Тарифи за топла вода

Тарифи за топла водаСъвсем наскоро, на собствениците на жилищни сгради, които са получили няколко разписки за услуги на жилища и комунални тип, бе зададен на представителите на "Краснодар новини", която се отнася правилата за изчисляване на плащане за нуждите на колективната тип, ако една жилищна сграда е оборудвана с водомер за топла вода тип обща сграда.

Положението по отношение на тарифите за топла вода

Повечето хора задавани въпроси за това, поради което е налице промяна на официалния стандарт за използването на топла вода и как легитимно се зарежда малка премия за заплащане на получените стойности от сметката на устройството, когато жителите са ангажирани в потреблението на конкретни количества гореща течност.

Ако отговорът на последния въпрос, на персонала на Краснодар наказателен дал за това на някакво обяснение: ситуация от този вид могат да бъдат свързани с тази особеност, че съвкупността от всички индикатори на измервателни устройства, които са оборудвани с жилищни сгради, не съвпада с данните, които предоставиха обща брояч.

Например, регистриращото устройство регистрира, че жителите на многоетажна сграда като цяло консумират хиляда кубически метра вода.

Общият размер на всички данни, взети под внимание от всяко жилище, достигна едва деветстотин кубически метра.

Тарифи за топла водаВ тази ситуация, са "изчезнали" (сто кубически метра) бяха разпределени в общата сума между абсолютно всеки, който живее в сградата (това число се включват тези, които имат в техните всекидневни потребителски имена устройства, както и тези, които все още не са придобити) в състояние пропорционално на площта на всеки апартамент.

Тази линия, разположена в самата разписка, е комунална услуга за осъществяване на общите нужди на гражданите, живеещи в един жилищен комплекс. Такива обстоятелства могат да бъдат разгърнати по напълно различни причини.

Най-често това може да се случи, когато местните лица в неподходящо време или по неправилен начин извършиха подаването на необходимите указания от счетоводната система. Понякога имаше ситуация, в която апартаментът не беше оборудван с водомер (за топла вода), поради което потреблението на ресурс беше платено според общия официален стандарт.

Но си струва да се има предвид уговорката, че общият брой на жителите, които са регистрирани, отказва да съвпада с броя на тези хора, които действително живеят в къщата: например, ако такова може, ако жилищни помещения самите наематели са.



Представителите на контролния център не са установили положението, свързано с извършването на различни измами срещу гишетата. Всеки фактор може да повлияе на факта, че цифрите са различни.

Влияние на регулаторното законодателство

Тарифи за топла водаАко ние считаме, реда РЕК отдел, която е насочена към създаване ценови диапазони, както и самите тарифи, можем да научим, че от първия януари 2014 г. за нуждите на колективния характер на обвинените ще имат не само на територията на сградата, която вече е оборудван с колективен счетоводна система Въпреки това, на територията на сградата, където системата отсъства.

В този случай натрупването на ODN също ще бъде направено за онези, които използват счетоводното устройство в собствените си помещения, както и за тези, които нямат нищо подобно. Такава система се обявява с вече одобрени разпоредби.

Специалисти, които разбират областта на жилищното настаняване и комуналните услуги, вярват, че подобна процедура за плащане може да бъде силен стимул както за гражданите, така и за управляващите организации да извършват инсталиране на счетоводни средства в жилищни сгради. Къщи, в които наемателите отказват да извършат инсталирането на колективната счетоводна система, ще трябва да бъдат похарчени много, плащайки за използването на топла вода.

Обикновено всички суми се закръгляват или на цели числа или на десети, така че броенето е много по-лесно и по-удобно. Като пример за тези, които са запознати с този материал, можете да вземете тип мулти-етажна сграда, с обща площ от три хиляди и петстотин квадратни метра (всички видове жилищни и нежилищни помещения), а общата площ на апартамента си може да достигне до три хиляди квадратни метра. Тарифи за топла вода

В този случай площта на площите за колективно ползване (стълбища, коридори, барабани) ще бъде петстотин квадратни метра. Ако сградата не е оборудвана с брояч от този сорт, тогава в този случай всички общи нужди ще трябва да бъдат изплатени съгласно установения стандарт.

За обяснение на ситуацията може да се даде един пример: две отделни помещения за апартаменти. Да предположим, че първият апартамент на площада е петдесет квадратни метра, на тази основа можем да заключим, че общата площ на районите, които почти всеки ползва, е 50/3000 (квадратни метра) * 500.

В резултат на това получаваме стойността на осем-три десети от квадратен метър. Ако устройството не отчита топла вода в къщата, тогава се предписват 2 души. В този случай, ако наемателите плащат за разходите за гореща течност, тогава плащането се извършва съгласно официално установени стандарти (две една десета един кубически метър на човек).

За да се натрупват от размера на плащането за стаята ще бъде при такива изчисления тук: двама души, се умножават по две цяло и една десета (установения стандарт за топла вода за един човек), добавят те - осем цяло три пъти повече от нула цяло и три стотни. В резултат на това ще имате четири четири десети от кубически метър (скоро обаче те ще бъдат повлияни от увеличаване на коефициентите, поради това, че цената на плащането може значително да нарасне.

За втория апартамент отидете в изчисленията няма. Математическите изчисления тук са идентични с тези, които представихме в първата версия. Когато изчислите всичко напълно, резултатът от сумата ще бъде четири две десети от кубически метър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват котлите за гореща вода?Какво представляват котлите за гореща вода?
Изгодно ли е да инсталирате водомериИзгодно ли е да инсталирате водомери
Как да платите за вода без броячКак да платите за вода без брояч
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Стандарти за топла водаСтандарти за топла вода
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
» » Тарифи за топла вода
© 2021 BggeHat.com