Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалност

Замяна на газомериВ наше време е трудно да си представим нова сграда без отделни хора газомери.

Но какво ще кажете за тези хора, които са живели на обичайното си място от дълго време?

Как могат да получат желания брояч без разходи или дори изобщо - безплатно?

Необходимостта от газомери

Преди да отговорим на въпроса - дали е възможно да се инсталира безплатно у дома и чийто брояч се използва от фирмата, ще разгледаме концепцията за брояча и типовете му.

Газов брояч Е устройство за отчитане на обема на преминаване на газ през газопровода в къща за единица време.

Обемът на газа се измерва в кубически метри и неговата степен на използване се различава в различните региони. Ето защо фирмите, които произвеждат метри, се опитват да се адаптират към всеки регион.

Видове газомери:

  • Мембранни броячи.

Положителната страна на този тип метър е висока сигурност, прост дизайн, достъпна цена от $ 20 до $ 100. Отрицателни аспекти - високо ниво на шума, голям размер, изискване за честа повторна проверка поради риск от отклонение в показанията. Това е отличен бюджетен вариант за средния гражданин на Руската федерация.Мембранни броячи

  • Електронни броячи.

Положителни страни - висока точност на показанията, малки размери, безшумна, проста настройка, повторяемост на теста веднъж на 10 години, е удобно да се разглобява в случай на счупване или смяна. Цената е от 35 $ до 170 $. Подходящ за битови и промишлени цели. Отрицателните страни са относително висока цена, която няма да позволи на никого да я купи.Електронни броячи

  • Ротационни броячи.

Ротари броячите са малки по размер, достъпна цена и ниско ниво на шум. В Русия цената им варира от $ 25 до $ 105, в зависимост от характеристиките и допълнителните модули за него. Отрицателните аспекти не са много, но могат да се добавят към честотата на проверката на всеки 5 години плюс честите грешки след дълъг период на работа. Тези измервателни уреди се променят само със специален инструмент, за да не се повредят преминаващите тръби.Ротационни броячи

  • Обемни броячи.

Обемни броячи не са най-популярните в ежедневието. Това се дължи на достатъчно големи размери и висок шум по време на работа. Положителни аспекти - висока честотна лента, надеждност, повторяемост на теста на всеки 10 години. Цената на такъв брояч е от $ 20 до $ 120.

Отрицателните страни са големи размери, високо ниво на шума. Те не са толкова лесни за закупуване и най-често се инсталират в заводи и фабрики.Обемни броячи

Процесът на инсталиране на газомери в Русия

Инсталиране на газомер се извършва за сметка на услугите на газови компании, които имат всички необходими документи, лицензи и разрешения за извършване на такава работа.



Преди монтажа клиентът трябва да подготви мястото, където ще бъде инсталиран измервателният уред, и да го закупи за своя сметка. Когато броячът вече е инсталиран, съветникът, който го е инсталирал, трябва да предостави на клиента следните документи: акт за инсталиране и правилна работа на измервателния уред, инсталационната такса и документа за сетълмент. Документът за сетълмент потвърждава законно извършената работа и дава право на гаранционен и извънгаранционен сервиз в съответствие със законодателството на Руската федерация, включително подмяна, ремонт и проверка на броячите.

Възможно ли е да се получи безплатно инсталиране на газов уред

За да отговорим на този въпрос, е необходимо да разгледаме закона на Руската федерация.

Според закона всеки гражданин на Русия може да получи безплатно инсталация, защото този процес трябва да бъде платен от държавата.

Но всъщност ние получаваме малко по-различни условия - да се получи метро инсталация за сметка на държавата е необходимо да се получи разрешение, което може да отнеме много време. Друга алтернатива е да закупите услуга от фирма, специализирана в тази област.

Струва си да се отбележи, че физическо или юридическо лице, предприемач, който използва газ за своята дейност - задължен от закона, инсталира уреди за измерване не безплатно, а за своя сметка.

Задължения на собственика на измервателния уред и дали е възможно да се монтира електромера безплатно

Съгласно установения закон в Руската федерация, собственикът се задължава да изпълни следните елементи:

  • Собственикът е длъжен преди монтажа да закупи брояч, подходящ за своята газоснабдителна система, и да го предостави за монтаж;
  • Собственикът е длъжен да извършва поддръжка на устройствата, да поддържа целостта и експлоатационната способност на устройството;
  • Ако договорът е разделяне на отговорностите между монтажника и собственика на измервателния уред, разделението на отговорностите се извършва съгласно договора;
  • Собственикът може да сключи споразумение за поддръжка с държавата, което отнема от него задължението и отговорността в някои случаи за оперативната съвместимост на измервателния уред;
  • Ако помещенията се отдават под наем - собственикът следва целостта и правилната работа, дори ако този наемател е държавата.

Отговаряне на въпроса - мога ли да инсталирам безплатен брояч? Ще дадем отговор - да. Но ето какво трябва да направите, преди да инсталирате този брояч срещу заплащане:

  1. Изгасете всички дългове за обществени услуги, не само за доставка на газ.
  2. Получете подходящ брояч и се уверете, че той работи правилно преди инсталацията, за да се предпазите от брака;
  3. Подгответе необходимото място за инсталиране на измервателния уред;
  4. Подайте молба за инсталиране на брояч в JEK;
  5. В деня, определен за безплатна инсталация, посетете къщата и осигурете на капитана необходимите инструменти, брояч и място за инсталиране.

В случай на повреда на измервателния уред ще има свободен заместител или не

Законът забранява производството на замествайки газовия уред независимо без знанието на съответните органи. За това действие нарушителят е заплашен с глоба за лишаване от свобода.

В случай на разбивка на броячаНо за легитимен заместник собственикът на счупен метър трябва да се свърже с специалист в тази област и да кандидатства за замяна (обикновено това също е безплатно, но със същите нюанси, както и за безплатна инсталация). Клиентът заплаща само разходите за демонтаж и оборудване, което вече не прави този процес напълно безплатен.

Преди да продължите с подмяната, е необходимо да изпълните плана и да попълните съответните документи. В случай на дълг, плащайте дълга, така че сумата по сметката да е нула.

Преди да включите устройството, последните показания се записват на старите броячи. За да развиете стария брояч и да запечатате нов, трябва само капитанът, който ще донесе тези действия в дневника си.

Как да се предпазите от измама от капитана

В заключение, бих искал да ви кажа най-простите съвети, които ще ви помогнат да направите грешката да замените брояча:

  • Уверете се, че в новата система няма изтичане на газ;
  • Проверете показанието на брояча и количеството на консумирания газ;
  • Сравнете старите указания за използването на газ с нови - те не трябва да бъдат много различни.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Преглед на газомеритеПреглед на газомерите
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
ЕлектромериЕлектромери
Газомери за частни къщиГазомери за частни къщи
Газометри, механичниГазометри, механични
» » Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
© 2021 BggeHat.com