Прави се отчитането на показанията от уредите

Правилни отчитания от водомериПо искане на Руската федерация всички жилища структура на задължителен принцип трябва да бъдат оборудвани с броячи, които се използват за отчитане на количеството на ресурсите, консумирана комунални тип, те включват счетоводство и консумираните количества вода, уреди.

Освен това, процедурата за инсталиране на счетоводните устройства е доста рационален, защото той освобождава наемателя от задължението да плати голяма сума за стандартите, което позволява на себе си да съхранява данни за размера на ресурсите, се консумира.

Как и за какво е необходимо да се вземат данни от измервателните уреди

По тази причина почти всички разходи, свързани с инсталирането на устройства от този тип, могат да бъдат напълно компенсирани с висок процент спестявания от плащания за комунални услуги.

Хората, които за пръв път през целия си живот са срещнали подобни инструменти, са много важни във въпроса как да се премахнат четения от водомери. Точно такива информационни данни могат да бъдат полезни на хора, които имат много повече опит в тази област, за да изключат напълно възможно най-малката вероятност от всякакви грешки.

На първо място, много важно е да се провери къде точно се намират броячите. Това е от особено значение особено когато живеете в нов апартамент само за първия месец. Обикновено, водомерите се намират в зоната на водопроводните тръби, които могат да бъдат или в тоалетната, или директно под кухненската мивка.Как и защо трябва да вземете данни от измервателните уреди

В повечето случаи се извършва едновременно инсталиране на два броя. Едната е за топла вода, а другата за студена вода. Разберете кое от двете устройства е отговорно за това, това е лесно: синият метър е предназначен за измерване на консумираната вода от студ и червеното устройство е за топла вода.

Колелото, което се намира на почти всеки водомер, има осем цифри. Първите фигури са боядисани в черно, а последните три имат червен цвят. Tsiferki винаги посочва броя литри, консумирани от наемателя.

Какъв вид информация трябва да бъде предадена



Обикновено това е предаването на точно тези означения, които са маркирани с първите пет фигури на черен цвят, предназначени за преброяване на количествата вода, консумирана от вас. Те винаги се изразяват в кубически метри.

Какъв вид информация трябва да бъде предаденаДа кажем, ако сте увеличили актуализира брояч като единия от пръстите на циферблата, но в края на месеца, на повърхността се появява осем цифрен номер - 00022752, това ще означава, че нивото на потребление на ресурси е 22 кубически метър и 752 литра течности. Когато се дава контрол на показания ще трябва да се закръгли на данните, така че в нашия пример, броят на кубически метра няма да е 22, а само 23.

В случай, че месец приключи, броячът ще покаже фигурата 00035174, тогава ще трябва да извадите показанията от предходния месец от тази стойност. Това означава, че действителното ниво на потребление е до двадесет и четири кубически метра. Такива прости математически изчисления ще са необходими, за да можете да извършвате преди следващото подаване на данни месечно. Когато отчитането се взема от водомерите, можете лесно да се уверите, че течностите няма течност напълно.

Ако крановете са напълно заключени, данните от броячите ще останат непроменени. Такава картина показва целостта на тръбната система в жилищните помещения, както и правилната работа на крановете.

В случай, че устройството продължава да брои дори и с бавна скорост, то може да се превърне в ясен знак за опасност, тъй като това може да означава само едно - някъде има изтичане. В такава ситуация е много важно да се извърши последователна проверка на всички тръби и да се опитат да се идентифицират областите, в които е настъпила теч. Също така ще трябва внимателно да инспектирате всички кранове, питайки за надеждността на ключалката.

По принцип можем да кажем, че водомерите ви позволяват да спестите доста в предоставянето на обществени услуги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Запечатване на водомериЗапечатване на водомери
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
» » Прави се отчитането на показанията от уредите
© 2021 BggeHat.com