Газометри, механични

Газометри, механичниМеханичният газомер може с право да се счита за най-добрата възможност за газово оборудване в случаите, когато се изисква монтиране на измервателни уреди с голям капацитет. Механичните броячи се наричат ​​и ротационни или ротационни. Ротарианските гишета се явиха като едно от първите счетоводни устройства, които бяха търсени в газовите съоръжения, поради което те са широко разпространени в много сфери.

Те имат сравнително ниска цена и не създават проблеми при монтажа и по време на работа, което прави в много случаи и универсалния вариант на механичните газомери в апартамента.

където се използва

Такива механизми са подходящи за работа в малка котелна къща и в отрасли, които не консумират много газ. Голямото търсене на този газмер е механично за частни къщи и апартаменти, защото е достатъчно силен и траен механизъм.

Характеристики на газа

Механичният брояч включва относително малки размери и в същото време издържа на недълго претоварване. Този тип измервателен уред се отличава с неговата устойчивост и е в състояние да поддържа ефективност с подходяща поддръжка в продължение на много десетилетия. Газометри, механични

Основният плюс на механичния брояч е, че не се нуждае от постоянен източник на електроенергия за работа.

Принцип на действие

механичен газ метър - Това устройство е тип камера. В средата има няколко осем оформени ротора като трансформиращ елемент. Механизмът на отчитане на механичното устройство се състои от корпус, преброяващ и трансферен механизъм, който е интегриран с един от роторите. Движението на роторите се дължи на различно налягане на газа, което преминава през горната тръбопроводна тръба в работната камера и излиза от долния изпускателен отвор.



Ротацията на роторите се синхронизира с помощта на колела с денички, фиксирани в края на всеки въртящ се елемент извън измервателната камера. В хода на работа роторите изискват периодично смазване с масло, което се излива в крайните кутии.

Характеристики на работата

Газов уредТъй като механикът се нуждае от лек ход на роторите, техните валове се поставят върху сачмените лагери. Лекотата на движение се счита за фактор на слабото триене на механизма и съответно за ниска загуба на налягане в сензора. Благодарение на сачмените лагери, нивото на триене на механизмите се намалява и необезпечените загуби на газ се намаляват, тъй като камерата запазва необходимото налягане.

С активността на механичния брояч преброяващото устройство отчита ротациите и непълното завъртане на роторите, които са сравними с определени обеми на преминаващия газ.

Роторът се настройва за 1 оборот при преминаване на фиксирано количество газ. Механизмът на фактурата показва броя на извършените от него революции. Обемът на газ, който се измества от половината от височината на всеки от роторите е равна на сумата, която ограничава вътрешната странична повърхност на ротора и която е разположена вертикално. За едно завъртане на роторите се изместват четири обеми.

Правилната статистическа настройка на ротационния брояч дава минимални неточности в работата и гарантира непрекъсната функционалност в продължение на много години, когато се спазват всички експлоатационни условия на обслужване.

Други нюанси

Важно е не само да знаете принципа на брояча, но и да разберете специфичните им особености при използването и поддържането на:

  • Проверката на газопроводите и котелното оборудване се изисква най-малко веднъж годишно. Обществените и комуналните съоръжения изискват проверка всеки месец. Промиването, инспекцията и смяната на маслото по време на работа трябва да се извършват най-малко веднъж на три месеца. Пълната държавна инспекция и ремонт трябва да се извършва най-малко веднъж на 5 години.
  • Преди механичен брояч монтиран филтър, който ще изпълнява функцията на допълнително очистване на газ, и след филтъра трябва да се фитинг с тапата 10, така че да се получи разтвор по време на брояча измиване.
  • ГазомериПреди и след измервателния уред, устройствата за разединяване трябва да бъдат разположени по такъв начин, че да могат да се измият метъра, без да се изваждат. Това не само спестява време, но и предотвратява евентуална повреда на механизма.
  • Разликите в налягането в газомерите се наблюдават с диференциално налягане.
  • Механичният газмер може да работи правилно при поток, ограничен от долната и горната граница на измерванията. Големият в сравнение с номиналното потребление за 20 пъти натоварването е разрешен само за не повече от 6 часа на ден.
  • Ротационният брояч може да се използва за измерване на газовия поток от 40 до 10 000 m3h. Производителите не препоръчват инсталирането на повече от два броя.
  • Позволява на механичния газмер за апартамент да не удължава претоварването на брояча до 30.
  • Държавните стандарти позволяват толерантността на грешките на измервателните устройства до 2 за домашни ротационни газомери.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед на газомеритеПреглед на газомерите
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
ЕлектромериЕлектромери
» » Газометри, механични
© 2021 BggeHat.com