Къде мога да намеря броя на водата на брояча

ВодомериУвеличаването на цените на енергийните ресурси доведе до необходимостта от инсталиране на измервателни уреди, които позволяват да се плаща само за консумираното количество газ, електричество и вода. Например, спасяването на семейния бюджет чрез използване на водомер може да достигне 50 процента или повече. Въпреки това, за регистрацията и за по-нататъшната работа на измервателния уред трябва да откриете серийния му номер. 

В повечето случаи това може да бъде направено по прост начин, но понякога отнема известно време и дори обаждане до помощната компания, за да се определи.

Предимства на водомерите

Задачата водомер в апартамент или частна къща е контролът върху потреблението на този ресурс. Докато липсата на водомер води до плащане на средната стойност, която обикновено се изчислява така, че потребителят да плаща повече (за 10-12 кубически метра на човек с реална консумация до 5-7 кубични метра). По тази причина устройството трябва да бъде инсталирано, за да се избегне надплащането, което ще бъде още по-голямо, ако корпусът временно не се използва. В края на краищата, по време на отсъствието на наематели, четенето на електромера няма да се промени изобщо. Полезно е да се използва водомер и в присъствието на апартамент с по-малко потребители, отколкото е предписано.

Устройството прави възможно не само спасяването, но и разкриването на скрити течове на водата по тръбите. Тяхното присъствие се забелязва, когато показанията на водомерите се промениха и никой не използва водопроводната система. В същото време цената на самото устройство, неговата инсталация и периодичната проверка не са толкова големи в сравнение с ползите от употребата. Средно, периодът на изплащане не надвишава 6-8 месеца. И тъй като някои категории граждани имат инсталиран безплатно водомер, ползите от него се увеличават още повече.Брояч номер

За какво е информацията?

На първо място, броят на водомерите може да е необходим, когато е регистриран в общинската служба (воден канал). Като се има предвид, че е необходимо да се контролира потокът за подаване на топла и студена вода, потребителят трябва да регистрира две устройства наведнъж. И, следователно, ще трябва да знаете броя на всеки от тях. Тези цифри трябва да се съдържат в паспортите на хидрометъра заедно с такива данни:

  • тип брояч (механичен, ултразвуков или магнитен). Най-често се използва първият вариант - най-простият и най-евтиният;
  • печат, който показва фабричната проверка на устройството;
  • информация за интервала между проверката (обикновено 6 години за настинка и 4 години за топла вода).

При липсата на документи на устройството, за да го постави в записа ще бъде трудно. Ще има проблеми дори ако номерата в паспорта не съвпадат с данните на водомера. Най-вероятно ще трябва да инсталирате нов водомер. Въпреки че ако паспортът се загуби след инсталиране и запечатване, може да не е необходимо до следващата проверка.

При някои комунални услуги номерът на брояча се изисква при заплащане на сметки за ползване на вода чрез SMS или чрез интернет. За да изпратите информация за консумираните ресурси, номерата от паспорта на устройството са посочени в съобщението. За два броя водомера трябва да изпратите същите номера със съответните показания за месеца. Възможно е да имате нужда от същите номера при предаване на данни по телефона.Водомер

Когато купувате



Знайте къде да погледнете броя на водомера, трябва да бъде, когато купувате устройството. Това е необходимо, за да се сравни информацията в случая с фигурата в документите. Най-често помещението се намира директно на дисплея на водомер. В редки случаи, за да го намерите, ще трябва да погледнете тялото отстрани или отзад.

Не се препоръчва да закупите водомер от ръцете или от пазара. На първо място, тъй като не може да бъдат издадени правилно документи (с печат за проверка), поради това, което устройството не е поставено в записа. На второ място, не е правилно да се работи с такъв водомер. И по време на проверката ще се покажат резултати, които няма да позволят по-нататъшната му употреба.

На инсталираното устройство

ВодомерИма няколко начина да разберете броя на водомера на вече инсталираното устройство:

  • прочетете случая;
  • научете се от паспорта;
  • намира в документите за приемане на устройството за регистрация;
  • Обадете се на услугата, която обслужва водомерите на вашия сайт;
  • разгледайте номерата в сертификата за потвърждение.

Първият начин да разберете броя на водомера, къде да погледнете на метър тази информация, е най-лесният. Възможно е обаче само когато информацията се намира на арматурното табло. В края на краищата, навигаторът (или екранът) обикновено се върти по такъв начин, че е удобно да се четат данните от него. Но ако фигурите са поставени отстрани или назад, понякога е невъзможно да ги достигнете, без да сваляте брояча.

С паспорт задачата се опростява още повече. Номерата в документите обикновено се виждат на първите страници. Проблемът може да възникне само, когато е необходимо да се сравнят данните от паспорта с брояча, местоположението на цифрите, което ги прави недостъпни за четене. Ако няма документи, трябва да разберете необходимата информация по един от другите начини.

Данните за вашия водомер трябва да са в компанията, която доставя корпуса с топла или студена вода. Служителите й, като вземат под внимание устройството, трябва да съставят акт. Копие от този документ трябва да се съхранява от собственика на къщата или апартамента. При липса на акт, трябва да се свържете с компанията за копие. Понякога организациите, които предоставят услуги за водоснабдяване, провеждат проверка на водомер. В същото време отчитанията се записват и документите показват данните за инструментите. След като се обадите в такова дружество, можете да научите необходимата информация.

Ако броячът вече е проверен, номерата трябва да бъдат посочени в сертификата за потвърждение.

В този официален документ трябва да се посочи номерът. Ако сертификатът по някаква причина липсва (временно недостъпен, изгубен или не предоставен от собствениците на закупеното жилище), информацията трябва да бъде поискана от организацията, извършила проверката. Проверяващият може да предостави копие от документа или да информира брояча.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замяната на водомера не ви е необходима самият водопроводчик!Замяната на водомера не ви е необходима самият водопроводчик!
Как да инсталирате водомер себе сиКак да инсталирате водомер себе си
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
» » Къде мога да намеря броя на водата на брояча
© 2021 BggeHat.com