Тарифи за електроенергия

Разходи за електроенергияПролет-лято сезон не е прекалено приятно удоволствие на потребителите се увеличи тарифа за газ и светлина. Сега електроенергията ще трябва да плати още 40, но във всеки конкретен регион цените са определени и тази стойност ще се увеличи леко или ще стане по-ниска. За да знаете как правилно да изчислявате разходите за електроенергия, всички потребители трябва да научат повече за текущите тарифи, които могат да направят сега.

Тарифи за електроенергия

През втората половина на 2016 г. увеличаването на тарифите за електроенергия и отопление беше необходима мярка. потребителите трябва да се подготвят за факта, че през новата година цената на светлината ще се увеличи отново, но засега си струва да говорим за настоящата тарификация. Различни категории от населението ще плащат за тази комунална услуга, като вземат предвид местността, в която живеят, размера на използваните ресурси, района и други характеристики. По-подробно всички характеристики на плащането за светлина ще бъдат разгледани сега.

Текущи тарифи за електроенергия

През първата половина на 2016 не се различава по отношение на плащането на комунални услуги от втората половина на 2015 г. Но цената на електроенергията през втората половина на населението и бизнеса увеличил значително. Държавните органи обещават, че за населението цената на светлината ще се увеличи с не повече от 7,5, но до голяма степен зависи от регионалните власти, тъй като те са отговорни за определянето на тарифите.

Според тарифния план, предоставен от властите, тарифите за електроенергия за различните групи от населението ще изглеждат така:

  • за къщи, в които не присъстват само електрически уреди, а газови печки - 2.50-5.38 рубли на киловат от използваната светлина;
  • разходите за групи от населението, които използват не-газ, и електрически печки ще бъде 3.77-1.58;
  • за жителите на селските райони, тарифите ще бъдат малко по-ниски, отколкото за градските потребители - разликата между град и село няма да бъде повече от 30.

Тъй като третата точка е малко по-близо, заслужава да се отбележи, че човек, който живее в градско селище, ще вземе предвид цената за светлина по градски курс. Цената на използваната електроенергия се определя от местната власт. По-високата цена на светлината ще трябва да достигне до жителите на големите градове и централните региони, а за по-отдалечените краища на страната и малките градове цените ще бъдат малко по-ниски.

Тарифи за разпределение на електроенергия на различни зони

Цена на енергийните тарифиФормулата за изчисляване на таксата за осветление периодично се променя, ако потребителят се счита за цената на енергията, отчитайки различните съществуващи тарифни зони. Някои потребители ще използват две зони, а има и такива, които могат да плащат за електроенергия на три зонови тарифи.

Тарифите за потребление на електроенергия в първата зона ще се изчисляват както следва:

  • електроенергията се заплаща на по-висока цена от 7 до 23 часа;
  • по-евтини разходи за електроенергия от 23 нощувки до 7 часа сутринта;
  • изчисляването по тарифи се извършва с помощта на специален измервателен уред.

По този начин електроенергията вечер и през нощта ще бъде понижена, а сутрин и следобед ще се увеличи. Това се дължи на факта, че потребителите вече консумират много повече енергийни ресурси.



По-печеливши за хората ще бъдат тарифите за 3-зонови електроенергии. Такава тарифа разделя зоните не само на нощта и през деня, но също така отчита пиковите часове, през които хората използват най-много светлина. Характеристиките на всяка зона ще бъдат както следва:

  • Върховата зона е от 7 до 9 ч. И от 17 до 20 ч. - плащането ще бъде най-ниското, ако потребителят ще включи електрическите уреди по това време;
  • полупинска зона на заплащане на светлината се чете от 9 ч. и завършва в 17 ч., влиза в сила от 20 ч. до 23 ч.
  • Нощната зона започва от 23:00 часа и завършва в 7:00 сутринта.

Цените на всяка зона ще се променят ежегодно. Потребителите, които плащат за светлина при една тарифа, ще могат да използват конвенционални индукционни измервателни уреди и няма да трябва да правят допълнителни изчисления. Съотношение на тарифитеЧовекът може да изчисли цената на светлината според количеството използвана електроенергия, което се показва на измервателния уред като цифров индикатор. Тарифата за използваната електроенергия се определя изключително от местните власти, което означава, че за жителите на всеки отделен регион ще бъде различно.

Характеристики на тарифирането на светлината за предприятията

Цените на използваната електроенергия за бизнеса ще бъдат значително по-високи, отколкото за обикновените хора. Изчисляването на заплащането за всеки използван киловат се определя в зависимост от спецификата на конкретното предприятие. Цените на електроенергията през 2016 г. ще се отчитат за предприятията, като се вземат предвид следните характеристики:

  • размера на дадено предприятие;
  • мащаба и перспективите на своята дейност;
  • капацитетът на оборудването, използвано от дадено предприятие;
  • специфични условия за сключване на споразумение за доставка на светлина, ако се произвежда по договор;
  • ако предприятието е частно или обществено - във втория случай тарифата ще бъде малко по-ниска.

ЕлектромериКакто и за населението, цената на електроенергията за предприятията се определя от местните власти. Пример за такова изчисление предполага това. Че във всеки регион на страната ще има специфичност на плащанията за комунални услуги. Изчисляването на разходите за електроенергия се извършва, като се вземат предвид всички горепосочени точки.

За да изчислите правилно колко трябва да платите за светлина на конкретен потребител, той трябва да се запознае с правилата за таксуване на региона си. Съществуващите тарифи за използваната електроенергия се намират на официалните регионални уебсайтове. Пример за таксуване. Потребителите могат да гледат на официалния уебсайт на държавните органи.

В зависимост от това какви конкретни електрически устройства, които да бъдат използвани от човека, в чийто район то живее, да заплати на единната ставка, или тя е разделена на зони, и ще се определя от тарифа за електроенергия за определен семейство. Пример за потребление на светлина за всеки потребител ще бъде съставен по свой начин.

Плащане на тарифиСлед като властите са делегирали правомощията да изчисляват тарифите за всеки регион, зависи от специфичните данни за цената, за да се свържат с тях конкретно. Различните видове плащания се определят от органа на местното самоуправление по начини, определени от висшите органи.

Инсталирани цените на електроенергията за домакинствата и фирмите, ще бъдат валидни до края на потока година и вероятно още през първата половина на 2017 г. За тези, които се използват само разходите електрически уреди услуга ще бъдат по-ниски, но които са налични нагреватели газ и печки, трябва да се подготви за Фактът, че те трябва да плащат повече за електроенергията. Отделно от единна тарифа, има също и различни тарифни зони, някои от които ще бъдат по-удобен за потребителя, той ще може да вземе решение за себе си.

Общата картина на тарифирането за предприемачите се формира, когато се вземат предвид всички характеристики на работата, перспективите и размера на предприятието. Таксата за светлина по принцип се намалява до хората, принадлежащи към една от преференциалните категории, а за други - плащането на светлина се извършва в съответствие с установената от властите тарифа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Оценете за студена водаОценете за студена вода
Тарифи за електроенергия за предприятиятаТарифи за електроенергия за предприятията
ЕлектромериЕлектромери
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
» » Тарифи за електроенергия
© 2021 BggeHat.com