Проверете периода на измерване на топло и студена вода

ВодомерПроверката на гишетата е важна и необходима процедура, която всеки собственик на частна къща или градски апартамент е длъжен да изпълни. Проверката на водомерите е необходима, за да се определи вероятната грешка, която това устройство може да понесе през периода на използване на водата, както и да вземе решение за неговата годност за по-нататъшна употреба.

Характеристики на процедурата

Според, но текущите разпоредби на Гражданския кодекс на Руската федерация №354 от 06/05/11 "За периодичната проверка на устройства за измерване на количеството на потреблението на вода," се казва, че всеки потребител на вода от централен източник, то е необходимо да се извърши проверка на водомери.

Само тезгяха, които успешно са преминали теста, могат да работят и да отговарят на условията и изискванията, в съответствие с действащото законодателство на Руската федерация. Информация за условията и изискванията, одобрени от законодателството за видовете, периодите, сроковете за проверка и друга информация, е посочена в документацията, която се доставя при покупката на измервателното устройство.

В случай на липса на проверка на устройството, измерващо потреблението на топла или студена вода, е вероятно комуналните услуги да начисляват такса за този ресурс, като разчитат на обща тарифа. Ето защо е необходимо да се спазва интервалът за взаимна проверка на всеки собственик на частна къща или апартамент, към който се подават централизирани източници на топла и студена вода.

Условия за доставка на топла и студена вода, собствениците на апартаменти и частни къщи

Интервалът за взаимна проверка на водомерите се определя в съответствие с резолюциите на правителството на Руската федерация. Въз основа на подобни документи се определят условията за доставка на течности. За определен период на проверка на топломери и топломери се установява такса за изразходваните ресурси. Така въз основа на броячи топла и студена вода, се определя въз основа на средната консумация за период от повече от 1 година. Ако метри живот е по-малко от 1 година, изчислението е направено не по-малко от 3 месеца.

Въпреки това е много важно собствениците на апартаменти да спазват условията калибриране на водомери, Времето за тяхното изтичане влияе върху определянето на количеството вода. От датата на изтичане на крайния срок плащане за топла и студена вода Средните стойности са получени в интервала на нормална работа на устройството. Но такава схема за изчисление може да се прилага за период, който не надвишава три отчетни периода.

Топла водомерАко интервалът за потвърждение е пропуснат и периодът на насрещната проверка е изтекъл, контролните органи се ръководят точно от този принцип при изчисляването на размера на плащането за услугата. Ако обаче срокът, в рамките на който могат да се използват средните показатели на измервателните уреди за изчисляване на плащанията за топла и студена вода, размерът на таксата се определя въз основа на стандартите за потребление.

Следователно, въпросът за това колко често да се провери водомери много подходящи, тъй като собствениците не са тествани броячи в целия интервал таксата за държавна ще се начислява върху общата таблица на таксите на базата на броя на хората, регистрирани.

Един от най-сериозните аргументи, които потвърждават, че е необходимо да се спази срокът за проверка на водомери, е, че DeS или TSZ могат да извършват дейности по сетълмент, т.нар. Backdating. Периодът на давност за такива случаи е 3 години и точно след изчакване, този път на компанията, те могат да преизчислят. Ето защо лицата, които не вземат под внимание периодите на проверка за водомери, могат да научат някакви уведомления за дългове в продължение на три години.

Ако се пропусне периодът за проверка на водомерите, се прилагат общи мерки за натрупване, за да се зареди броячът с просрочения интервал на проверка.

Кога да проверите водомерите

Много голям брой хора се притесняват от въпроса колко време се проверяват водомерите. Отговорът на въпроса за това коя периодичност на проверките на водомерите е изключително проста и достъпна за всеки потребител.Проверка на броячите у дома

Какви документи определят сроковете за проверка на водомерите



Честотата на проверка на водомерите се определя от Междудържавния съвет за стандартизация и сертифициране. Това тяло определя след кое време се проверяват водомерите. Така в обясненията се посочва, че:

  • Основни времето проверки на водомери - срок за изпитване, което обикновено се извършва с освобождаването на устройството или след ремонт. Също така такъв период на проверка за студен водомер може определено да се определи, когато се внася от чужбина.
  • Проверка на периодичността на проверката на водомерите - проверка, която се извършва след определен интервал, когато уредът е бил в действие или при съхранение. Такива проверки се извършват след определени периоди от няколко години.

Интервал на калибриране на водомеритеВремето за проверка на топломери и студени водомери се определя в съответствие с процедурата за проверка на измервателните уреди. Според тази поръчка за проверка на водомерите, периодът на проверка, както и интервалът за проверка, включват дори времето, когато глюкомерът не е бил използван.

Проверката на водомерите за тези устройства, които са в експлоатация, се определя на базата на данните от предишната проверка, от които се отчита интервалът между проверка. Такава диагноза на устройството трябва да се прави на всеки няколко години. Ето защо, знаейки колко често трябва да проверявате водомерите, трябва да обърнете внимание на датата на производство на устройството, когато купувате. Вероятно той лежеше няколко години, във връзка с което е дошло времето да направи чек.

Проверка на водомерите след колко години е необходима подмяна

Много хора се чудят колко често е необходимо да се проверяват водомерите, тъй като процедурата е доста сложна и обременителна. Освен това не всички знаят датата на последната проверка и колко години е необходимо да изчакате до нова.

Времето за проверка на водомерите обаче не е най-важната формалност, с която ще трябва да се сблъскате по време на тази процедура. След като тестовият интервал изтече след няколко години, устройството се нуждае от:

  • Демонтирайте.
  • Вземете го в центъра за метрология, където не му се позволява да работи.
  • Определете.

Проверка на броячитеДоста голям брой хора, които не знаят честотата на калибриране на топломери и студени водомери, предпочитат да ги заменят. Това се дължи на факта, че не е необходимо да се знае датата на крайната диагноза и да следи колко се е случило до момента, когато изтича mezhproverochny интервал. Освен това, не е необходимо да се знае колко време водомерите за проверка и да плати за теста в случай на повреда на устройството. Също така можете да поставите ново устройство, което има дълъг живот и голям интервал между проверките.

Въпреки това, привържениците на инспекциите се фокусират върху факта, че за да се запознаят с условията проверка на водомери (крайни срокове са посочени в информационния лист за устройство) е сравнително лесно, освен това, което трябва да се диагностицира не много често, и да имат възможност да спестят значителни средства за монтирането на новия модул. Освен това, ако периодът на проверка на топломера е изпълнен, но уредът е повреден, възможно е да го ремонтирате, което също ще спести пари.

Колко години водят водомери

Честотата на проверка на топломери и студени водомери е най-често определена след тестване на тези инструменти от специалистите на Rosstandart. За тези, които задават въпроса за проверка на студения водомер през колко години се произвеждат, експертите отбелязват, че периодът е 6 години.

И когато отговарят на въпроса колко често е необходимо да се проверяват водомерите с висока температура, те подчертават, че периодът за диагностициране е 4 години. Увеличаването на този интервал не може да бъде нито един производител, тъй като тези норми са предписани в техническата документация.Студени и топла водомери

Устройството за измерване на вода помага да се спестят значителни средства за плащане на сметки за комунални услуги. Въпреки това всички собственици на такива устройства трябва да помнят, че тези продукти трябва да бъдат проверени след определен период от време. Отговорът на въпроса как да се установи датата на проверката на водомера е изключително прост. За да направите това, просто трябва да изучите паспорта на устройството си. За всеки тип продукт има различни периоди, но те не могат да надвишават 4 години за горещо и 6 години за студена вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Къде да носите документи след проверка на броячаКъде да носите документи след проверка на брояча
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
» » Проверете периода на измерване на топло и студена вода
© 2021 BggeHat.com