Как да инсталирате водомер себе си

ВодомериНастройването на самия измервателен уред е съвсем неотложен проблем днес. Това се дължи на факта, че съгласно въведения закон от 1 юли 2013 г. собствениците в апартамента са задължени да доставя топла и студена водомери. От друга страна, ако не направите връзка във вашия собствен апартамент, ще трябва да платите средно изтеглената тарифа, която е нерентабилна за всеки собственик. И в този случай има неотложен въпрос, как да инсталирате водомер самостоятелно?

Що се отнася до това как да инсталирате водомери в апартамента себе си, тогава, разбира се, можете да кажете, че можете да. Въпреки това, за да монтирате водомер самостоятелно, е необходимо да се харчат както за самия измервателен уред, така и за водопроводните части. Но, както е известно, това правилно инсталирайте водомери

собствената покупка на измервателни уреди за вода и помощни части не е достатъчна, тъй като е необходимо да се знае някои тънкости, които ще осигурят дълго и надеждна работа на измервателното устройство. Ето защо трябва да знаете как да инсталирате правилно уреда на водата сами.

Струва си да отидете на водопроводни компании

За да инсталирате метра в апартамента, можете да се свържете с водопроводната компания, която ще извърши инсталацията за вас. От една страна, можете да платите за инсталация, като се обадите на специалист, който по принцип може да бъде забравен за въпроса, свързан с инсталирането на брояча. И от друга страна, ако се обърнете към водопроводна компания, инсталирането ще струва много повече от инсталацията сами.

Това се дължи на факта, че ако добавите стойността на брояча се добавя към услугите на специалист и ВиК части, на които компанията умишлено надуване на цените, се оказва, че за инсталирането на уреда за измерване може да се плаща в пъти. Ето защо е добре да инсталирате водомера самостоятелно. В края на краищата, свързване на водомери с вашите ръце в апартамента, въпросът е доста прост и не отнема много време.Инсталирани водомери

Избор на водомери за вашия дом

Днес на пазара има различни модели метри, по отношение на качеството и цената, което означава, че можете да изберете какво искате. Най-подходящият вариант за апартамент обаче е механичен брояч на турбината, който е добър и в същото време евтин. Що се отнася до електронния измервателен уред, той може да бъде избран, но електронните измервателни уреди са по-малко издръжливи, относително механични.

Ето защо, преди да инсталирате измервателния уред със собствените си ръце, е необходимо да изберете правилното устройство за измерване на водата. Всъщност разпадането на това устройство ще принуди отново не само да извърши повторно инсталирането, ще похарчи отново собствените си пари, но и ще се ангажира с бюрократична бюрокрация, която се движи около инстанции.

За правилното и независимо избиране на брояч е целесъобразно да се знае, че измервателните уреди за топла и студена вода трябва да бъдат с различен дизайн. Това означава, че при закупуването на това устройство можете да забележите, че имат червени и сини отметки на диска. Това означава, че ако инсталирането на топломер на студена тръба не е проблем, обаче, това устройство е по-скъпо, отколкото за студена вода. Що се отнася до обратен вариант, просто инспекторът няма да позволи тази инсталация.

ВодомерАпартаментът е подходящ за най-обикновените водомери, които са евтини и надеждни и най-важното е, че тяхната инсталация е изключително проста и разбираема. В допълнение, измервателното устройство трябва задължително да бъде сертифицирано, след като собственикът на апартамента или къщата изпълнява самостоятелно инсталацията, ще трябва да бъде запечатан, но вече не е притеснение на собственика.

Също така, когато избирате сами измерващо устройство, си струва да се уверите, че измервателният уред е напълно оборудван. Пакетът за водомер трябва да включва:

  • Филтър с груб отвор.
  • Съединители - 2 бр. (с нипели).
  • Възвратна клапа 1 бр.
  • Сгъваеми гайки.

Само в този комплект можете да извършите правилно инсталирането сами. Въпреки това, повечето безскрупулни продавачи предпочитат да разделят комплекта, да продават брояча на купувача за сметка на пълния комплект, а също така и за пълния комплект печалба с печалба. Затова се препоръчва да закупите водомер в специализиран магазин.



Също така, самият собственик трябва да закупи спирателен кран, за монтаж на тръба пред метъра. Тъй като това е доста удобно, защото можете да извършите инсталирането на измервателния уред, без да блокирате решетката. И в бъдеще, ако собственикът на апартамента иска да направи санитарна работа на къщата, тогава благодарение на спирателния кран той лесно може да изключи водата.

Технически нюанси, които трябва да се имат предвид преди самият монтаж на измервателния уред

Инсталация на водомериПреди да поставите измервателни уреди върху самата вода, ако има инсталация за пожарогасене в мястото, където ще се извърши инсталирането, трябва да се монтира клапан на байпасната тръба. Този клапан след монтажа ще трябва да бъде запечатан от инспектора от градската вода.

Ако в жилищна високото строителство система за топла вода се извършва чрез т.нар двутръбна система, в този случай, в допълнение към закупуване и инсталиране на байпасен клапан за циркулиране на водата, както и в други случаи, измерване на водни устройства ще работят денонощно, с много "навиване". Също така, температурата в помещението, където се планира да се монтира водомер трябва да бъде не по-малко от 5 градуса.

Как да инсталирате водомера самостоятелно

Много хора се притесняват за този въпрос, възможно ли е да се монтират водомери самостоятелно? В отговор на този въпрос можем спокойно да кажем, че е възможно обаче да има известни познания за определени характеристики на водопроводния бизнес. И как да инсталирате измервателния уред на водата сами, тогава инсталацията е доста проста и не отнема време. Водомер За да го инсталирате сами, е необходимо да инсталирате тръбопроводи, като вземете предвид типа.

Инсталиране на метален тръбопровод:

  • Преди да инсталирате самите измервателни уреди, трябва да затворите водопровода към апартамента.
  • След това изрежете определена част от тръбата (дължината на този сегмент се изчислява от инсталирането на броячи и допълнителни части).
  • Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате спирателен вентил (ако няма такъв), като предварително се обработва самото търсене със средства, които предотвратяват изтичането на вода.
  • ВодомерСлед това, след спирателния кран, като предварително се навива уплътнението върху конеца, се монтира груб филтър (мрежа). Филтърът за окото ще предотврати проникването на малки камъчета, парчета ръжда и т.н. във водомера. Въпреки че подобно "боклук" обикновено не се случва, но въпреки това според спецификациите филтърът на екрана трябва да бъде инсталиран. Също така е много важно филтърната гайка на екрана да е разположена надолу, тъй като при уплътняване тази подредба на гайката ще се развие и развърже чисто.
  • След това, използвайки съединителната гайка зад филтъра, водомерът е инсталиран. Копчето трябва да бъде настроено така, че да можете свободно да четете.
  • След това се монтира възвратният вентил. клапан проверка има за цел да гарантира, че ако не се изисква вода от чешмата, когато кранът е няма да се засмуква въздух, което може да доведе не само до така наречената "размотаване" на тезгяха, но и да течност задръстване. Освен това, той трябва да бъде инсталиран според спецификациите. Монтирането на възвратен клапан се извършва със собствени ръце, като се използват съединителните гайки с брояч, а другият край на тръбата.

Също така, много хора се притесняват, въпросът е интересен, възможно ли е да се постави метърът върху самата вода не в пълна конфигурация? По отношение на този проблем инсталацията не е в пълна конфигурация, противоречаща на спецификациите, поради което тази работа ще предизвика факта, че измервателният уред няма да може да работи.

Водометър се самоинсталира на пластмасова тръба

На пластмасова водопроводна тръба инсталацията със собствени ръце се изпълнява идентично, както при метални тръби. Инсталирането на пластмасов тръбопровод е много по-лесно, отколкото при метална тръба. Това се дължи на факта, че пластмасата е по-лесно деформируема и затова е възможно да се сглоби конфигурацията на възлите и самия измервателен уред, след това и от двата края фиксират "американеца" на пластмасова основа. След това изрежете пластмасов парче върху тръбата, която доставя вода, и на това място, запоявайте брояча с компонентните възли. За това обаче е необходима спойка за пластмасови тръби.

Пускане на водомера в действие

След като собственикът на апартамента е в състояние самостоятелно да инсталира водомери, той трябва да се увери, че всичко работи правилно и никъде няма теч, но въпросът не се ограничава само до една инсталация. За да се таксува, плащането за вода, ще бъде както преди, следователно, се изисква да се обърне във водния канал и да декларира за инсталиране на брояча. След това собственикът на апартамента ще дойде на инспектора от общинския воден канал, за да провери съответствието на техническите спецификации и да извърши запечатването на водомера.

След това се подписват някои актове и това устройство ще бъде официално пусната в експлоатация. И колкото е възможно да се установи самият водомер, без да се консултира с водача, тогава може да се каже, че да, но трябва да отговаря на всички изисквания на техническите спецификации в съответствие с действащото законодателство на Руската федерация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Запечатване на водомериЗапечатване на водомери
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
ВодомериВодомери
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
Самозаменяване на водомерСамозаменяване на водомер
» » Как да инсталирате водомер себе си
© 2021 BggeHat.com