Замяна на газмер в частна къща

Подмяна на газВсички газови уреди, включително уредът, имат време, през което работят правилно и правилно. Средно тази поръчка е от 8 до 10 години.

Това означава, че абсолютно всички измервателни уреди, инсталирани в периода от 2000 г. до 2005 г., трябва да бъдат заменени в близко бъдеще. Има още една възможност просто да извадите щанда и да извършите своя анализ в специална лаборатория, в която ще проведат всички необходими изследвания и накрая ще каже дали е възможно да продължите да използвате брояча. Тази процедура се извършва в рамките на две до три седмици. Не забравяйте, че в периода, когато няма измервателен уред, плащането за използвания газ ще бъде съобразно отопляваната зона.

Най-често идеята за замяна на газов уред се появява едва след изтичане на теста. Няма никакви затруднения по този въпрос, но има определени правила и изисквания, които трябва да се следват замествайки газовия уред.

Подмяна на газ

Газомерите могат да се монтират по желание на потребителите не само в апартаменти, но и в частни домове за наблюдение на потреблението на газ от газови котли и плочи. Разходите му варират от 1000 до 13000 рубли. Всичко зависи от типа и вида, но количеството газ, консумирано от собствениците, не трябва да бъде по-голямо от това, което се използва за измервателния уред.

Всички устройства преминават първоначална проверка в завода, който ги произвежда. От този момент започва времето за последващите проверки.

Задължително е да се фиксират пломбите при инсталиране на брояча от специална услуга.

След края на гаранционния период трябва да се свържете с газовата служба, за да установите дали уредът може да работи по-нататък. Такъв чек ще струва 1200-2700 рубли, което ще зависи от самия измервателен уред.

Ако резултатите от проверката показаха отрицателни резултати, газовата услуга премахва устройството и задава нова. В този случай сметката се заплаща от наемателите.Подмяна на газ

Как да заменим газовия уред

Не забравяйте, че тези измервателни уреди не принадлежат към газови устройства, а вътре в газовото оборудване.

Всичко, свързано с подмяната, ремонта, монтажа на измервателните уреди, трябва да се извършва с помощта на специализирани и компетентни служби.

Специалистите, работещи в тях, са обучени и получават достатъчна квалификация за газификационни работи. В крайна сметка, само те знаят, правилата за замяна на газомери не нарушават официалните норми и закони.

От това се оказва, че е строго забранено тази работа да се извършва самостоятелно.

За да избегнете много проблеми, по време на подхода на проверка, трябва да се свържете с фирмата, която ви доставя газ и да научите всички характеристики на бъдещата процедура.

Как да заменим газовия уредНеобходимо е да напишете заявка за подмяна на устройството в компанията, отговорна за вътрешната газова услуга. След това уведомете лицето, което ще се занимава с тази работа, относно часа и датата на смяната на брояча и го подканяйте да присъства през целия период. Ще се нуждаете от неговия контрол и ще помогнете да вземете показания и да запечатате метъра. Поради това по време на смяната на броячите няма да имате никакви спорни въпроси, свързани със свидетелствата, правилната му работа и факта, че печатите са били правилни по време на изваждането на метъра. Ако печатът на новия измервателен уред още не си струва, тогава капитанът, който изпълнява работата, трябва да изпрати специалист в рамките на пет работни дни, за да запечата брояча.

Характеристики на инсталиране на метър в частна къща

На първо място, необходимо е да се каже, че организацията на работата по замяна на електромера в частна къща не е много по-различна от останалите. Единственото, което трябва да се отбележи, е голямата отговорност за правилната и правилна инсталация на оборудването, което се пуска в експлоатация.



Причините са следните:

  1. Профилът на използваното синьо гориво се извършва индивидуално и няма никаква връзка с колективната мрежа.
  2. Поради факта, че газовите котли работят, често използвайки природен газ, има голямо потребление на гориво.

Необходими документи за замяна на брояча

Преди да напишете изявление за подмяна на газовия уред, трябва да подготвите следния пакет от документи:

  1. Документи, потвърждаващи, че къщата принадлежи на вас.
  2. Поръчка за уреждане.
  3. Помощ от жилищните и комуналните услуги, където се посочва съставът на жителите.
  4. Xerox копие на жилищния план.
  5. Сертификат, който потвърждава разрешението за инсталиране на газмер.
  6. Фотокопие и оригинален паспорт.
  7. Сертификат, удостоверяващ липсата на газ.

Прехвърляне на газовия уред

Можете да използвате замяната на брояча, когато го преместите на друго място. Например, ако уредът е инсталиран на улицата, а през зимата имаше проблем с възможността за отчитане, трябва да промените проекта за доставка на газ и да инсталирате измервателя на друго място.

За да преместите метъра от улицата в топла къща се доказва фактът, че броячите, предназначени за улици, са по-скъпи от броячите за поставяне в помещения. Разбира се, можете също да изпълните операцията точно обратното: от къщата, поставете брояча на улицата, така че да не се намесва вътре.

За жители на частни къщи монтаж на газомери е свързано, на първо място, с някои разходи. За да постигнете положителен резултат, трябва да отделите много енергия.

Не забравяйте, че от доста време след това, когато енергийните ресурси дойдоха съгласно всички правила. Днешното законодателство определя ясни и строги правила, които уреждат оборудването на помещенията, където се предоставят комунални услуги. Абсолютно всички помощни програми, които получавате, подлежат на контрол.


Причина за замяната на газомерите

Неизправности с измервателния уред може да се дължат на грешки при инсталиране или избор на неправилно оборудване. Броячът може да спре да работи поради следните причини:

  • Грешки при инсталирането на филтъра за улавяне на прах;
  • Високо количество влага, газов поток;
  • Количеството газ, преминаващо през брояча, е повече от нормите за този вид;
  • По време на инсталацията е направена грешка.

Най-често собствениците настояват инсталирането на измервателния уред на най-удобно място, според тях, на което майсторите често чуват откази, тъй като често нарушават определени норми и правила.

Норми за установяване на газомери:

  1. Газопроводът може да бъде разположен само на ниво Монтажни характеристикисъюзът, който гарантира връзката.
  2. Кранът, който блокира подаването на газ, се намира само отстрани на плочата.
  3. Газовият уред трябва да е на видимо място.
  4. Броячът не трябва да бъде повече от 150 см.
  5. Измервателят трябва да бъде монтиран с гумен маркуч. Те трябва да са далеч от отоплителните зони.
  6. Когато инсталирате газов уред, трябва да осигурите свободен подход към него, за да вземете показания, да извършите проверки и да поправите.

След приключване на всички процедури, свързани с инсталацията, собственикът получава съответния документ, листовете, които ще са необходими за уплътняването. Запечатването е последната стъпка при смяната на устройството.

Обобщение

Броячи на газ, като всички популярни продукти, имат доста голям обхват. Комуникациите за доставките на газ поставят доста продължително време на работа, затова на първо място си струва да мислим за неговото запазване и сигурност.

ОбобщениеГазовият уред може да бъде закупен от вас, като изберете не само правилния тип, вид, но и цената. Това може да се направи дори и в газовата икономика. И тук е по-добре да осигурите инсталацията на висококвалифицирани специалисти по този въпрос.

Тъй като има доста изисквания, инструкции, правила, които трябва да се следват за разрешение за използване на газомерите. Всяка инсталация се извършва индивидуално въз основа на характеристиките на всяко устройство, където са газовите тръби в дома, уредите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
ЕлектромериЕлектромери
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Газов брояч g4Газов брояч g4
» » Замяна на газмер в частна къща
© 2021 BggeHat.com