Замяна на електромери

Замяна на електромериОт деветнадесети век се използват електромери. При индукция на ежедневна употреба, електролитна и електронна.

През ХХ век най-популярни са индукционните устройства поради тяхната цена и качество на работа. Сега вече сме в електронен вариант.

Причини за промяна на инструментите за отчитане на използваните ресурси

  1. Хората използват прекалено скъпи домакински уреди, което води до провал на измервателните уреди и понякога до пожари. Новите устройства са предназначени за 40 - 60 ампера, в сравнение със старите - в 10 - 20.
  2. Броячите с точност до 2,5 изискват незабавна смяна на уредите от клас 2.0 до 1.0

Стандарти за подмяна на измервателните уреди

Стари консумация на енергия уреди сметките създаване, поддържане, проверка, не са предмет на и могат да бъдат използвани само до края на mezhproverochnogo период и след това, в най-кратки срокове да изисква промяна. Според последните правителствени закони всички устройства за отчитане на енергия трябва да са от клас 2.0 или по-високи. Замяната му се контролира от решението на местните власти. В този случай всички разходи се поемат изключително от собствениците на жилищни и частни сектори.

В случая, където се намира електромера на територията на общото използване, т.е. стълбища, мазета и не са предмет на някои от собствениците, и са регистрирани в публичните услуги или публични институции - тогава наемателите са длъжни да предоставят услуги, предмет на тези устройства. Разходите също ще попаднат върху раменете на потребителите, включително закупуване, инсталиране, свързване.Стандарти за подмяна на измервателните уреди

Общи изисквания за електромери

Съществуват редица условия, които трябва да бъдат изпълнени от всички устройства за записване на използваните ресурси. На първо място, това е:

  1. Съгласуваност според регистъра на устройствата. Съответствие със списъка на всички устройства, които са тествани и разрешени за работа в конкретна област.
  2. Всички измервателни уреди трябва да бъдат регистрирани веднага след инсталирането. Необходимо е да се обадите на квалифициран капитан, който да поправи устройството, да го регистрира и да даде подходящ сертификат, за да позволи работата му.
  3. Преброяващите устройства трябва да бъдат инсталирани на височина не по-голяма от 170 см от нивото на земята и да са в достъпни зони. Това се дължи на обичайното удобство за четене.
  4. Електрическите измервателни уреди трябва да бъдат оборудвани със специален зъб, върху който ще има корпус на уреда, уплътнение с проверка на разрешените услуги и общински услуги.
  5. Не забравяйте за възможните ремонти и мястото, от което може да се нуждаете за това.

Смяна на електромера

Ако все още използвате брояч в стария стил с клас на точност от 2.5, препоръчваме да инсталирате нов - 2.0 или 1.0.

Можете да мислите и да закупите и мултимодулен шкаф, т.е. независими канали за доставка, с автоматичен превключвател. Например, ако спрете избора на шест канала: в коридора и кухнята, пералнята, осветлението и изхода. След това, в случай на изключване на светлината, тя ще остане в коридора и ще бъде възможно да се използва.

Смяна на електромераСпрете избора си единствено на качеството, сертифицирано, направено в броячите на предприятията. Това ще помогне да се отстранят редица последващи проблеми, свързани с подмяната на устройства по гаранцията. Също така, купувам на специализирани места, можете да помогнете да направите изчерпателна консултация за това кой модел ще ви е най-подходящ.

Не се изисква проверка в метрология за нови устройства, ако датата на производство е по-малко от две години при избора на еднофазни метър, и не повече от дванадесет месеца за трифазен. Втората извадка изисква печат върху проверката на състоянието.



Ако има възможност да инсталирате двутарифен брояч - поставете мултитарифен еднофазен брояч. В друг случай - индукционен клас 2.0.

Разбира се, можете да правите без допълнителни услуги и да закупите самото устройство, но инсталирането трябва да се извършва само от добър професионалист от квалифицирана организация - електротехник. По време на работа той също така ще определи тарифите.

По време на промяната на старите измервателни уреди, в никакъв случай не изваждайте печатите, които са на върха (печати на инспекции на държавни организации или метрология). Можете да направите това само с долния печат, тъй като то е от предприятието за електрозахранване. Не го изхвърляйте веднага или не го разглобявайте, тъй като тя ще ви бъде полезна в продължение на няколко месеца.Смяна на електромера

След промяната на контакта брояч в съответната служба за plombirovschika на разговорите да бъдат ангажирани запечатване, отнема текущата четене и първоначалния достави на паспорти и регистрация. Това ще бъде използвано за плащането на електроенергия на ново устройство от текущото време.

При промишлено изчисление и напрежение от 0,4 киловата или по-малко, броячите се използват с точност един или повече. В случай, когато мощността на всички използвани устройства е повече от 750 киловата, е необходимо да се използват устройства с точност до 0.5S и повече. Това ви позволява да преброите броя на използваните ресурси, включително механичната система. Инструментите, които използвате за светлина, вода, газ, трябва да отговарят на всички оторизирани според настоящия регистър.

 Как мога да проверя електромера?

Следващите точки можете да проверите независимо работата на вашия брояч.

  1. Преди всичко изключете абсолютно всички електрически уреди. По време на теста индикациите трябва да бъдат непроменени.
  2. Вземете свидетелските показания от използваните средства.
  3. Включете крушката за 1 час с мощност 100 вата.
  4. Определете променените стойности и изчислете разликата с оригиналните. Тази разлика трябва да бъде около 0,1 киловата на час.
  5. Допустимата грешка не трябва да надвишава 4 и да надвишава 0,1 киловата за час.

Правила за работа с електромера след смяната му

Списъкът с необходимите указания за правилна работа на устройството: не разбийте, не намокряйте, не развързвайте уплътненията, не се опитвайте да го завъртите. При работа с електрически проводници спазвайте елементарните правила за безопасност. След изтичането на шестнадесет години е задължително да се предаде устройството за проверка в метрологията. Ако е необходимо, може да се наложи просто да инсталирате нова.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
» » Замяна на електромери
© 2021 BggeHat.com