Трябва ли получателите да бъдат пуснати на вода?

Плащанията за комунални услуги са една от важните елементи на разходите на всяко семейство. Ето защо, намалете ги до минимум, помага за отчитането на топла и студена вода. Въпреки че има няколко резолюции относно инсталирането на измервателни уреди, някои граждани все още са в процес на мислене. И вината за това е объркване в изчисленията на комунални услуги и управляващи компании.

 Как изхвърлянето на вода засяга плащането на сметките

Като цяло, с аргумента, че всеки разбира, че колкото по-малко вода се изразходва, толкова по-ниска трябва да бъде, сметката за потреблението на вода се таксува. И там, където този въпрос е регламентиран, не възникват проблеми. Друго нещо е, когато има много семейства, живеещи в жилищна сграда, които по една или друга причина нямат водомери или не плащат комунални услуги изобщо.



След това управляващите дружества да покрият загубите си, да разпръснат недостига си от публичните домакински нужди, а при шума приписват загуби на работещите данъкоплатци. Разбира се, те могат да докажат, че са прекарали водата, предназначена за тях, точно поради своите преброяващи устройства, и отказват да плащат допълнително. Следователно, съществува определено предимство на инсталираните броячи.

Друг плюс за инсталирането на устройства беше тарифификацията на отчитането на водата. Това е, когато определено количество вода, изразходвано, се изплаща с преференциални ставки и всичко, което надхвърля лимита, вече е с високи ставки. Това е изгодно за тези, които имат много жители регистрирани, но те живеят много по-малко. Следователно те разполагат с достатъчен лимит без надплащане. Но собствениците на апартаменти, където един човек или двама са регистрирани и живеят много повече, не завиждат, със сигурност не инвестират в освободената преференциална лимит и ще трябва да платят изцяло увеличената тарифа.

 Инсталация на водомер

На първо място, трябва да посетите жилището и комуналните услуги и да попитате за условията и изискванията за инсталирането на водомери, тъй като те постоянно се променят. Ако по-рано времето, в което проверката на водомерите в Москва е студена и гореща варира, сега тя е станала една и съща за всички. След това купувайте устройствата и ги довеждайте до инспекция на обучени лица. След това можете да ги инсталирате на място. Можете да направите сами работата, ако имате умения за водопроводни работи или поканите водопровод за тези цели. След като се инсталират броячите, те се запечатват с пломби и могат да се използват. Плащането за ползване на водата се превежда ежемесечно в сметката на компанията.

Спасяването на водата в банята и кухненската мивка не трябва да забравя за тоалетната, защото дефектният резервоар с топка може да увеличи значително консумацията на вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Стандарти за топла водаСтандарти за топла вода
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Тарифи за топла водаТарифи за топла вода
Тарифи за водаТарифи за вода
» » Трябва ли получателите да бъдат пуснати на вода?
© 2021 BggeHat.com