Кога да проверите брояча

проверка на електромераПочти всяко устройство, особено това, което е управляващо устройство, има 2 особено важни параметъра, които са фиксирани дори в техническата документация, принадлежаща на измервателния уред.

На първо място, тази информация е предназначена за лабораторни работници, участващи в тестването и предоставянето на устройството за употреба. Вторият параметър е датата на следващата проверка. Нашата цел е да ви разкажем за времето проверка на електромерите

, и също така, по някаква причина, тези термини могат да бъдат напълно различни за устройства от различни модели.

Електромери: необходимостта от процедура за проверка

Струва си първо да се разгледа вътрешната структура на устройството. Работният период на електронния измервателен уред може да има някои ограничения, дори и в случая на електронни модели на счетоводни системи. Такова оформление се основава преди всичко на факта, че когато се извършва процедурата за консумация на електроенергия, броячите не работят според принципа на функциониране на други устройства за консумация, а остават в непрекъснат работен процес.

ЕлектромериИзлишно е срещащи натоварване не е толкова голям, дори и ако вземем предвид, дисковите устройства, но във всеки случай, това е най-постоянен зъбни въртенето, по време на периода от пет години, може да доведе в крайна сметка до състояние на пълно влошаване. Същата точна съдба може да бъде преодоляна от броячи, които са изработени от висококачествени и скъпи материали.

В тази връзка, и има такова понятие като интервалът между проверките (отнасящи се до периода от време за завършване на които производителят не може да се даде уверение, че устройството ще продължи да даде абсолютно точна четене, както е било преди). В резултат на това ние имаме период на действие на електронен брояч (повечето модели могат да работят в продължение на двадесет и пет години), индикатори на срока на годност и на гаранционния период, като се вземат предвид изпълнението на устройството.

Смятате ли, че тези показатели са еднакви един с друг? Вие сте дълбоко погрешни. Да свържат по някакъв начин различни периоди един от друг и да въведат срокове за взаимно проверяване, които са основа за разрешаване на издаването на разрешение за бъдеща експлоатация. Щандове от типа на теста са предназначени да проверяват само точността на показанията от измервателния уред, но и общото състояние, в което се намират механичните зони на устройствата.

По каква причина срокът за проверка може да бъде условен: цената на услугата



Обикновените работници, които участват в областта на електрониката може лесно да се инсталира и да направи връзката на собствените си конвенционални електромери, ще дадат на собственика на няколко практически препоръки за това как електромера за измерване на електрическата енергия е по-добре да се използват, както и въз основа на това, което е необходимо да се направи избор.

Повече от специалист можете да разберете как ще функционира окабеляване в случай Период на проверкаизпълнение на различни опции за връзка. Някои особено умни хора могат да започнат да слагат магнити, бъгове и да използват други средства, за да заобиколят системата. В крайна сметка всичко се случва правилно и обратно.

Типичният специалист по електрониката не може да провери счетоводното устройство, да провери състоянието на системата с установените стандарти за калибриране и да издаде документ, който позволява в бъдеще да се включи в операционния процес.

Електроразпределителните дружества също нямат правомощия да извършват подобни операции. Поради тази причина трябва да поговорим за това какви мерки трябва да бъдат предприети, ако сроковете вече се приближават до крайния етап.

  1. Не се изисква никакво действие до момента, в който дружеството, отговорно за продажбата на електроенергия, уведоми лично потребителя, че е необходимо да се провери системата. Интервалът, който се споделя от двете инспекции, не е посочен в самия договор, който отговаря за проблемите с електроснабдяването.
  2. В този случай, ако имате на разположение информационен лист, тя трябва да се забравя, че по време на дейностите по проверката, ще бъдат отчитани от онова време, когато е имало първоначално активиране на устройството (някои смятат, че е необходимо да се извърши преброяване на броя, когато устройството е придобило окончателния вид). Има случаи, когато самите организации на Energosbyt грешни с времето, принуждавайки потребителите да плащат ненужно за извършени услуги.
  3. Когато дойде време за извършване на проверката, не се препоръчва незабавно да се съгласите да закупите услугата продажби на енергия. Процедурата е много бърза, но цената на пълната услуга може да бъде няколко пъти по-висока от тази, предложена от независима сертифицирана лаборатория.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да направите, ако се счупи електромераКакво да направите, ако се счупи електромера
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
ЕлектромериЕлектромери
» » Кога да проверите брояча
© 2021 BggeHat.com