Проверявайте газомерите без демонтаж

Проверка на газовия уред у домаВъз основа на RF правителство определяне на обема на газ, който е бил използван през изминалия месец се определя в съответствие с показанията на вътрешното метра, но само при условие, че устройството не бод период калибриране и има сертификат за преминаването им в определен момент.

Проверка на газомерите

Към днешна дата има два начина за проверка газомери - със и без отстраняване. Вторият начин се появи на пазара на услуги не толкова отдавна, но вече уверено, че набира популярност сред потребителите.

По този начин не всички инструменти могат да бъдат инспектирани - SGBV, SGB, NPM, VC и някои други. Използването на проверка без премахване на устройството значително ще улесни процедурата, като намали времето си няколко пъти.

Освен това, използването на метода без отстраняване ще ви спести ненужни замърсявания и прах по време на демонтирането и самата процедура за проверка ще премине много по-бързо.

За да извършите такъв одит, трябва да подадете молба с писмено заявление от името на собственика на жилищното пространство в метрологичния център. Там ще ви бъде определен ден, в който трябва да очаквате експерт с оборудване. По-добре е да подадете заявлението предварително и да се споразумеете за датата по същия начин. В противен случай, периодът на проверка може да е по-ранен от датата на пристигане на експерта.

Предимствата и недостатъците на метода

Методът за проверка на метъра, без да се премахва, разбира се, има много предимства:

  1. Можете да спестите значително време за проверка на устройството. По този начин няма да се налага да плащате за периода на отсъствие на брояча със средни показатели и самата проверка ще мине колкото е възможно по-бързо.
  2. Пълна липса на риск от повреда на газовата система на помещението. Не е тайна, че в повечето къщи газопроводът е бил доставен отдавна и оттогава тръбите, през които се доставя газ в апартамента, не са се променили. Те имат свойството да ръждясват и да се разпадат. И всяка външна намеса няма най-добър ефект върху състоянието на тръбите. И ако използвате метода за проверка, без да го махнете, не може да има унищожаване или механични повреди.
  3. Изглежда, че цената за проверка по този начин е малко по-скъпа от обичайната, но това не е напълно вярно. За да разберете истинската цена, добавете цената за демонтаж, проверка и самата инсталация. В резултат на това сумата ще бъде дори по-голяма от цената на проверката без отстраняване.
  4. Спестявате значително време. Не е нужно да чакате, докато устройството бъде проверено, резултатът ще получите веднага, в деня на теста.Проверка на газомерите

Но въпреки факта, че има много предимства, има някои недостатъци, за които трябва да знаете, преди да вземете решение за такава проверка:

  • Такава проверка дава само представа за общото състояние на устройството. При задоволително състояние на измервателния уред е възможно дадена част да е в критично състояние и скоро ще се провали и няма да имате представа за това. В този случай устройството ще изисква замяна само за ново устройство.
  • Дори ако предходната се счита за неработеща, пак ще трябва да платите за проверка.

Препоръчително е да проверите брояча, без да го махнете



Ако все още не сте решили дали да потвърдите или не, искаме да донесете интересна история. В Естония бяха проведени проучвания, според които отговорната компания провеждала проверки на електромери в цялата страна през цялата година и систематизирала данните. В резултат на това се оказа, че около 42 разходомери не са минали проверките, тяхната работа не е била призната като незадоволително, незадоволително ниво.

Проверка на газомеритеНай-уязвимото място бяха пластмасовите части в устройството, които имаха пряк контакт с водата. Те не са ремонтирани и не могат да бъдат заменени, така че единственото решение е да се замени метърът. В същото време повечето от щандовете, които са служили на 6 или повече години, са работили неправилно и са се нуждаели от спешна подмяна. Ето защо повечето жители стигнаха до извода, че проверката изобщо не е печеливша, но е много по-икономично незабавно да се смени устройството с нова.

Като се има предвид качеството на чешмяната вода в нашата страна, цифрата няма да е съвсем същата. Ето защо планираната проверка на измервателния уред трябва задължително да се извърши в указания период. Във вашите интереси не го бойте. Уверете се, че сте посочили датата на последната проверка в техническия паспорт на устройството. Само по този начин можете да контролирате проверката.

Процедура за проверка на брояча, без да го изваждате

Когато датата на следващата проверка на устройството е подходяща, трябва независимо да покажете инициатива, за да я потвърдите. За да направите това, трябва да изпълните няколко действия и да съберете някои документи:

  1. Напишете изявление за желанието да проверите устройството.
  2. Да сключи договор, за да извърши проверка, без да изважда устройството от фирма, която има правомощия да го направи. Преди да приключите, препоръчваме да проверите наличието на лицензи и други документи, които позволяват осъществяването на такива дейности.
  3. Задайте ден за потвърждение. Направете това по-добре предварително, тъй като денят, който искате, може да бъде зает и датите ще бъдат зашити.
  4. В избрания ден капитанът с необходимото оборудване ще дойде при вас, с помощта на който устройството ще бъде диагностицирано. Трябва да осигурите достъп до брояча.
  5. Резултатите от диагнозата ще бъдат известни незабавно. Следователно, ако устройството е в задоволително състояние, ще ви бъде издаден съответният сертификат. Това задължително трябва да бъде печата на организацията, извършила проверката, и подписа на капитана. Тя трябва да се пренесе в газовата икономика за регистрация. Ако уредът е в незадоволително състояние, ще трябва да го замените с нов.Проверка на газомерите

Причините за непланирана проверка на брояча

Но има ситуации, когато има проблеми с работата на брояча. В този случай е необходима извънредна проверка на устройството, чиято основа може да бъде:

  • Несигурност, че устройството показва показанията правилно. Тези съмнения могат да бъдат посетени както от собственика на къщата, така и от инспектиращия орган. Той е този, който може да започне проверка по свое усмотрение. Но за това трябва да има основателни причини. Това се случва, че самите наематели забелязват недостатъци в работата на устройството. Тогава трябва да напишат писмено изявление за извънредна проверка.
  • Ако има механични повреди на устройството: удари, снижаване на налягането на корпуса. В този случай просто трябва да се обадите на надзорен орган и да инициирате сами извънредна проверка.

Как да разберем, че щандът лъже

Често има ситуации, при които можете сами да контролирате операцията. За да направите това, достатъчно е да знаете няколко прости правила:

  • Трябва да се уверим, че няма изтичане на газ в системата. За да направите това, запишете отчитането на измервателния уред в състояние на изгорелите газове и ги проверете след известно време (например през нощта), когато никой не използва газ. Ако показанията остават непроменени, няма изтичане, но ако са се променили малко, това е алармена камбана, която показва, че изтичането е станало. И това е много опасно за здравето и дори за живота на хората, които живеят на закрито.
  • Проверка на газомерите в къщиМожете да опитате да свържете действителното отчитане на брояча с консумацията на газ, която е вградена в устройствата. За да направите това, напишете всички уреди в къщата, които консумират газ (печка, колонка, бойлер). Първо, запишете отчитането на брояча (всички цифри). Включете захранването за 5 минути. Например, ако искате да проверите табелата, след това включете максимално всички горелки, след което изчислете разликата в показанията. Умножете разликата с 12 и потърсете потребление за 1 час работа. След това прочетете в техническата спецификация броят на природния газ, който трябва да консумират. Ако липсва паспорт за табелата, може да се вземе осреднено стандартно показание от 0,8 кубически метра на час.

Ако получените индикатори са над нормата с 20 или повече, тогава проблемът не е в самия измервателен уред, а в газопровода от плочата към устройството или в самата плоча. По същия начин можете да проверите всички устройства. Както става ясно от статия, калибриране на газовия уред може да бъде направено и без отстраняване, но задължително във времето и без забавяне. Отговорен за това е собственикът на жилища, той също плаща за диагностициране на устройството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Проверка на газомера в частна къщаПроверка на газомера в частна къща
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Къде да носите документи след проверка на броячаКъде да носите документи след проверка на брояча
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
» » Проверявайте газомерите без демонтаж
© 2021 BggeHat.com