Разход на газ без метри

Разход на газ без метриПрез първите дни на юли тази година цените на консумирания газ се повишиха в столицата. Установяването на нови тарифи се осъществява от определен регионален комитет. 

Със съответната резолюция се забранява повишаването на цената на консумирания газ по-често от два пъти годишно. Собствениците на отопляеми къщи заплащат следните цени:

  • Цената за отопляема площ не надвишава установената цена е 4700 рубли. за хиляда кубчета;
  • Цените за отопление на нежилищни помещения са около 5800 рубли на 1 хил. Кубически метра.
  • Цената за същия обем, ако стандартите за района са превишени, е 5600 рубли;

Норми на квадратура на жилищно помещение

Стандартна квадратура на жизнено пространство на жител - 33 м². Броят на жителите в района зависи от площта на жител. За двама души цената не е по-голяма от 21 м на човек. За трима жители нормата за всяка от тях ще бъде не повече от 18 квадратни метра. За гражданите в пенсионна възраст се прилагат обезщетения при плащане. Например стандартният квадратура за един пенсионер не трябва да надвишава 42 квадратни метра.Норми на квадратура

Консуматори на газ

За гражданите, които живеят в частния сектор на столицата и нейния регион, плащането за консумирания газ ще се извършва на по-високи цени. Това се дължи на приравняване на частните къщи към стандарти, които надхвърлят стандартите. Поради това е финансово осъществимо за собствениците на жилищни помещения в частния сектор да установят брояч и да извършват плащания при по-благоприятни тарифи. Например, за да използвате печка за газ, ще бъдете в размер на 6,04 рубли на кубичен метър.

Ако къщата не е свързана с общинската система за централно топлоснабдяване, плащането ще бъде също 6,04 рубли на куб гориво при използване на газов бойлер. Ако в допълнение към газовата печка и газовата бойлер цялата стая се отоплява с газ, тарифата ще бъде 4334 рубли на 1000 куб. Метра.

Увеличаване на тарифите

Увеличаване на тарифитеЦената на комуналните услуги се е увеличила с триста рубли от последното увеличение на цените. Днешните цени обаче не надвишават допустимия процент. Въпреки това, те не спират в растежа си. През 2000-те години гражданите забелязаха бързо покачващите се цени и тарифи. Но скоро икономическият растеж се забави. В тази връзка цените престанаха да се увеличават рязко. Размерът на разходите за тези услуги, съгласно действащото законодателство, не трябва да надвишава 12 от общия доход на гражданите. В това отношение цените на комуналните услуги не се промениха значително повече от 10 години.

Програма за увеличаване на тарифите

Оторизираните органи на държавата са разработили редица схеми, според които цените на комуналните услуги ще нарастват постепенно в течение на 3 години. През 2018 г. газът в цилиндрите ще стане по-скъп с 4.1. Цената на газа, изразходвана през парниците, ще се увеличи с 5. Най-високите тарифи ще бъдат в северните райони на страната. Това е оправдано от разходите за доставка на гориво на север. Следващото увеличение на цените на газа се очаква до края на тази година.

За обикновените граждани тарифите се увеличават по-бързо в сравнение с предприятията. Правителството планира следните увеличения на цените:

  • За жилищните фондове - 8.5, което е повече от 1 от днешната индексация;
  • За предприятията с 7.5, показателят ще бъде сравнен с общата индексация.

дългове

По правило проблемът с неплащането няма да бъде повлиян от промените в тарифите. Това се дължи на по-високите цени. Средствата, въведени от държавата за насърчаване на гражданите да плащат сметки, не дават резултат. За навременното снабдяване с газ жителите трябва да плащатдълговевсеки месец в рамките на определен брой. За неплащащи заплашителни глоби тази година се увеличи с 2 пъти. Наказанието, което се начислява на неплатци, възлиза на 17.7 от всички неплатени дългове за последната година. Лихвата ще се натрупа след три месеца неплащане.



Чрез задаване на брояч планирате разхода за плащане и пестите финансови ресурси. Предимството при инсталирането на брояча е преброяването преждевременно и решението за инсталиране вече е взето въз основа на изчисленията му.

Дебитът на конвенционалната готварска печка е 1,5 с. м. на час, при условие че всички 4 горелки и фурната са включени. В случай на табелка в този режим, най-малко един час на ден, скоростта от 10,4 кубични метра на резидент на месец ще бъде изразходвана за 7 часа.
В този случай, ползите от създаването газ метър не.

Определяйки необходимостта от закупуване на газмер, вземете предвид:

  • Колко и кои устройства работят върху горивото вкъщи;
  • Какви са тарифите за използваните устройства?
  • Какъв е номиналният дебит на газ за използваните инструменти?
  • Каква е интензивността на употребата?
  • Брой хора в жилищната зона.

В тази връзка трябва да решите сами как е полезно да инсталирате един метър от консумирания газ.

Важно е да се отбележи

Важно е да се отбележиВ случай на неправилно определяне на нивото на пропускателната способност на измервателния уред, газомерът може да се повреди, тъй като устройството не издържа на непрекъснат излишък от максимален дебит не повече от 20 и до 10 минимално работно налягане. При закупуването на устройството трябва да вземете предвид местоположението на тръбите.

Преди да купите, консултирайте се с специалист. Инсталирането на устройството трябва да се извършва от фирми, които имат правомощия да го направят. Нарушенията в инсталацията водят до неизправности. Газовият уред трябва да бъде проверен за регистрация в списъка на внесените и местни инструменти, които са сертифицирани и разрешени на територията на Русия.

Когато купувате брояч, трябва визуално да го проверите за външни повреди. Уверете се, че сте попълнили гаранционната карта. Работниците няма да отстранят неизправностите и да преинсталират устройството, ако се установи повреда по време на инсталирането на закупеното устройство, а не от газови работници.

Можете да зададете брояча хоризонтално и вертикално. При инсталиране на прави тръбопроводна секция не се изисква. Степента на почистване пред газовия уред трябва да бъде най-малко 100 микрометра. За да получите чист газ, трябва да инсталирате подходящ филтър. Има различни филтри с коса, мрежа и синтетичен материал.Важно е да се отбележи

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да платите за вода без броячКак да платите за вода без брояч
Консумация на газ за отопление на къщата 150-200 м2 как да се изчисли и спести?Консумация на газ за отопление на къщата 150-200 м2 как да се изчисли и спести?
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Как да се изчисли отоплението в апартаментаКак да се изчисли отоплението в апартамента
Оценете за студена водаОценете за студена вода
Тарифи за топла водаТарифи за топла вода
Тарифи за водаТарифи за вода
Тарифи за газТарифи за газ
Тарифа за електричество от две частиТарифа за електричество от две части
» » Разход на газ без метри
© 2021 BggeHat.com