Колко изгодно е инсталирането на водомер

водомерГодина след година, голяма част от потребителите на вода, които търсят по-евтини начини за инсталиране на един метър вода, или инсталирането на специални устройства, което намалява завои брояч тип, така че да не плащат пълния размер на изразходваните кубически метра.

Ако днес не може да се монтира метър за газ, то върху водата - инсталирането на електромера е задължително и одобрено със закон. Жалко е, че гражданите харчат пари за този процес по едно и също време, отколкото да плащат комунални услуги в продължение на няколко месеца наведнъж.

Цената на водомера всъщност е малка. На територията на различни населени места цената варира от 500 рубли и повече. Но само разходите за инсталиране на метър за вода ще струва на собственика на жилища в 3000 рубли или повече. В зависимост от материала на тръбите монтажът на измервателния уред може да стане по-сложен и по този начин цената на инсталацията расте върху очите. В някои райони, където апартаментите принадлежат към общинска собственост, се инсталират електромери за сметка на бюджета на града, а в случай че жилищата са приватизирани, собственикът трябва да инсталира електромера за своя сметка.

Съдейки по статистически проучвания и четене на прегледи на граждани от различни населени места, не всеки е доволен от иновациите. Далеч от всички региони разходите за монтаж не надвишават общественото ниво, в много находища хората трябва да похарчат повече от 5000 рубли за инсталиране на водомер. Освен това е необходимо да се събере цялата необходима документация за Vodokanal, която също е скъпа за пари и време.



Има още един неприятен нюанс, обхванат от законопроекта, наречен отчитане на енергийните ресурси - това е понятието разрушителни комуникации на жилищни помещения. Всеки знае, че повечето от сградите в нашата страна принадлежат към броя на старите сгради, където комуникационните ремонти не са били извършени изобщо, поради което те се считат за обездвижени. Поради това управляващите компании поеха работата по замяната на ремаркетата в общата площ, а инсталирането на нови тръби вътре в жилището е притеснението на собствениците. И това също е необходимо, защото не можете да инсталирате метър върху износени тръби поради технически несъвместимост и стандарти за безопасност.

Като се имат предвид непрекъснато нарастващите норми за използване на водата, метърът се отплаща за много дълго време, което не е в полза на сметката. Гражданите единодушно повтарят, че инсталирането на измервателен уред не е печелившо, от една страна (материал) и е полезно за по-нататъшна употреба (отчитане на потреблението и изключване на надплатените суми). Но дори този незначителен аргумент не помага да убеждаваме гражданите. Според прогнозите средната годишна икономия на вода в най-добрия случай ще бъде 1000 рубли, което не прави времето семеен бюджет.

В действителност, трябва да се разбере, че икономиката като цяло ще зависи не само от инсталирането на метра, но и от броя на хората, регистрирани в апартамента. В резултат на това, се оказва, че ако 4 души са регистрирани в апартамента, а след това средните спестявания ще бъде 500 рубли на месец, което вече придобива очертанията на добра печалба. Съответно за голямо семейство спестяванията се увеличават до 1000 рубли, което не е без значение за семейния бюджет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате водомер себе сиКак да инсталирате водомер себе си
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Оценете за студена водаОценете за студена вода
ВодомериВодомери
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Разход на газ без метриРазход на газ без метри
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
» » Колко изгодно е инсталирането на водомер
© 2021 BggeHat.com