Тритарифен метър

В тази статия ще разгледаме темата за използване на трифазни счетоводни устройства. Какви са разликите между мултитарийните измервателни уреди от други типове броячи? Ще се запознаем с основните характеристики на счетоводните системи с три процента.

Предимства на броячите с три нива

Има огромно разнообразие от системи, предназначени да отчитат размера на изразходваните ресурси (вода, електричество, газ). Особено в подробности за характеристиките, както и за специалните възможности на някои видове инсталации.Многочислен тарифен брояч

За да бъдем по-ясни, можем да обясним всичко накратко. Има няколко различни типа счетоводни системи:

  1. Индукционни системи и електромеханични системи тип (са най-често срещаните счетоводни системи). От известно време те са били инсталирани в почти всеки дом, сега са такива инсталации, за да намерят някъде инсталации - много голяма рядкост. Те имат и името на еднотарифни измервателни уреди, тъй като общото отчитане на електроенергията е извършено чрез тези устройства, като се използва единен тарифен план. Невъзможно е автоматично да се отчитат тези устройства.
  2. Счетоводни системи от електронен тип (модерен тип производство). Те имат прецизни технически характеристики и също така могат да вземат предвид консумираното количество електроенергия чрез различни видове тарифи. Тази процедура обикновено се извършва при различни дневни режими.

По едно и също време те могат:

  • Счетоводни устройства от типа двутарифни.

Плащането за ползване на електроенергия се осъществява чрез 2 тарифни плана - от седем сутринта до единайсет вечерта (дневно, таксата е по-висока). За сметка на електрическата енергия в периода от единадесет вечери до седем сутринта (това се счита за нощно време и съответно за най-евтиния тарифен план).

  • Устройства за многотарифно счетоводство.

Самите тарифни планове са пряко зависими от специфичния ежедневен режим. Самите периоди от време са разделени на отделни зони. Те се наричат ​​"връх" и "полу-връх". Всеки период получава свой собствен тарифен план.

Например, броячи за няколко тарифи, които са програмирани на три тарифни планове могат да бъдат разделени на "връх тип зона" (между седем сутринта до единадесет часа вечерта, както и 5:00-9:00 през нощта) и "зона тип полу-връх "(Времето, което започва в десет вечерта и завършва в пет вечерта, може също да започне в девет часа вечер и да приключи единайсет часа вечерта).

Нощният период обхваща времето от единайсет часа вечер до седем сутринта.

Ползите от използването на счетоводни системи за няколко тарифни планове



Много експерти казват:

  1. Когато консумирате електроенергия през нощта, плащането се извършва четири пъти по-малко от дневния курс.Електрически измервател за три тарифи
  2. Нивото на спестяване на електроенергия в полупиковите зони обикновено е до двадесет процента от дневния тарифен план.

Основни статистически данни: Гражданите, живеещи в град Москва, които използват мултимедийни тарифи, са свикнали да спестяват около двадесет и пет процента от общата сума, която се заплаща за електроенергия в рамките на един месец.

Поради което се реализира икономиката

Благодарение на преразпределението на работата стационарен тип устройства домакинство: ние ще измиване, миене на съдове в машини съдомиялни машини, активиране на бойлери, климатици, радиатори, компютри по-късно време на деня или едни и същи, когато типът старт polupikikovogo зона.

Електрически измервателен уредПо този начин ние можем да спестим огромно количество пари и също така да произведем товар в по-равномерно състояние в самата електроцентрала.

Въпреки това, за да се осъществи нещо подобно, ще трябва да извършите частично нощен живот и това не винаги е удобно във всички случаи. По принцип по-голяма степен на комфорт ще усетят совите или хората, които не са свързани с определено работно място и могат да работят през нощта.

До каква степен ползата е от страна на совите, трудно е да се каже веднага. Тарифите, които обхващат нощен или дневен период, както и очевидната разлика, която се наблюдава между двата режима, са практически на територията на всеки регион.

Специфични случаи предполагат изпълнение ефективност погрешна преценка с множество тарифи използват устройство за измерване на активната съставка е пряка функция на самия регион, но и общината на различни елемент (област може да бъде един град или един и същ на селските райони), може да зависи и от вида на плоча (плоча може да бъде газ или електричество). Друг важен фактор е потребителският сегмент.

Основният пример е графикът на тарифните планове за потребление на електроенергия, в сила от 1 юли на тринадесетата година в региона на Волгоград.График на тарифните планове

При разглеждането на тази таблица можем да наблюдаваме до каква степен тарифите, свързани с плащанията на електроенергия, са различни. Такива статистически данни са получени въз основа на няколко процента (тарифни планове за едночасова, двучасова и тристепенна тарифа). Данните зависят главно от периода от време, когато се появи консумацията на електрическа енергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
ЕлектромериЕлектромери
» » Тритарифен метър
© 2021 BggeHat.com