Живот на студените и горещи водомери

Живот на водомериТеоретично, в самото начало на 2013 г. почти всяка жилищна сграда, чиито жители използват услугата водоснабдяване, трябва да бъдат оборудвани с устройства, които да отчитат колко студени и горещи течности се консумират за един месец.

В действителност повечето абонати все още предпочитат да използват обществени услуги без инсталирани метри.

Периодите на проверката се определят от държавната власт и обикновено варират от четири до пет години. Периодът на експлоатационния процес на водомера, предназначен да определи потока вода (горещ, студен), обикновено е предписан в официалната документация (в техническия паспорт) и тези правила обикновено се установяват от производителя на устройството.

Как тези правила се регулират от закона

Времето между проверките, установено от федералния закон, обикновено може да бъде:

  • До пет години, ако дадено лице използва студен водомер;
  • До четири години, ако човек използва студен водомер.

Операциите за проверка се регулират от различни видове регулации и законодателни актове. Сред тях можем да различим:

  1. Федералният закон наброява сто и два, който влезе в сила през 2008 г. за първи път:
  2. Правителственият указ, влязъл в сила през 2004 г., за подобряване на системата за определяне на обема на консумираната течност;
  3. Правителствено постановление, влязло в сила през 2006 г.

Значението на прилагането на процедурата за проверка не може да бъде поставено под съмнение. Необходимо е да се открият отклонения от установената норма, което може да доведе до неправилно установяване на обема на потреблението, както и общите разходи за всички услуги, които се предоставят на определен абонат.Живот на водомери

Не е разрешено да се извършва независима проверка на потребителя съгласно закона на Руската федерация. Ако такава процедура не е била извършена в определеното време, то се приема като нарушение на законодателството на Руската федерация от абоната. Максималният срок на експлоатация на устройството трябва да бъде настроен от самия производител, без изключение. По-конкретно, периодът на работа на различните модели водомери (студена или топла вода) е напълно различен. Когато извършвате инсталационна работа по този елемент, първо трябва да обърнете внимание.

По каква причина индивидуалното потребление на воден ресурс има ограничен период на експлоатация

Както показват статистическите данни, стандартните водомери от вида тип "барабан", най-често инсталирани в многофамилни сгради, стават неизползваеми, обикновено поради завършването на интервалите между одиторската работа, посочена в официалния документ. В такъв случай обикновено водомерът, който взема предвид консумацията на топла вода, може да загуби собствените си технически характеристики най-бързо поради въздействието на голям брой температурни условия.Ограничен период на работа

Разбивката на PU не е толкова често, но по-малко от половината от тези устройства страдат от такъв бич. Другите броячи могат да се счупят само след период от шест до седем години. Има въпрос на обратното: трябва ли да замените стария модел с нов или да извършите задълбочена проверка на устройството, което вече използвате?



Както показва практиката, най-рационално е замяната на счетоводното устройство. Освен това инсталирането на подобрено устройство може да бъде многократно по-евтино от предоставянето на услуги за проверка и ремонт на измервателния уред.

Дизайнът на устройството може да бъде повреден във връзка със следните причини:

  1. Течността не отговаря на нормите, установени в официалния документ: наличие на различни вредни и нежелани примеси, частици с висока степен на твърдост, способни да механично деформират вътрешната структура на записващото устройство;
  2. Цялата водоснабдителна система в стари сгради може да доведе до тези неприятни последици, които обикновено са свързани с запушване на филтъра, което много рядко се почиства ежегодно;
  3. Деактивирането на услугите за горещо водоснабдяване през летния сезон обикновено може да доведе до тази ситуация: някои части от устройството започват да потъват, което изисква бъдещо заместване;
  4. Огромно увреждане на ПУ водните ресурси може да доведе до различни манипулации на жителите, проведени, за да се намалят действителните показания на измервателните уреди. Такъв "бич" за конвенционален водомер може да бъде инсталирането на магнит.

Независимо от това, независимо от това дали счетоводното устройство обикновено изпълнява функциите, в абоната не се появява. По-специално за тази цел е необходимо да се проверят водомерите след определен период от време. Проверката обикновено се извършва от сертифицирани специалисти, които винаги дават становище относно съответствието със стандартите на измервателните уреди.

Срок на обслужване на счетоводни системи съгласно GOST

Срок на обслужване Периодът на работа на крилата PU според GOST е около дванадесет години, но различни модели PU топла вода и студена вода могат да имат различни дати на изтичане. Също така, гаранционният срок може да бъде около година и половина от времето, когато потребителят е започнал да работи с диаметър на устройството от осем до петдесет, както и максимален обем на течността от няколко хиляди кубически метра.

Такова време може да зависи от стандарта на качеството на водата. При спазване на изискванията на GOST устройството ще функционира напълно в нормален режим. В ситуация, при която се установява пълно или частично несъответствие с предписаните дупки, има силно намаляване на периода. Оперативният период от дванадесетгодишен период не премахва необходимостта от проверка на работата на всеки четири години или пет години.

За PU студената течност най-целесъобразното решение изглежда да бъде замяната след приключване на два сервизни периода на всеки пет години, ако има преждевременна повреда на системата. Течният студен PU е теоретично способен да обслужва потребителя по три термина на всеки четири години, предмет на две задължителни инспекции, които се случват в рамките на определен интервал от време.

Какви действия трябва да предприемете, ако изтече срокът на изтичане на измервателната система

Когато датата на изтичане на устройството приключи, потребителят трябва да го замени с по-нова.

За да разрешим този проблем, ще трябва да предприемем следната процедура:

  1. Необходимо е да замените изтеклото устройство с модела от актуализиран тип. Всичко се извършва по напълно независим начин. Можете също така да кандидатствате за тази услуга на частен специалист или да поискате от Управляващото дружество или от организация, ангажирана с предоставянето на необходимите ресурси. Замяната на измервателния уред на самостоятелен принцип може да донесе много проблеми на потребителя само поради това, че е необходимо да се съблюдават различни нюанси по отношение на областта, в която устройството ще бъде инсталирано, както и методите за провеждане на инсталационните работи.
  2. Процедурата за запечатване обикновено се извършва по инициатива на управляващото дружество на сградата. Тъй като постановлението под номер осемстотин двадесет и четири - извършването на монтажни работи се извършва изцяло поради фирмата. Абонатът трябва да попълни специално заявление и след като предостави цялата необходима документация, а не жилище.

Придобиването на водомер се извършва за сметка на наемателя, който използва този ресурс. Срок на обслужване

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите преизчисляване на водата на метъраКак да направите преизчисляване на водата на метъра
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
» » Живот на студените и горещи водомери
© 2021 BggeHat.com