Къде е проверката на водомерите

Проверка на водомеритеИзвестно е, че на територията на Руската федерация съществуват определени стандарти, свързани с потреблението на вода на гражданин.

По-конкретно, съгласно тези стандарти се правят месечни плащания за използването на водни обеми.

На практика обикновено се случва, че почти всеки гражданин консумира в нашата страна много по-малко от нормата, предписана в официалния документ.

За да разберете какъв процент от водния ресурс всъщност е бил използван, е необходимо да инсталирате водомери.

Проверка на водомерите

проверкаВодомерите, както и други видове измервателни устройства, продавани след работа завод за калибриране, обаче, в техническия паспорт, който се издава в една и съща опаковка със счетоводната устройството, обикновено предписват конкретна времева рамка за изпълнението на бъдещия калибриране работа.

Ако не се извършва калибриране, на точността на информацията, предоставена от самия измервателен уред, няма да бъде гарантирано, поради това, което ще бъде само единственият вариант, а именно да извършва работа за утвърждаване в съответствие с приложимите правила и разпоредби. Можете да направите тази схема, като използвате следните методи:

  • За да извършите разглобяването на водомера и след това предоставете устройството на метролозите.
  • Обадете се специалисти в апартамента. Те проверяват устройството, без да го изваждат от мястото за инсталиране.

Важна информация: гражданите на нашата страна в повечето случаи предпочитат калибрирането на измервателния уред да се извършва в апартамента им. Защото ще бъде много по-удобно за тях. И също така процесът на разглобяване и монтаж се оценява на двеста рубли, извършването на проверка разходи струва петстотин рубли, а повторната операция ще струва още петстотин рубли. В размер на около хиляда и четиристотин рубли за цялата услуга.



Сумата отива прилична, с факта, че цената на новия метър ще бъде същата. По тази причина трябва да обсъдим провеждането на независима проверка на водомерите.

Как се извършва проверката на измервателния уред без разглобяване

изпълнение Проверка на водомеритеВодомерът може да се проверява директно в инсталационния участък чрез специално устройство, наречено полево дистрибутор. Първо отидете на метрологичната служба. В организацията датата ще бъде определена за вас.

На един ден ще бъдете посетени от специалист, който ще ви достави необходимото метрологично оборудване. Препоръчваме да кандидатствате предварително, защото понякога има ситуации, при които периодът на експлоатация на измервателния уред е изтекъл, но времето за следващата проверка все още не е настъпило.

Как се извършва проверката?

Същността на процедурата за проверка на точността, осигурена от индикаторите, обикновено е работата на служител по метрологията, който ще извърши претеглянето на водата, прекарана през измервателния уред, с помощта на прецизни везни. Нека разгледаме подробно процеса на верификация на водомера, като например най-популярната инсталация на германската продукция, наречена "Voduchet-2M".

  1. В самото начало метрологът свързва входа към самия миксер (трябва да има нишка). За тази цел може да се използва маркуч за душ, от който пръскачката е била предварително отстранена. Изходният отвор в този случай трябва да отиде до всеки контейнер, който преди това е бил поставен върху салдото.
  2. След извършената процедура самият доверител трябва да изключи всеки кран, като по този начин иска да не "отдръпне" измервателния уред, когато точките на входа на водата са изключени. Всяко текущо отчитане се записва.
  3. След това специалист отвива клапан, който е свързан към самото растение и след това преминава в отделен контейнер три или четири литра течност, извършва претегляне на вода и накрая маса, получена след извършената всички изчисления превърнати литра. Цифрите, получени в резултат на цялата процедура, трябва да бъдат сравнени с тези, които показват брояча на метрологията
  4. В повечето случаи този вид процедури трябва да се извършват няколко пъти, след завършване на цикъла се определя средната грешка на счетоводното устройство. Ако дадена грешка не надвишава допустимия процент, тогава специалистът издава сертификата и фиксира резултата в техническия паспорт. Ако грешката е много по-висока от установената, тогава лицето, което е извършило проверката, ще бъдете информирани за това. След това трябва да направите замяна, като закупите нов метър.

Полезна информация: при инсталирането на нов измервателен уред клиентът трябва да издаде всички документи, предоставени от компанията за обществени услуги. Те обикновено посочват причината за неправилното функциониране на предишния измервателен уред и за каква цел устройството е инсталирано ново. Не се притеснявайте, че актуализираният брояч ви показва в допълнение към нулите и червените номера, които са предназначени да определят грешката, тъй като устройството е проведено чрез фабричен тест. Плащането се извършва изключително за черни номера. В района, където са показани четири черни петна, се представя информация за броя кубове на консумативна вода, а заедно с червените дигаграфи са посочени литри, които са ориентирани да отчитат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Къде да носите документи след проверка на броячаКъде да носите документи след проверка на брояча
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Водомерите са по-добриВодомерите са по-добри
» » Къде е проверката на водомерите
© 2021 BggeHat.com