Топломери

Топла водомерКъм днешна дата има доста различни начини, които могат да намалят разходите за комунални услуги. И един от тези начини е да инсталирате топломер във вашия апартамент.

Защо ви е необходим брояч

Най-често се приспада такса от потребителя, която често не съответства на предоставената услуга. Това означава, че плащането на вода, което се изтича поради пробив на тръбите, се налага единствено на потребителя. Освен това, в различните жилищни сгради, главата и температурата на водата са напълно различни, таксата за тази услуга се начислява еднакво.

Но и причината за различната температура на водата е дължината на тръбопровода, през който минава горещата вода. Това, от своя страна, влияе върху температурата на водата, която достига до потребителя, който е далеч от водоснабдителната точка. Ето защо е препоръчително да инсталирате топломер във вашия апартамент. Топломерът е снабден с термичен сензор, а след това потребителят може да спести значително, т.е. да не плаща за топла или студена вода на висока цена.

Струва си да се има предвид, че ако потребителят възнамерява да плаща само за осигуряване на топла вода, то трябва да бъде инсталиран в апартамента му топломер с температурен датчик. В края на краищата, ако поставите измервателен уред за отчитане на топла вода без температурен датчик, тогава ако водата е студена, зарядът ще бъде зареден с гореща скорост.Топла водомер

Освен това според собственото си свидетелство организацията доставя гореща вода, която е документирана, като по този начин ви позволява да изключите претенции за лошо обслужване. Следователно, потребителят трябва да се "хеджира" сам инсталирайте топломер, оборудван с температурен датчик.

Принципът на работа на измервателите на топла вода с температурен датчик

Цената за доставка на този ресурс включва не само обема, но и температурата на доставената вода. Измервателите за топла вода без сензори, които записват температурата, могат да вземат предвид само потреблението. Въз основа на това ще платите за услугата, дори ако тя не отговаря на посочените изисквания.

Топломерът с температурния сензор е практически същият като при подобни устройства от различни типове и модели. Това означава, че топломерът работи според принципа на работа, както и конвенционалните електронни или механични устройства, но има значително предимство пред традиционните измервателни уреди. И това предимство е датчикът, който ви позволява да измервате температурата на водата.Топломер с температурен датчик

Броячът за топла вода с чувствителен на топлина сензор може да бъде от два вида:

  • Механична.
  • Електронно.


Ако измервате количеството на топлата вода с помощта на механичен измервателен уред със сензор, ще трябва да инсталирате още един метър - само обичайния. Тоест, механичен брояч със сензор за топлина записва показанията само когато е, водата няма да бъде по-ниска от обявената температура. Ако водата е студена, тя се фиксира върху устройството, което се монтира непосредствено зад тезгяха с датчик за топлина.

По този начин, собственикът на апартамента да плати за количеството на топла вода, която е била записана на първия метър, и това, което е фиксирано на второто устройство вече ще се разглежда в размер на студена вода.

Що се отнася до електронната версия на измервателния уред, той обикновено взема предвид няколко тарифи. Тоест, ако през нея преминава гореща вода, тя взема предвид същото количество, а ако е студено, на различна тарифа. Този брояч е по-подходящ, тъй като има висок интервал между проверките и също така отчита записите с висока точност. Такъв брояч обаче има един недостатък и това е неговата цена.

Но и днес на потребителите се представят броячи със следните характеристики:

  • Сензорът е инсталиран пред устройството и активира системата да отчита отчитанията само при определена температура.
  • Ако температурата на водата е под нормата, тогава обемът на водата се отчита като студена вода. В допълнение, плащането ще бъде както за студена вода.

Тези характеристики обаче са присъщи само за многотарифни измервателни уреди.

Придобиване на измервателни устройства с чувствителен на топлина датчик

Преди да купите топломер с датчик за топлина, трябва да разгледате някои от нюансите. Броячът за топла вода със сензор за температура трябва да отговаря на следните спецификации:

  • Сензор за топлинаУстройството за записване на топла вода трябва да бъде с две тарифи. Това означава, че броячът трябва да вземе под внимание показанията на гореща и студена вода.
  • Съгласно техническите спецификации, измервателният уред с термичен сензор трябва да има импулсивен принцип на работа.
  • Броячът с датчик за топлина е много по-висок от конвенционалния топломер.

Освен това, преди да купите устройство, трябва да се консултирате с опитен техник, както и да научите всички плюсове и минуси на един метър с температурен датчик.

Въпреки че измервателите на топла вода с чувствителен на топлина датчик са много по-високи в сравнение със стандартните проби, те все пак се оправдават. В края на краищата се случва, че обслужващата организация поради безскрупулни водачи умишлено доставя топла вода, като в същото време таксува с гореща такса. И с такъв брояч, такава измама няма да работи, защото ако температурата не е в съответствие с установените правила, тогава потребителят ще плати таксата за студена вода, което позволява да се спести много за комунални услуги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Обърнете внимание на броячите за отоплениеОбърнете внимание на броячите за отопление
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Отворена водна системаОтворена водна система
Стандарти за топла водаСтандарти за топла вода
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Как да се изчисли отоплението в апартаментаКак да се изчисли отоплението в апартамента
» » Топломери
© 2021 BggeHat.com