Как да направите преизчисляване на водата на метъра

Преизчисляване след проверкаЧесто има случаи, когато след приключване на проверката на измервателния уред управляващото дружество откаже да преизчисли.

След като се появихме в интернет, открихме жалба от един потребител за този проблем.

Жител на Руската федерация посочва, че периода на експлоатация на устройството, съгласно данните на горещата течност сертификат измерване е около пет години. Представители на компанията заявиха, че проверката се извършва само след четири години, на борда е взето в съответствие с нормите, които са били предписани от средно процент. След като е бил предаден на всички необходими документи, свързани с работата на калибриране, компанията заяви, че преизчислението няма да бъде извършена, за първия месец, защото до края на този месец калибриране е вече, поради което, тя трябва да бъде отново реализира само след един година. И в крайна сметка човекът попита дали тези действия от страна на управляващото дружество са законосъобразни.

Ако фирмата откаже да преизчисли

Ако се опитате да разгледаме случая задълбочен начин, отказ на компанията да извършва преизчисляване е съвсем легитимен действия от нейна страна, защото вода Прибори за устройство е преминал проверка и е в добро състояние. Поради тази причина, няма причина да се направи промяна на отчитане, и след това, в съответствие с нормативната уредба, за да се изчисли времето на завършване на проверката за термини, преди да започнете да се извърши допълнителна проверка.

Ако фирмата откаже да преизчислиRF Резолюция на правителството е направена 06.05.2011 с номер 345, в който се посочва, че собствениците предвидени комунални услуги, както и представители на помещения в типа на жилищен блок и в домовете.

В правилото за три точки (петдесет и девета, шестдесетата, шестдесет и първи) се посочва, че ако по време на текуща процедура за удостоверяване, за които са били подадени от потребителя информация, ще се установи, че експлоатационната измервателно устройство (физическа повреда пломби), обаче, ще бъдат признаци, сочещи към разликите между различните показатели на борсата, която се предоставя за извършване на процедурата по проверка (между показанията на счетоводната единица, както и количеството на ресурсите, Kommunal Foot) от страна на потребителя на изпълнителната власт по време на изчисляване на таксите за предоставяне на комунални услуги през предходната проверка.

Тогава представителят на митото е за провеждане на преизчисляване на размера на заплащане на комунални услуги, както и ръководството на потребителя в обвързана със срокове, които са предназначени за покриване на обслужването от общинската вид по време на отчетния период, изискванията на средства правят за предоставяне на комунални услуги, или уведомление посочване на заплащането на услугите на общинските размери пишете. Сумите, прекарани от потребителя, трябва да бъдат кредитирани, когато възникнат плащания за допълнителни периоди на сетълмент.

За каква цел е преизчисляването на водомерите

Ще се опитаме да разглобим подробно въпросите, свързани с общата консумация на студена вода в град Москва.

  1. Консумация на студена вода за почистване на входа;
  2. Използване на студена вода за напояване на растителността, разположена в района, който е в непосредствена близост до жилищната сграда.
  3. Студена вода, която се използва за измиване на кабела от тип мрежа.
  4. Наличието на загуби в кранчето, което е част от мрежата на къщата.

За претоплянето на топла вода се извършва, дори ако устройството за отчитане на консумирания ресурс е инсталирано:

  • Преизчисляване на количеството използвана вода, изхвърлена в канализационната система по време на ремонтно-За какви цели?
  • Горещата вода се счита за изразходвана за нуждите на наемателите у дома по време на процеса на пресоване, т.е. когато се създава тестово налягане.
  • Когато се открие голямо количество гореща вода във водната система.
  • Преизчислението се извършва и поради технологична работа в подготовката за отоплителния сезон.

Колко често се проверяват водомерите?

Честотата, с която се извършва проверката, обикновено зависи от производителя на водомерите. Това отчита различните правила, които препоръчват използването на конкретни методи за измерване.

Досега интервалът между процедурите за проверка на измервателния уред е от четири до пет години - за система за захранване с гореща вода и интервалът от време за тръба, в която тече студена вода е шест години.

Важно е да не забравяме, че най-добрият вариант ще бъде да се погрижите предварително за решението за процедурата за проверка на кредитора, обикновено е по-добре да го направите за година или половина преди края на интервала между датите на тестовете.

Метод и метод за задължителна проверка на брояча

Метод и метод за задължителна проверка на броячаВ действителност има около три възможности за действие, когато потребителят реши да извърши калибриране на водомер.

Ще разгледаме всяка от възможностите и Вие сами може да решите кой вариант е най-подходящ за вас.



Процедурата за проверка на водомера трябва да се извърши или когато устройството е било инсталирано, или в специално проектирана лаборатория за изпитвателната стойка. Третият вариант е замяната на инструментите с актуализирани копия.

Първият вариант

В случай, че решите да извършите калибриране на независима основа, след като сте предали измервателния уред в лабораторията за проверка. И това, от което се нуждаете, за да постигнете тази цел, може да се нуждае? Необходимо е да се извърши разглобяването на устройството, да се постави там, където се намира на вложката за известно време или да се използва устройство от заместител. След това трябва да уведомите членовете на MFC за срока за тази операция, който трябва правилно да ви изпрати плащане за използването на вода.

На следващо място, трябва да се достави на устройството в сервиз специализиран вид (ако живеете в Москва, а след това да се намери такава институция ще бъде много трудно), а след това просто изчакайте, докато цялата процедура на проверка. Обикновено процесът на потвърждение отнема от седем до десет дни.

За да се извърши премахването на устройството, което няма да бъде в състояние да се разделят, за тази цел ще трябва да плати за услугите на професионалист, с възможност за запазване на доказателства, което дава на инструмента трябва да бъдат демонтирани, а показанията на устройството, за да бъде инсталиран в даден момент.Първият вариант

Вторият вариант

Веднага можете да внедрите замяната на водомера. Устройствата, които вече са инсталирани за вас, са преминали процеса на потвърждаване: първият е извършен в случай, че броячът е нов или следващият в ситуация, при която броячът вече е бил проверен. За да приложите втория вариант, просто трябва да замените източника на вода. Времето за вас отнема доста време. Можете да замените старото устройство с актуализирана версия със средна цена от една хиляда и триста рубли.

Можете също така да получите оторизиран метър - цената на такова устройство трябва да бъде приблизително деветстотин и петдесет рубли. Когато смените стария брояч с актуализирания, получавате пълна гаранция за това устройство (периодът е в повечето случаи от три до четири години). Също така можете да сте сигурни, че никой не може да използва това устройство преди вас.

Хората, които предпочитат да пестят, обикновено заменят старите си щандове с адвокати.

Цялата ситуация е, че счетоводните устройства, които вече са били проверени в лабораторна зала, са подложени на цялостна услуга, т.е. система от възли може да бъде заменена, както и други части. В резултат на това потребителят получава устройство за отчитане на използваната вода, което на практика не се различава от актуализираното устройство. Единственото изключение е гаранционният срок за брояча, който в повечето случаи може да бъде до една година.

Третият вариант

Същността на тази опция е, че процесът на проверка на водомера се извършва точно там, където устройството е било инсталирано, докато по време на процеса се използва специална преносима стойка за извършване на проверка. Тази опция, ако погледнете ценовата категория, се отнася до най-печелившите, тъй като средната цена ще бъде от петстотин до шестстотин рубли за устройството за отчитане на водата.

Процедурата, съгласно която процедурата за проверка на водомерите в мястото, където са инсталирани, трябва да се регулира от официалната документация.

Ако следвате този метод по време на проверката, ще трябва да следвате следния списък с операции:

Операции за тестване

Когато се извършва проверка, трябва да се изпълнят следните оперативни процеси:

  • Инспекция на външния вид -Операции за тестване
  • Необходимо е да се определи относителната грешка.

Операцията включва само две основни точки: процедурата за извършване на проверка, проверка на външния вид.

Когато се извърши проверка на външния вид, става възможно да се определи по чисто визуален начин как се чете показанието на водомера и как оптимално функционира устройството. Как функционира изчислителният механизъм на устройството, има ли някаква повреда на механичната повърхност на повърхността на устройството, дали знакът за одобрение е поставен на устройството на правилното място и т.н.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Къде да носите документи след проверка на броячаКъде да носите документи след проверка на брояча
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
» » Как да направите преизчисляване на водата на метъра
© 2021 BggeHat.com