Трифазен електромер

Трифазен електромерЧовечеството не представлява живота си без електричество. Този ресурс играе изключително важна роля в живота на всеки човек, той се използва активно в производството.

Позволява много домакински уреди и друго работно оборудване да работят правилно.

Всеки човек консумира определено количество електричество, което той може лесно да изчисли в края на работния месец от метъра.

Повечето домакински уреди са еднофазни, но има и по-продуктивни опции, които работят с три фази. Става дума за трифазни електрически измервателни уреди, които ще бъдат обсъдени.

Електромери, къса характеристика на трифазен метър

Всеки електрически измервател е предназначен да помогне на човек да изчисли правилно количеството електричество, което консумира. Схемата за измерване на енергията е достатъчно проста, защото електрическите проводници изпращат определени импулси към изчислителния механизъм и ги обработва. Еднофазни електромери се използват в жилищни сгради, тъй като потреблението на този ресурс в ежедневието не е много голямо.

За индустрии, използващи много мощно оборудване, по-успешен вариант би бил трифазен метър за изчисляване на изчислението на електроенергията, тъй като е по-мощен. Това, което отличава еднофазната система за изчисление от трифазния и кой брояч за изчисляване на консумацията на енергия е по-добре да се избира във всеки конкретен случай, потребителите ще могат да разберат точно сега.

Какво представлява трифазен метър и как се различава от еднофазния

Електрическият измервател е квадратно или правоъгълно устройство, което изчислява консумацията на електрическа енергия и показва този резултат на таблицата за набиране.

Механизмът за отчитане на броячите на всички модели е конструиран по същия начин и има една схема за изчисление.

Ако характеризирате еднофазен електрически измервателен уред, струва си да кажете следното:

  • системата работи при средно напрежение от 220 волта -Трифазен метър
  • броячът има малки и квадратни форми;
  • се свързва само с един проводник на електрическата мрежа;
  • Тя е запечатана от служители на електрическата служба, за да се предотвратят опити за различни измами.

За използване в частна къща е достатъчен монофазен метър, защото издържа на работното напрежение на повечето домакински уреди, но в заводи или хора, които използват много мощни технологии, най-добрият избор ще бъде трифазен електрически измервател. Струва си да се характеризираме по следния начин:

  • размерите са малко по-големи от тези на еднофазовия брояч;
  • формата на конструкцията е правоъгълна;
  • се свързва едновременно с три мрежови проводника;
  • работи при напрежение 380 волта.

На потребителя, когато избирате електромер, може да разбере какво е еднофазно и което работи незабавно с 3 фази, той трябва да обърне специално внимание на системата за маркиране. За еднофазни измервателни уреди маркировката се извършва с маркировката "СО", а за трифазните CTs е стандартната схема за етикетиране.

Свързването на тези системи е една и съща, а схемата за монтаж е стандартна. Само не забравяйте, че в първия случай метърът се свързва с една жичка, а от втората с три. За да монтирате измервателен уред за определяне на количеството консумирана електроенергия, задължително трябва да има квалифициран електротехник.

Основни принципи на работа на трифазен брояч

Използвайки съветите на опитни електротехници, избора на метър за измерване на потреблението на енергия няма да бъде трудно. Ако човек иска да инсталира такова устройство като трифазен електрически уред у дома, той трябва да направи това:

  • помолете опитен електротехник да определи дали такъв изчислителен механизъм е подходящ за конкретна стая;
  • закупуване на трифазен електромер от надежден и надежден производител в официалния пункт;
  • помолете електротехника да инсталира трифазен електромер.Основни принципи на работа


Схемата за включване на системата е доста проста и след инсталирането на системата тя може да бъде използвана незабавно продуктивно. Метърът, който е свързан директно към три мрежови проводника, има способността да работи по следния начин:

  • след директното свързване на системата устройството е адаптирано към специфичния режим на работа;
  • импулси от жиците, участващи в разпространението на енергия, системата попада в изчислителния механизъм;
  • получените електрически сигнали се обработват от трифазна контрастна система и се превръщат в специфични цифрови стойности;
  • цифровите индикатори за консумацията на енергия се показват на диска на системата за сетълмент.

Тази схема на работа се използва за почти всички електромери. Уредът се включва само от опитни електротехници, а върху него се поставя уплътнение. Механизмът на директно свързване на трифазен метър съдържа стандартна схема, която се използва от електротехниците. Електротехници ще ви помогнат да изберете и инсталирате метър и диаграмата на връзката за обикновен потребител няма да бъде разбираема.

Защо не се препоръчва използването на трифазен електромер в частни къщи

Можете да изберете трифазен измервателен уред, за да определите количеството електричество, което използвате, тъй като такива устройства са в свободна продажба. Но за частния дом продуктът за свързване на такова устройство не е най-успешният. Включването на трифазни електромери в домашната зона е нежелателно поради следните фактори:

  • включването на това устройство с недостатъчно напрежение води до неизправности в електрическата мрежа и до самото устройство;
  • има голяма вероятност от къси вериги;
  • често горят електрически уреди, които не са защитени със специални устройства;
  • когато няма достатъчно напрежение в мрежата, работата на устройството често е неправилна.

Схемата за директно включване на брояча не се различава от стандартния монтаж на по-малко мощно устройство от тази категория, но въпреки това не е необходимо да инсталирате такова мощно устройство, ако човек няма да използва много мощни машини или устройства.Схема за директна връзка

Често се прави директно свързване на трифазен метър към трансформаторна кутия и това е най-оптималната опция. Включването на трифазен електромер трябва да се извършва само в производствени помещения или в къщи, където се използват много мощни уреди, които имат възможност да консумират много електроенергия.

Допълнителни характеристики на стандартен трифазен измервателен уред

За мощни инсталации трябва да се инсталират трифазни електромери. Тази необходимост възниква поради факта, че интензивното потребление на енергия изисква определено напрежение в мрежата. Стандартът за измерване на активна и реактивна енергия определя веригата, установена за всички.

За правилното избор на електрически трифазен метър човек трябва да се ръководи от следните параметри:

  • Конструкцията на трифазен измервателен уред трябва да е солидна и пълна,Енергийни броячи
  • на устройството трябва да има специална маркировка;
  • изходът трябва да предостави на потребителя всички сертификати за качество на продукта;
  • преди да закупи брояч, потребителят трябва да се запознае със своите стандартни работни параметри;
  • е по-добре да изберете брояч, който има функция за автоматично изключване, защото в случай на затваряне заплахата ще го предотврати автоматично.

Всички трифазни измервателни уреди имат почти същия дизайн, но качеството и ценовите им характеристики могат да се различават. Диаграмата на свързване на това устройство присъства в опаковката, когато купувате метър, но не си струва да направите сами процеса на инсталиране и директна връзка.

Електромерите, които имат възможност да работят едновременно с три фази, ще струват малко повече от стандартна еднофазна версия. За да закупите брояч, струва си да посетите изключително специализирани магазини, за да избегнете дефектния дефектен продукт.

Включването на трифазен измервателен уред трябва да се извършва от професионалисти и след това да бъде регистрирано и запечатано.

Потребителите, които използват мощни устройства всеки ден, трябва да използват трифазен метър, защото по-слабият механизъм просто не може да издържи твърде много напрежение. Трифазният механизъм за изчисляване на електроенергията е мощно устройство, което трябва да бъде свързано към същите мрежи с високо напрежение. За да изберем правилно електрическите измервателни уреди, заслужава да се има предвид тази информация, тъй като тя зависи от ефективната и продуктивна работа на електрическата мрежа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
» » Трифазен електромер
© 2021 BggeHat.com