Ако индикаторът за топла вода не се завърти

Не въртете топломераИнсталирането на водомер е подходящо решение за собствениците на жилищни апартаменти. С един метър ще плащате само количеството вода, която консумирате. Но трябва да помните, че метърът може да се счупи.

Трябва да знаете какво да правите в такива случаи. Работното време на измервателния уред е около 12 години. За нормална работа на водомера през този период собственикът трябва да проверява устройството на всеки 5 години.

За да проверите приложимостта на водомера, първо проверете дали устройството има механични повреди, например пукнатини. Проверявайте дали ролката се върти в брояча, когато водата е включена.

Външни признаци на счупване:

  • Броячът показва неправилни индикатори;
  • Индикаторът спря да се върти.

Ако сметките за услуги за водоснабдяване са несъгласувано големи, разберете причините за неизправностите, преди да направите нищо. Въз основа на установените причини можете сами да се опитате да решите проблема.

Причини за неправилно функциониране на измервателния уред

  1. Първата причина може да бъде снижаване на налягането на брояча. В този случай водният метър очила или водни потоци. Затворете крановете и запишете отчитането на брояча. Изчакайте поне час и проверете показанията. Ако забележите промяна, проверете тръбите, уверете се, че клапите са стегнати. Обикновено неизправността на спирателния вентил, която не блокира напълно водата, е причина за снижаване на налягането. В този случай затегнете съединителите. Ако откриете изтичане на водни тръби, обадете се на ВиК, за да ги поправите.причини
  2. Втората причина е неправилната инсталация на измервателния уред. Съкращенията "SVG" и "SVH" определят коята вода може да мине през устройството, топла или студена. Настройването на "студено" в гореща вода ще доведе до аварии и неправилни индикатори.
  3. Трето - Запушените тръби могат да станат третата причина за неизправност на устройството. Поради наличието на механични примеси във водата, броячите, проектирани за течността, бързо ще се запушат, поради което в рамките на две години ще трябва да смените водомера. За да избегнете такъв резултат, е необходимо периодично да почиствате филтъра.
  4. Четвъртата причина - главата на водата, може да зависи от инструмента. С една силна глава около 20 литра вода изтича от крана за една минута.
  5. Дефектният механизъм за отчитане е петата причина. Водата преминава през устройството, но метърът не се върти. Това може да се обясни с повреда на брояча или ротора. Във всеки случай не си заслужава да ремонтирате самата разбивка. Корекцията на такъв план за проблеми се отнася до специална организация, ако устройството е в гаранция - производителя.
  6. Шестата причина е намеса в работата на устройството. Има случаи, когато броячът съзнателно се опитва да забави или напълно да спре всички импровизирани средства, от игли до магнити. Работата на водомера може лесно да бъде нарушена от намеса във функционирането на неговите механизми.смущения в устройството
  7. Прекалено топлата вода може да бъде седма причина за неизправност на устройството. Съответно разбивката на подобен план може да възникне само в топломер. Температурата на водата може да надвишава нормата, която устройството може да издържи. За да се предотврати този вид неизправност, е достатъчно да се избере оптималната температура на течността, за да не се зареди водомерът. Максималната температура, при която устройството може да работи правилно, е 90 градуса.

Важно е да се отбележи, че в случай на счупване на устройството под влиянието на гаранция, ремонт или подмяна на електромера, платена от фирмата производител, но само при условие, че устройството не е механична повреда Тази разпоредба може да се предвижда в сключения договор с производителя. Ако фирмата откаже да плати, поправи или замени дефектно устройство, имате право да съдите.

Ако неизправността се установи от упълномощени лица на регулаторни органи

Ако неизправността се установи от упълномощени лицаУпълномощените лица на съответните органи имат пълното право да се възстановят от собственика на жилището съгласно Правилника за предоставяне на обществени услуги на физически лица, ако собственикът на апартамента е нарушил разпоредбите на тази резолюция. В случай на неуспех от представител на общинска организация, може да ви бъде начислена голяма сума за консумирана, но не платена вода. Размерът на плащането се дължи на броя на регистрираните в апартамента граждани.



Колкото повече хора са регистрирани в жилищната зона, толкова по-големи са таксите. Няма значение дали регистрираните хора живеят в апартамента или не. Лицата, които са настанени в болнично лечение, на командировки, на интернати и т.н., са експулсирани. Ще трябва да предоставите оправдателни документи. Плащането ще бъде изчислено след датата на последната проверка: най-малко три месеца и не повече от шест месеца преди откриването на неизправността.

За да избегнете възможни неприятни ситуации и конфликти с регулаторните органи, се препоръчва периодично да проверявате устройството със собствена ръка.

Ако собственикът на апартамента е намерил разбивка

Ако сте намерили разбивка на водомера и не можете сами да ремонтирате устройството, напишете писмено изявление за невъзможността на съответната услуга, като поискатеАко собственикът на апартамента е намерил разбивка вземете показанията от водомера. Трябва да запазите копие от датата и фамилното име на лицето, което е приел молбата.

Съгласно закона имате 30 дни, за които трябва да имате време да поправите или подмените устройството. През този период съответната организация изчислява средномесечните Ви месечни разходи за последния месец.

Не е нужно да знаете причината за неизправността на измервателния уред. Затова можете да напишете молба за смяна на уреда, като поканите упълномощено лице да вземе последното свидетелство. Цялата процедура се потвърждава от акт, в който ще бъдат посочени всички участници.

Инсталиране на нов водомер

Можете да си купите нов водомер в съответния магазин. При покупка проверете устройството за механични повреди. Продавачът трябва да напише датата на покупката на брояча в паспорта, печатът на институцията, която е продала продажбата и поставя подписа. За да инсталирате ново устройство, трябва да поканите подходящия специалист. След като настроите измервателния уред, свържете се с организацията за управление, за да проверите и запечатате устройството.

За да проверите независимо експлоатационния капацитет на новия водомер, вземете контейнер, чийто обем знаете със сигурност. Запишете отчитането на брояча. Отворете крана и напълнете резервоара с вода. Затворете крана и маркирайте новото четене. Ако броячът работи правилно, те трябва да се увеличат точно с една единица.Инсталиране на нов водомер

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замяната на водомера не ви е необходима самият водопроводчик!Замяната на водомера не ви е необходима самият водопроводчик!
Как да направите преизчисляване на водата на метъраКак да направите преизчисляване на водата на метъра
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Запечатване на водомериЗапечатване на водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
ВодомериВодомери
» » Ако индикаторът за топла вода не се завърти
© 2021 BggeHat.com