Какво трябва да направя, ако имам брояч за топла вода?

Кондензирайте под тезгяхаВодомер във всяка къща обаче, за да се направи възможно най-удобно да се използват такива устройства, е необходимо да се свалят показанията веднъж месечно. Но в някои случаи, ако топломерът е напълнил вътрешността, това е невъзможно. От тази статия ще разберете защо броячът е замъглен отвътре и какво да правите в тази ситуация.

Защо е излязъл броячът на топлата вода?

В повечето апартаменти метърът, който определя консумацията на топла вода, е доста близо до този, който следи студа. Но по-голямата част на кондензата се формира на устройството е изчисляването на топла вода в същото време да се направи това, което трябва нещо при първите признаци, тъй като плътен слой от конденза може да покрие всички на прозореца на устройството.

Множество хора смятат, че основният проблем е високата влажност на помещението и прибягване до активни действия, насочени към ремонт на вентилационната система. Тези мерки обаче не влияят върху натрупването на конденз в устройството.

Без да влезете в подробности, изглежда, че можете просто да отворите стъклото на инструмента и да изсушите продукта, но не можете да направите това, защото устройството е запечатано и не можете сами да го махнете.

На пръв поглед изглежда, че можете просто да отворите чашата и да изсушите устройството на слънце или във вентилирана стая. Но в действителност това няма да стане, защото устройството е запечатано и нито можете да го застреляте, нито да го отваряте със собствената си ръка.Топла водомер

Причините за повреда на уплътнението могат да бъдат, както следва:

  • Загуба на еластичност, дължаща се на продължителна употреба на устройството. Обикновено този проблем не се случва веднага, но след няколко години употреба.
  • Разрушаването или деформацията, причинени от фабричен брак. С този проблем кондензатът започва да се натрупва почти веднага след инсталирането.
  • Деформация или изместване на уплътнението при проверка на устройството. Този проблем възниква след проверка на инструмента.

Игнорирайте този вид проблем, в никакъв случай не си струва и трябва да направите нещо веднага, защото поради това устройството може да не успее и да покаже данните неправилно.

Броячът на гореща вода се е изпотен, какво да правим за дефинирането на индикации



ВодомерАко не можете да се свържете с управляващото дружество и трябва бързо да определите данните на измервателния уред, можете да опитате следното:

  • Ако метърът, който определя потока гореща вода, е почти замъглен, тогава можете да видите показанията, като преобразувате водата в пара. Този ефект се постига благодарение на нагряването на водомера с конвенционална сешоар. Но такава манипулация не може да се прибягва много често, защото това може да предизвика провал на устройството.
  • Капчици вода може просто да се разклати от стъклото. За да направите това, просто докоснете тръбите за гореща вода или самата уредба. Но това може да се направи само с течаща вода. Уредът трябва да бъде залепен толкова лесно, колкото е възможно, за да се избегнат проблеми с контролните тела в бъдеще.

Въпреки това, такива мерки позволяват почистване на брояча, който определя временния поток на топла вода, след кратък интервал водата отново започва да се натрупва върху стъклото. За да се отървете от кондензата, е необходимо да пробиете на дъното малка дупка. Но трябва да направите това много внимателно, за да не повредите брояча, който определя потока на топла вода. Ако това бъде направено, по този начин не работи, най-добре е да не рискувате, така че да няма проблеми с управляващата организация.

Всички тези дейности могат да се извършват без да се назначава специалист, но повечето от тях имат само временно действие. Освен това те компрометират целостта на производителността на продукта. Ето защо е по-добре, просто да се консултирате веднага с специалист.Горелки за топла вода

Броячът на гореща вода е излетял отвътре какво да прави

Ако метърът, който определя потока на гореща вода, се изпотява отвътре, той трябва да се смени. За да направите това, трябва да се свържете с управляващото дружество и да напишете специално приложение. Въпреки това, можете да кандидатствате за компанията, която е извършила инсталирането на устройството, като правило договорът предвижда възможност за сервиз.

След обработката на заявлението, компанията ще изпрати специалист, който ще запише показанията на топломера и ще извърши разглобяването. След изваждането на брояча, специалистът ще издаде специални документи, които ще потвърдят факта, че устройството е отстранено за ремонт или проверка.

Специалистът трябва да вземе устройството в сервизния център и да извърши тестването. След извършване на проверката, специалистът трябва да докладва резултатите и да определи степента на годността му за по-нататъшна работа. Ако устройството не може да бъде ремонтирано, специалистът ще издаде специален документ, въз основа на който може да се инсталира нов водомер.

Ако продуктът може да бъде ремонтиран, служителят на управляващото дружество ще ремонтира устройството и ще го провери. След това ще бъде издаден сертификат за проверка. Сертификатът трябва да има специален печат и подписа на служителя, който е извършил работата. В някои случаи мястото на стигмата е холографски етикет с баркод. След подмяната или ремонта на електромера от друга организация, всички документи, които са издадени, трябва да бъдат възложени на управляващото дружество.

Натрупването на кондензат на метър е доста явление. По правило той показва неизправност на устройството и евентуален неуспех. Да, да се отървете от този проблем, можете да прибегнете до временни мерки, но най-добре е да се извърши пълна подмяна на устройството, за да се избегнат проблеми с регулаторните органи и да следи най-точни показания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Ако индикаторът за топла вода не се завъртиАко индикаторът за топла вода не се завърти
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Водомер с импулсен изходВодомер с импулсен изход
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
Тарифи за топла водаТарифи за топла вода
» » Какво трябва да направя, ако имам брояч за топла вода?
© 2021 BggeHat.com