Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери

Инсталиране на измервателни уреди безплатноФедералният закон за инсталирането на водомери показва, че този тип устройство трябва да бъде инсталирано във всеки хол. обаче монтаж на водомери в апартамента това е не само начин да се контролира количеството на консумираната течност, но и много печеливш начин за спестяване на жилищни и комунални услуги.

Задължително ли е инсталирането на водомери за безплатен закон 2016

Законът за инсталирането на водомери беше публикуван през 2009 г. Въпреки това той многократно е бил подложен на различни видове промени и въвеждане на кратки разкази. През 2012 г. този федерален закон включва клауза, изискваща инсталирането на водомери във всички жилищни помещения.

Удобства пускане в експлоатация на водомери Законът 2016 определя като споразумение между управляващото дружество и собствениците. Законът обаче предвижда и санкции за отказ да се инсталират измервателни уреди. От 2013 г. насам влязоха в сила изменения в закона, съгласно които законът за 2016 г. предвижда, че задължителното монтиране на водомери се извършва безплатно от специалисти на доставчика.

Поради този закон се монтират метри в повече от 60 жилищни сгради. Санкциите по този закон се налагат изключително на управляващите дружества, които отговарят за работата на HOA, Великобритания и други.

По този начин законът за инсталирането на водомери за водата през 2016 г. предвижда, че такава процедура изобщо не е задължителна. Това важи за инсталирането на измервателни уреди за студена и топла вода. Въпреки това, редовно се предприемат действия от страна на правителството за насърчаване на оборудването на всички жилищни помещения. Така че от 2016 година тарифи за водоснабдяване ще се увеличи постепенно, но тази иновация се отнася само за тези, които плащат за услугата в съответствие със стандарта. През 2016 г. законът предвижда увеличение на коефициента с 40-50, а през 2017 г. със 70.Водомери

Следователно, отговорът на въпроса е дали е задължително инсталирането на измерватели на водата да е положително. В крайна сметка, тези граждани, които отказват подобни събития, трябва да бъдат подготвени за значително увеличение на тарифите за водоснабдяване.

Закон за инсталирането на водомери 2016: който инсталира

Федералният закон от 2009 г. гласи, че измервателното устройство се купува за сметка на собственика на жилището. И що се отнася до въпроса за нейното инсталиране, съществуват основни различия между собствениците на приватизирани и неприватизирани имоти.

Инсталирането на водомери в Закона за апартаментите от 2016 г. установява, че собствениците на общински жилищни връзки са безплатни. Тази функция се отнася за всички собственици на жилища. Въпреки това, собствениците на приватизирани квадратни метра заплащат монтаж на метри на вода за своя сметка.

Федерален закон 2016 предвижда, че задължителното монтиране на водомер може да се извърши както от служителя на Наказателния кодекс, така и от други специалисти. Законът обаче не съдържа директни инструкции за това, кой точно трябва да извърши такава работа. Затова законът, който задължава инсталацията на водомери, предполага възможността за извършване на независима инсталация.



ВодомериВ същото време, постановлението за тълкуване на федералния закон предвижда, че пускането в експлоатация на измервателните устройства през 2016 г. трябва да бъде безплатно. Представители на организации не могат да събират такса за изпълнението на такива произведения.

Средната цена на измервателния уред е в диапазона от 1000 рубли. Цената му директно зависи от характеристиките на устройството и неговите характеристики. За обществените жилища инсталационните работи се извършват безплатно, докато собствениците на приватизирани имоти ще трябва да платят 4-7 хил. Рубли за работата на професионалисти, но винаги има възможност за спестяване чрез инсталиране на себе си.

Къде да отидем за инсталация

Съгласно правителствения указ пускането в експлоатация на измервателните уреди се извършва на свободна основа, както и запечатването му след проверка. Ето защо, за да инсталирате продукта, трябва да подадете заявление до управляващото дружество, за да инсталирате измервателния уред на водата. Ако самата компания не изпълнява такава работа, тогава нейните служители трябва да предоставят списък на фирмите, които се занимават с инсталиране.

След инсталирането на устройството собственикът на апартамента задължително трябва да покани капитана от управляващото дружество да подпише акта и да пусне устройството в експлоатация. След това се подписва специален договор за плащане съгласно устройството и се обясняват основните методи за отчитане на продукта. Без неуспех собственикът на апартамента трябва да има:

  • Договорът за инсталиране на оборудване.
  • Продуктов паспорт.
  • Закон за пускане в експлоатация на продукта.
  • Сертификат за съответствие на измервателния уред.

Винаги ли е задължително да инсталирате водомер

Инсталация на водомериИнсталирането на водомери за 2016 г. не е задължително. Такава процедура може да се въздържи в следните случаи:

  • Когато живеете в порутени жилища.
  • С износени комуникации, които не могат да бъдат ремонтирани.
  • С ниско ниво на консумация на електроенергия в къщата.
  • При условие, че във връзка с дизайнерските характеристики ще бъдат отразени неправилните показания.

Необходимо е обаче да се има предвид, че само специалистът на управляващото дружество или Роспотбнадзорор може да разпознае жилището като разрушително и не е подходящо за инсталиране на водомер през 2016 г.

Предимства при инсталирането на устройството

Много собственици имат сериозни съмнения относно инсталирането на такива уреди. Въпреки това, в момента те не са заземени, защото инсталирането на водомери е безплатно.

Основното предимство на инсталацията е, че при плащане по стандарта сумата се изчислява въз основа на коефициента, умножен по броя на регистрираните в апартамента лица. Ето защо доста често възникват ситуации, в които трябва да плащате за обем, който всъщност не е бил консумиран.

При инсталирането на измервателния уред има възможност да се спестят от 500 до 1500 рубли, поради факта, че начисленията ще се правят само в съответствие с брояча. Устройството заедно с инсталацията му ще се изплати за по-малко от 4 месеца.

Инсталирането на водомери е един от най-простите и ефикасни начини за спестяване на значителни средства за жилищни и комунални услуги. Инсталирането на устройството обикновено се извършва от управляващи компании, което е безплатно за жителите на общински жилища. Останалата част ще трябва да плати за инсталирането на около 4000 рубли, но тази сума ще се изплати за 3-4 месеца.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
» » Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
© 2021 BggeHat.com