Монтаж на колективни електромери

Общи електромериПочти всеки ден, експерти от Наказателния кодекс (на управляващото дружество) да предприемат много различни въпроси, поставени от жителите на населеното място, относно монтирането на устройствата за колективно (общ дом) измервателни устройства на топлина или електричество и вода (топла и студена).

За да инсталирате е необходимо броячите от този вид, независимо дали тя е задължителна за всички, които пребивават на територията на Руската Federatsii- колко полезно obschedomovoy метра за жителите, какво е за отчитане на разходите единица, как е на инсталационния процес, чиито пари капитал ще бъдат инвестирани в осъществяването на този вид работа - това са само един от най-често задаваните въпроси, които получаваме всеки ден от представители на жилищни сгради.

Поради факта, че въпросът за инсталирането на брояч на къща за всички къщи е толкова важен, нашите специалисти провеждат консултантски курсове за жители, които кандидатстват за нас (трябва да се отбележи, че няма достатъчно информация по тази тема).

Тази част от населението, които не са имали време да се справят с предстоящите нововъведения, които осигурени от Федералния закон на Руската федерация No. 261, могат да се запознаят с всички най-често задаваните въпроси и отговори за всеки от тях, ние сме решили да публикуват. Ние ви молим да отделите малко време, за да проучите информацията по-долу и да вземете правилните решения.

Задължително инсталиране на устройство с общо предназначение или не

монтажОтговорът на този въпрос е утвърдителен. Инсталирането на електромер (колективна) електроенергия се счита за задължително. Съгласявайки се с данните, които са регистрирани в официален документ от Федералния закон на Руската федерация под номер 261, можем да определим следната информация: всички изчисления на енергийни ресурси, включително топла и студена вода (петата статия, втори параграф от закона) трябва да се извършва въз основа на данните, върху значението на количествения характер.

Количествените стойности винаги се определят с помощта на счетоводни устройства. Самият закон ясно описва крайните срокове, в които трябва да се извърши инсталирането на измервателните уреди за определяне на използваните ресурси. Законът казва, че собствениците на жилища трябва да бъдат инсталирани устройства до 1 август.

Назначаване на общо устройство за измерване на електроенергия

Индивидуалното счетоводно устройство е предназначено да плати за действително изразходваните енергийни ресурси.

Ако собствениците създадат колективен измервателен уред, те ще имат възможност да изпълнят следните важни функции:

  • Контрол върху спазването на нормативните показатели на параметрите на ресурсите, предоставени от управляващото дружество;
  • Потребителите могат да записват отделни факти за изтичане в системата за топлоснабдяване или водоснабдяване на жилищна сграда;
  • Възможно е да се изключи изтичането на студена или топла вода между централната топлоенергия и сградата, благодарение на извършването на изчисления с организации, ангажирани с доставката на различни ресурси. Всички загуби, произтичащи от загуби от мрежовите мрежи, ще бъдат отговорност на организациите, които пестят ресурси;
  • Необходимостта от компенсиране на изгубените ресурси за домашната мрежа се възлага на управляващото дружество (управляващото дружество), ако всеки собственик на жилището инсталира индивидуално устройство за регистрация;
  • Жителите могат да направят прехода към такса за размера на действителното естество на консумирания ресурс;
  • Възможност за получаване на реални възможности за спестяване на ресурси.

Кой ще плати инсталацията на колективния електромер

ФЗ на Руската федерация (официален документ с номер 261) задължава всички представители Назначаване на общо устройство за измерване на електроенергия(сгради, сгради, сгради, жилищни, градински или селски къщи, помещения в сградите на многоетажния план) да поемат всички разходи, свързани с инсталирането на устройства.

Ако собственикът не може да извърши плащане в рамките на периода на счетоводните устройства и самата инсталация, организацията, посветена на енергийните доставки трябва в подготовката на заявлението до определена дата, която е предписана в документа, дават вноски за платежни транзакции за срок до пет години.



Сумата на лихвата, отпусната за заем, обикновено може да бъде определена според рефинансиращата ставка на Централната банка на Руската федерация.

По каква причина се извършват работи за инсталиране на общи системи за жилищно строителство, които не се извършват чрез ремонт на тока

Процес на инсталиране електромер Тя не се извършва чрез ремонт на сегашната, поради това, че подобен подход може в много отношения да наруши плановете за ремонтна дейност за колективна собственост за следващата година. Ако средствата, получени за текущи ремонти, бъдат пренасочени, това може да има отрицателно въздействие върху цялостното състояние на цялата инфраструктура на сградата с множество сгради.

За кои специфични цели на Наказателния кодекс (управляващо дружество) се реализират общите събрания на собствениците

Основната задача на дружеството да управлява или борда на асоциацията на собствениците на жилища, жилищната кооперация е да информира всеки собственик за факта, че процедурата по инсталиране на измервателни уреди е необходима съгласно закона, свързан с енергоспестяването. Ако е жител на къща CC трябва да изпрати известиеотказва да извърши инсталационни работи, тогава ще бъдат приети задължителни мерки за осъществяване на инсталацията на електромери от името на организацията, която се занимава с енергоспестяването, и с допълнителни съдебни процедури.

Управляващото дружество или собствениците на жилища, изграждане на общество трябва да предложат на собствениците списък на компаниите, в които можете да влизат в договорни условия на монтирането на устройства, и предложения за паричната стойност на монтажа и качеството на оборудването, които компанията предлага.

ЦК трябва да изпрати известие до собствениците на жилището, в което ще бъдат обсъдени всички задължения и условия за инсталиране на общи енергийни устройства за измерване на електроенергия. Целият списък на нейните задължения обикновено се ограничава до провеждането на уводни събития.

Когато има възможност да се получи информация, свързана с условията и разходите за инсталиране на колективен (общ метра)

Общи къщичкиВсички данни, предоставящи информация за методите на извършване на инсталационните работи, както и техните условия, трябва да бъдат предоставени от управляващата организация. В момента нашата компания се извършва изпращането на бюлетини с информация, които съдържат всички отговори на много от най-честите въпроси, задавани от много жители по отношение на Федералния закон на Руската федерация под номер 2, както и колективното priborov- на отчитане, както и формите за гласуване, които съдържат подробна информация върху паричната стойност, както и начините за извършване на инсталационната работа на колективните гишета.

Разходи за устройства и тяхното инсталиране

Паричната стойност, която се определя на общите счетоводни средства, може да зависи от множество фактори, които са в взаимната комуникация:

  1. Първо, цената на напречното сечение на тръбопровода може да повлияе на цената. В различните сгради това е различно.
  2. На второ място, цената зависи от конфигурацията на устройствата, която обикновено има и очевидни различия.
  3. На трето място, размерът на разходите може да бъде повлиян от количеството вода, преминаващо през сградата;
  4. Четвърто, размерът на разходите може да бъде засегнат от площта на цялата сграда, както и от общия брой на апартаментите в нея;
  5. Пето, цената зависи от техническите условия и от проекта. Устройството трябва стриктно да отговаря на тези параметри.
  6. Шесто, разходите могат да зависят от аспектите на инсталирането на счетоводното устройство.

Например в жилищните сгради има захранване с топла и студена вода, поради което трябва да има два измервателни блока за всеки превозвач. Понякога може да се наложи да се извърши частична реконструкция на модул с термичен тип.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Замяна на електромериЗамяна на електромери
» » Монтаж на колективни електромери
© 2021 BggeHat.com