Как да вземем показанията от измервателния уред

Как да вземем показанията от измервателния уредЕнергометри се инсталират в домове, апартаменти, гаражи, вили, за да се осигури индивидуална дефиниция за количеството консумирана електроенергия.

Съществуващите правила и разпоредби предполагат, че всеки гражданин, пребиваващ на територията на Руската федерация е длъжна да изработи месец отстранен от показанията на измервателните устройства, като по този начин е необходимо това да става винаги в един определен ден преди да плащат сметките си за ток, използвани ,

Освен това, ако измервателният уред не е монтиран в зоната на стълбищната клетка на жилищна сграда, трябва да кандидатствате поне веднъж на шест месеца за сервиз на специалист по електроснабдяване. Ако сте били обвинени, че сте откраднали определено количество електрическа енергия, обаждането до услугата ще бъде двойно задължително.

Премахване на показанията от електрически измервателни уреди от индукционен тип

За да платите за услуги, ще трябва да вземете лично от метъра и след това да определите общия брой киловатчасове / часове, които сте прекарали в рамките на един месец. Правенето на тази процедура не е толкова трудно, както ще ви кажа подробно. Принципите, според които отчитанията ще бъдат взети, обаче са различни за различните видове електромери. Ще разгледаме индукционните електрически броячи, произведени по стария модел, както и съвременните електромери.индуктивен електромер

Индукционните броячи са произведени през съветската епоха. Преди да извършите проверката на необходимите данни, ще трябва да намерите специален борд на устройството и след това да напишете пет или шест цифри пред запетаята.

Цифрата, която вече е след десетичната запетая, не е изписана, тъй като е предназначена за демонстрация на десети от киловат и обикновено се разпределя с червена рамка. По този начин, номерът, който получавате, ще ви покаже размера на общото потребление на електроенергия, което е било изразходвано през целия живот на счетоводното устройство.

Поддържане на киловатци

За да разберете колко kW / час са били изразходвани в рамките на един месец, ще трябва да се справите не само със записването на показанията в края на сроковете. Ще бъде необходимо да извадите отчитането на брояча от новоизбраната цифра, която сте проверили миналия месец.

Резултатът, който имате на ръка, се равнява на общото количество електрическа енергия, използвана от наемателя през изминалия месец.

За да изчислите общата сума на плащането, ще трябва да умножите броя на kW на общите разходи само за един киловат, в зависимост, разбира се, от тарифата, която имате. Тарифите са различни и зависят най-вече от територията, в която живеете (това може да бъде селски тип на местност или градски тип), както и дали в дома на гражданите има електронна печка или не. От 2013 г., като се вземат предвид социалните норми, в Беларус, Украйна е въведена такава заповед, а през 2014 г. подобна ситуация е настъпила на територията на Руската федерация.

Дискови броячи



Ако използвате брояч на дискове, имате възможност да попитате за други параметри на потреблението на електроенергия. За да изпълни тази процедура, човек трябва да използва въртящ се диск, докато специфичен набор от революции на пълен цикъл е някъде около шестстотин или една хиляда и двеста и е равен на 1 киловат.Дискови броячи

Чрез скоростта, с която дискът се върти, можете да определите приблизително степента на натоварване, свързана към измервателния уред в определено време. Когато електричеството е изключено в апартамент, жилищна сграда или гараж, измервателното устройство не трябва да се върти. Ако дискът продължава да се върти, ще са ясни доказателства, че е налице неизправност в самия измервателен уред. Но и нещо подобно може да се случи, защото вашият съсед, например, е свързан с вашия акаунт.

Изчисляване на свързаната мощност

За изчисляване на силата свързан с конкретен период от време ще трябва да се направи изчисление на броя на оборотите на диска, последната пълна цикъл (или колко сте някога се наблюдава присъствието на черни петна по нея) само за една минута, например, десет.

След това умножете Tsiferki на шейсет, получаване шестстотин и ако се окаже, че милионкиловата е равна на двеста хиляди оборота, това ще означава, че силата на всяко устройство свързано към електромерите се равнява на 1200/600.

Резултатът е 0,5 киловата или петстотин вата. За да получите информация за това колко електричество е във веригата, трябва да разделите напрежението на двеста и двадесет волта, като резултатът ще бъде равен на два ампери (всъщност малко по-високи от тази сума).

Премахване на показанията от електромери, електронни или тарифни

Премахване на показанията от електромеритеБроячите на съвременната продукция могат да дадат на потребителя цялата необходима информация, като показват данните на дисплея. Те могат да осигурят на лицето актуално време и натоварване, както и обща сума, както и да дадат възможност да правите отделни записи (поради определено време от деня). Такива възможности ни дават две тарифни или три тарифа метра за консумирана електрическа енергия.

Техното предимство се крие във факта, че през нощта електрическата енергия ще бъде по-ниска на цена, отколкото през деня. Ако използвате правилния подход, може да бъде добра идея да спестите пари.

Как се отчита от електромера? Когато уредът работи, когато ръчният режим е активиран, дисплеят показва на потребителя буквата "T", обозначена с число от 1 до 3. За да направите превключвател, трябва да кликнете върху "вход", след което напишете следното:

  • Еднотарифен електромер (T1)
  • Двутарифен брояч - T един и T две
  • Триброен контра - T (от един до три)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на електромер на полюсаИнсталиране на електромер на полюса
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
ЕлектромериЕлектромери
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
Плащания за газ на метърПлащания за газ на метър
Четене на електромериЧетене на електромери
» » Как да вземем показанията от измервателния уред
© 2021 BggeHat.com