Период на живот на газовия уред

Газ метър: експлоатационен животПроверката на състоянието на устройството за отчитане на газ се извършва по време на експлоатационния период. Проверка на газомерите се осъществява от служители на газовата компания, която е сключила определени договорни отношения със собственика на помещенията.

От статията трябва да намерите всички подробности относно броячите на газ-метрото, както и периода на тяхната работа.

В какъв период от време може да работи газомерът

Газовият уред, подобно на друго измервателно устройство, има свой собствен период на действие. В същото време необходимите условия са определени в официалната документация, която се доставя заедно със самия измервателен уред.

В края на живота на устройството той трябва да бъде сменен. В противен случай всичко може да се развие по такъв начин, че собственикът на апартамента ще бъде принуден да плати за използването на газовия ресурс, а не в съответствие с указанията на счетоводното устройство, което вече не е обект на заявление, а според апартамента.

Сметка процедура код на производството на устройството ще достигне до своя край, организация, посветена на ресурсите доставка по домовете, ще извърши работата за проверка, след което устройството ще трябва да бъдат запечатани. Изключително в тази форма устройството ще бъде продадено на лице, което в бъдеще ще бъде негов собственик.Газ метър: експлоатационен живот

Период на проверка на газомерите

Според списъка на изискванията, предвидени от жителите на Федералния закон, който влезе в сила двадесет и шеста от юни 2008 г. (брой сто и две), измервателни уреди (с които също са на газ м) трябва да бъдат проверени първоначално формира на задължителен принцип, когато срока на експлоатация започва. След това се извършва периодична проверка на съответствието, когато устройството вече е в действие.

Периодът, в който устройството е проверено за съответствие с официалните стандарти, започва не към момента на инсталиране на измервателната система, а когато устройството е било произведено, тъй като в този конкретен период системата трябва първо да провери съответствието на системата с установените норми.

проверкаВсички информационни данни, които по един или друг начин влияят върху времето на проверяване на газовия апарат, е възможно да се вземат предвид в информационния лист, който се доставя в един комплект с измервателния уред или в специален типов сертификат, прикрепен към газомера. В допълнение, техническата документация предоставя подробна информация за интервала, установен между двете проверки, т.е. времето, когато собственикът е длъжен да извърши проверката на счетоводната система.

Задължението за извършване на проверка и заплащане на тази услуга е изцяло възложено на собствениците на газови счетоводни устройства. Всички дейности по верификация на счетоводните средства трябва да се извършват от самата организация, която е сключила договорни отношения със собственика относно поддръжката на газовия уред.

Отстраняване на уплътнението от газовия уред



Нарушаването на запечатващата структура на регистрационното устройство от собственика на апартамента може да има много сериозни последици. В случай на такава необходимост, се препоръчва да се прилага по отношение на служителите на газовата компания, която е в договорни отношения със собственика на услугата, а след това трябва да чакам за деня, когато ще посетите специализиран екип на фирмата.

По време на проверката, член на организацията за управление може лесно да установи, че е нарушено нормалното състояние на печата, което е фиксирано в областта на брояча. В този случай служителят ще реши, че собственикът на апартамента е поел инициатива да "вятър" свидетелството, издадено от устройството.

При установяване на неизправност в уреда (запечатаният печат), служителят на газопреносната компания има пълното право да извади устройството, да го опакова и след това да състави официален сертификат, след което да изпрати газовия уред на изследователския център. Предоставянето на измервателен уред за изследване е същото като инсталирането на актуализирана счетоводна система, извършена чрез използване на парите на собственика на апартамента. Освен това, поради неправилно премахване на печата, собственикът може да бъде държан отговорен за административен характер, което в крайна сметка ще доведе до голяма глоба.Премахване на печата

В случай, че собственикът откаже да закупи и съответно инсталира системата, той ще трябва да плати за газ в района на цялата сграда.

Как и кога се сменя счетоводната система за природен газ?

В случай че газомерът стане неизползваем за процеса на работа, е необходимо да се смени.

Но има малко по-различна версия на развитието на действието. Потребителят може да се обадите представителите на дружеството, за да доставя природен газ, както и на работниците, от своя страна, ще направи процедурата за отстраняване на метър от предишния мястото, след което устройството ще бъде изпратен на компанията да проведе подробно изследване, плати на собственика на жилището.

Резултатът от тази изследователска работа може да бъде такава опция: или метърът е в правилната позиция, или не може да бъде използван. В обикновени случаи изследователската работа се извършва в рамките на една или две седмици. През този период, собственикът трябва да плати за използването на газ в съответствие с квадратен метър на апартамента.

Ако се вземе решение да се промени устройството на нова, управляващото дружество трябва да бъде информирано за това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Как да прехвърляме газовия уред в апартаментаКак да прехвърляме газовия уред в апартамента
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
» » Период на живот на газовия уред
© 2021 BggeHat.com