Интервал на калибриране на газомерите

Газов броячВсяка частна къща или апартамент има няколко измервателни устройства, благодарение на които плащате за консумиран газ, вода и светлина. Проверката се извършва, за да се оцени състоянието на устройството, тъй като характеристиките му могат да се влошат с течение на времето. Интервалът на проверка на газовите устройства на различните модели е различен и може да бъде от 5 до 12 години.

Ако експлоатационния живот на газомерите

приключила и не сте проверили, плащането ще бъде извършено не според указанията, а в зависимост от квадрата на жилищното пространство. Извършвайки проверка във времето, не само ще спазвате законодателството, но и ще се погрижите за бюджета си.

Какво е проверката, кой я изпълнява и какъв е неговият термин

Съгласно Федерален закон № 102-FZ от 26.06.2008 собственикът на измервателни уреди, включително газомерът, трябва да бъде подложен на първоначална проверка по време на монтажа и периодично да проверява устройството по време на употреба. Необходимо е обаче да се вземе предвид факта, че периодът на тестване не започва от момента на работа на устройството, но веднага щом се произвежда, измервателното устройство преминава първото потвърждение. При закупуване на газов уред трябва да дадете своя паспорт, който посочва датата на първата проверка и други нюанси. Също така в този документ се посочва периодът на проверка на устройството, т.е. кога е необходимо да се извърши следващата проверка.

Проверката следва да бъде фирмата или организацията, с която собственикът има договор за поддръжка на измервателния уред. Често собствениците се чудят кой плаща за проверка или замяна на брояча? Следователно, по отношение на плащането, той се възлага на собственика на измервателното устройство, тъй като то е точно точността на потреблението на газ в интерес на потребителя. Разходите за изтичането на периода за проверка също ще бъдат поети от собственика, затова проверката се извършва в негова полза. За да избегнете неприятни ситуации, трябва незабавно да запомните следващата дата за потвърждение или да я поправите на устройството.Газов уред

Времето за проверка на всеки друг модел на газовия уред е различно, така че е по-добре документацията на инструмента да бъде запазена и безопасна, за да се избегнат ненужните разходи.

Процес на проверка



Ако следващият период за проверка е прав, трябва да поискате от организацията си да обслужва брояча, който в определени моменти ще изпрати служителя ви до вас. Независимо дали да извършвате проверка или да започнете, тя е строго забранена, защото внимателно проверявайте устройството за производителност и след това го събирайте правилно, трябва да премахнете печата. Премахването на печата може да бъде чудесна глоба за вас, затова не се занимавайте с любителски дейности, но чакайте специалист, освен това не можете да оцените адекватно състоянието на устройството.

Проверка на газомеритеСъщо така, ако премахнете печата или нарушите неговата цялост, представител на обслужващата компания може да ви таксува с измама, защото по този начин можете да развържете индикаторите и да не плащате за услуги. Ако представител на газоразпределителна компания установи неизправност на устройството или нарушение на целостта на уплътнението, той може да състави акт и да изпрати измервателното устройство за проверка. Проучването на устройството, както и инсталирането на ново устройство, се заплаща от собственика, освен това за счупения или повреден печат собственикът може да бъде новен на административна отговорност. Ако собственикът откаже да инсталира нов газмер, той ще плати за услуги, базирани на площта на жилището.

Време на интервали за проверка

Времето между проверките може да се различава в зависимост от модела на газовия уред. Това се влияе и от цената на измервателното устройство, тъй като ако интервалът е по-дълъг, това означава, че устройството може да работи дълго време без повреди и аварии, съответно материалите за неговото производство се взимат по-силни и по-добри. Но не винаги е необходимо да се проверява след изтичане на срока, ако интервалът е 12 години и състоянието на устройството се е влошило за 5 години, заслужава си да се свържете по-рано с газовата услуга. Също така, ако газомерът има интерферентен интервал от 8 години и след като е работил в продължение на 5 години, устройството започва да изчислява неправилно потреблението на газ, то също трябва да бъде проверено или заменено.

Най-популярните устройства са тези, чийто интервал на калибриране е 12.10 и 8 години, тъй като те са по-трайни и качествени. Производителите гарантират работа през цялото време, поради което качеството на устройството е равно на високо. Устройствата с интеркалибарен интервал от 6 или 5 години са по-малко издръжливи, но не излизат от производство поради достъпната цена. Препоръчително е да не тествате устройството до последното, за да не се загуби. След известно време трябва да се обадите на служител, за да избегнете неприятни моменти, така че времето може да гарантира и собствениците трябва да проверят.

След проверката представителят на газовата компания трябва да постави знак и печат в паспорта и също така да напише, че устройството е функционално и може да изпълнява функциите си в бъдеще. Ако устройството е неподходящо по друг начин, представителят връчи на собственика документ, който потвърждава неговата неспособност, а също така препоръчва инсталирането на нов газомер в близко бъдеще.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проверка на газомера в частна къщаПроверка на газомера в частна къща
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
» » Интервал на калибриране на газомерите
© 2021 BggeHat.com