Няколко начина да вземете показанията от газовия уред

Вземане на показания от газовия уредЕдин от най-добрите начини да се уверите в точността на показанията на газовия уред е да направите отделянето на данните от устройството на независима основа.

Съществуването на различни мащаби и номерата на самото устройство може да доведе потребителят пръв път реши да вземе показания за голямо объркване, обаче, има какво да се страхувате, защото самият процес не води до прекалено много проблеми.

Първият метод - ние се занимаваме със стрелката

  • Първо, трябва внимателно да прегледате клавишите на устройството. Повечето от броячите на типа комутатори имат четири или пет. Ако проектът на измервателния уред е нормален, клавишите ще бъдат подравнени, но има случаи, когато те имат друго групиране.
  • Много броячи имат 4 номера, но има броячи с пет набирания.
  • Видът на стрелките на броячи започва да се произвежда много дълго време, поради това, че те могат да бъдат намерени за продажба по-често, отколкото например цифрови метра.
  • Трябва да се отбележи, че стрелките в съседните клавиши произвеждат ротационни движения в различни посоки. В повечето случаи това изглежда така: първото и третото извършват ротационни движения срещу ES (часовата ръка), второто и 4то движение в обратната посока. Ако метърът на консумирания газ има пети набор, той прави въртенето по същия начин - срещу ES.
  • Обърнете специално внимание на номера на червения цвят, които не е необходимо да плащате (или върху индикаторите, които имат означението "едно за 1"). Ако някакъв набори се окаже по-голям от другите, тогава не е нужно да премахвате свидетелските показания от него.
  • Информацията трябва да се чете от лявата страна надясно. Ако броячът предвижда Стрелки броячиданни в различна форма, трябва да вземете четене от диска на първия, докато в реда от лявата страна надясно. След това трябва да запишете резултантния номер (над него, дискът на диска ще бъде в замразена позиция). Номерата трябва да бъдат записани в реда, в който се извършват показанията.
  • Започнете да записвате четенето на газ, без да оставяте никакви пропуски, по протежение на реда.
  • Например, ако индикаторът за първи набиране стои "две", вторият "пет", третата "седем", и вече е четвъртата "онзи", правилният номер на версията трябва да изглежда така: 2571.
  • Ако имате съмнения, препоръчваме да изберете по-малък номер. Ако колелото е в позиция между 2 цифри, трябва да изберете само най-малката цифра.
  • Например, ако стрелката е в състояние между "тройката" и "Квартет" на всеки конкретен избор, той може също да се разглежда в този случай, което показва, че тя е в "тройката", а не "четири".
  • Когато стрелката се намира в празнината между "девет" и "нула", се смята, че тя показва по-скоро девет, а не нула. Поради факта, че цифрите са на скала от нула до девет, първото число (нула) е символ на оборота на новия. Девет точки насочват към миналия завой, така че в този сценарий се оказва, че е много по-малко от нула.
  • Стрелката на диска обикновено трябва да достигне точката, където е маркирана следващата цифра, поради което е необходимо да я запишете. Например, ако стрелката е в състояние близко до повече от пет, от четири, във всеки случай ще трябва да напише втория вариант, поради причината, че стрелката не е преодоляване на знак, който показва броя "пет".
  • Обърнете внимание на десния бутон, за да проверите повторно показанията, взети от предишния.


В момента, в който стрелката е замразена над определена цифра, ще трябва да погледнете номера, който е от дясната страна. В случай, че стрелката на навигационния бутон вече може да преодолее маркировката "нула", ще трябва да напишете точно този номер, който е означен със стрелка на първия номер.

  • В противен случай, ако стрелката все още не е успяла да преодолее знака "нула", тогава не е необходимо да използвате номера, върху който е насочена стрелката за набиране.

Вторият метод е за цифровия брояч

  1. Обърнете внимание на самия измервателен уред. Цифровите броячи могат да показват информация в две различни системи: имперска или метрична. Наличието на измервателни единици може да се намери директно на метър панела. Ако те не са там, тогава трябва да определите какви единици използвате в процеса. Всичко зависи от общия брой цифрови позиции.Вторият метод е за цифровия брояч
  2. Основният брой цифри е написан отляво надясно. Данните трябва да бъдат написани във формата, в която те се появяват пред вас. От особено значение са само цифрите, които се намират в зоната на дисплея на основния панел.
  • Tsiferki основно се различават лесно, тъй като винаги се отличават добре на общия фон на дисплея.
  • Записване на всяка нужда от tsiferku без отделно празно място.
  1. Всички останали цифри вече не могат да бъдат докосвани. Всичко зависи от това какъв вид дизайн инструментът ви трябва да вземе предвид консумирания газ. Екранът на дисплея може да показва много малки цифри, които в повечето случаи се намират в областта на панела. Не е нужно да им обръщате особено внимание, ако правите четения от счетоводното устройство.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Инсталиране на електромерИнсталиране на електромер
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
Газов брояч g4Газов брояч g4
Плащания за газ на метърПлащания за газ на метър
Газомери за частни къщиГазомери за частни къщи
Четене на електромериЧетене на електромери
» » Няколко начина да вземете показанията от газовия уред
© 2021 BggeHat.com