиране на измервателни уреди. По време на връзката е необходимо да ги вземете под внимание.

Монтиране на брояча

Инсталация на водомериАко решите да инсталирате самия измервателен уред, е по-добре да знаете предварително как да инсталирате правилно водомера. Всички броячи могат да бъдат инсталирани както вертикално, така и хоризонтално. Замяната на водомера е по-бърза, затова не е нужно да разглобявате цялата система, просто трябва да извадите старото устройство, а на него да инсталирате нова.

Водомер за топла или студена вода може да бъде свързан към системи от метални и пластмасови тръби. Монтажът на водомера може да се извърши както хоризонтално, така и вертикално. Няма да се показва на неговата работа.

Инсталацията на водомера изглежда така:

  • на мястото, където капитанът ще инсталира водомера, е необходимо да изрежете тръбата. След това спирателният клапан е свързан и свързан с монтирания блок за вода;
  • тръбата се измерва, за да се определи местоположението на връщащата нишка;
  • излишната част на тръбата се отстранява, с резба в края или с монтаж;
  • броячът трябва да бъде изключен от възвратния клапан и свързан с тръбата;
  • Връзката на възвратния клапан към водомера се възстановява с помощта на американец - специална гайка.

В някои случаи инсталацията може да се извърши по различна схема, влиянието се упражнява от техническите условия и други особености на помещението. Например, с вертикалната позиция на брояча и снабдяването с вода отдолу. Ако метърът бъде сменен, не е необходимо да купувате нов филтър и клапан.

След като тестът за изтичане завърши, инсталирането на водомера може да се счита за завършено. Сега е необходимо да се обадите на представители от местния воден канал, да запечатате и регистрирате броячите. Ако инсталацията е извършена, като се вземат предвид изискванията, които предписват правилата за инсталиране на водомери в Омск или друга местност, тогава не бива да има никакви затруднения при регистрацията на измервателните уреди.

Процедурата за запечатване и регистриране е визуализиране на правилната инсталация на измервателния уред. След това инспекторът прави печат.

Понякога в апартамента може да се наложи да инсталирате два броя водомери. Най-често тази необходимост възниква, когато има система за захранване с топла и студена вода. В този случай трябва да закупите два различни водомера.

В някои от апартаментите банята е далеч от кухнята, така че водата идва в различни решетки. С това планиране ще трябва да инсталирате два метра за студена вода и две за топла вода. Разполагат се вертикално разположени водомери, както и броячи, разположени в хоризонтална равнина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изгодно ли е да инсталирате водомериИзгодно ли е да инсталирате водомери
Как да инсталирате водомер себе сиКак да инсталирате водомер себе си
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Как да премахнете магнетизацията от водомераКак да премахнете магнетизацията от водомера
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Водомерите са по-добриВодомерите са по-добри
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
» » Инсталация на водомери
© 2021 BggeHat.com