Регистриране на електромера

Регистриране на електромераМного потребители все още не разбират всички предимства на електромерите. На първо място, необходимо е да се следи използваната енергия, което обещава значителни икономии в семейния бюджет.

Но се случва, че броячът просто липсва или няма регистрация. Според последните правителствени разпоредби всички собственици на жилищни помещения трябва да регистрират електромери в съответните органи.

Основни изгледи

Електромерите са използвани дълго време. Днес вече има разнообразие от видовете им, сред които могат да се идентифицират:

  1. Индукция.
  2. Електролитен.
  3. Електронно.

Електронната форма се отнася до модерни броячи и е предварително определена с индикатор с течни кристали. Сега многотарифните електромери са много разпространени.

Отчитането на консумираните ресурси се измерва в киловатчаса. Когато инсталирате измервателния уред, не забравяйте за максималното възможно напрежение от 127 или 220 вата и сила на тока от 5, 10, 20, 40 или 60 ампера. Според всички стандарти за качество (GOST), максималният надзор в работата на електромерите не може да надвишава 7,5 минути.Основни изгледи

  • Общи съвместимост на броячите
    Съгласно основните изисквания, броячите трябва:
  • За да се съобразят с приетия регистър, имайте определено удостоверение и му разрешете да използвате на територията на Русия.
  • След монтажа незабавно се регистрирайте. Това може да бъде направено от специалист по енергетика, който ще запечата електромера, ще го настрои за регистрация и ще го пусне в експлоатация.
  • Да бъде на ниво не по-високо от 170 см от нивото на земята.

Изисквания към електромера

Всички броячи трябва да съдържат:

  1. Горната коричка на гишето.
  2. Печат със знака за проверка.
  3. Печат с енергийна компания.

Устройствата за отчитане трябва да бъдат в шкафове, специални камери на панели, ниши, стени, които задължително трябва да имат солидна основа. Височината от земята до клемната кутия може да варира от 0,8 до 1,7 метра. Това е на нивото на очите.Силни продажби

Устройствата могат да бъдат разположени само на лесно достъпни места и те трябва да могат да четат без затруднения. Не забравяйте за евентуалната подмяна на устройството, трябва да вземете под внимание 1 ° е отхвърлен.

В никакъв случай не са възможни всички видове обрати и дажби в окабеляването.

Необходимо е да промените електромера

На първо място, трябва да купите подходящия набор от елементи за регистрация. Това устройство е първият клас на точност, щит и ключове, т.е., щепсели. Инсталацията се извършва само след одобрението на комуналната услуга. Ако решите да направите сами работа, тогава бъдете подготвени за глобата и останалите санкции. За такива операции се допускат само професионални майстори с определена класификация



Причини да инсталирате нов брояч:

Защо е необходимо да регистрирате електромер

Причините за това може да са съвсем различни. На първо място, трябва да помните правилата за безопасността на старите броячи. Също така много жители в крайна сметка искат да прехвърлят броячите на по-удобно място за тях. И цялата инсталационна работа изисква нулиране на брояча.необходимостта от регистрация

Класификация на електромерите

Има три основни параметъра на електромерите. На първо място, това е самият дизайн на устройството, метода, по който той е свързан и томовете, които може да измерва.

Важно е да запазите всички документи, които получавате след инсталирането на брояча, тъй като те ще бъдат необходими, за да го регистрирате. С този пакет свържете се с подходящата услуга, която има право да се регистрира.

Списък на необходимите документи за регистрация на измервателния уред

На първо място, напишете изявление, като посочите всичките си лични данни и информация за компанията, която ще се занимава с инсталирането на устройството. Това ще бъде приложението за връзката. Електрически измервателен уредОсвен това трябва да посочите датата, часа, мястото на инсталиране и серийния номер на брояча. Необходимо е да се прикрепи фотокопие на паспорта и сертификат за проверка на измервателния уред. Той вече трябва да работи в продължение на повече от един месец.

Когато сменяте едно устройство с друго, данните трябва да се съхраняват по нов начин. За да не се натъкнете на проблеми и проблеми по време на самата инсталация, първо погледнете вашата организация за управление и разберете списъка с устройства, които са приемливи за инсталиране. Така че ще бъдете сигурни, че вашият електромер съответства на руското законодателство. Струва си да се обърне внимание на датата на производство.

Каква е причината за масовата промяна на електромерите

Има няколко основни причини, сред които са следните:

  1. Сега все повече и повече потребители преминават към доста енергоемки уреди в ежедневието. Електрическите печки продължават да изтласкват стария газ от кухните на собствениците. Монтирането на климатици, котли, микровълнови фурни и други устройства, разходите за енергия, които могат да бъдат повече от 20 ампера, водят до неизправност в работата на обикновените електромери, които просто не могат да се справят с такъв поток. Това дори може да доведе до пожари. И новите електромери могат да издържат на около 40 - 60 ампера.
  2. Замяната се дължи на факта, че инструментите с точност 2.5 трябва да бъдат повишени до точно 2.0 или 1.0. Тъй като те могат да гарантират нормална, продуктивна работа.

В резултат на това може да се каже, че електромерите работят преди всичко за собствениците на жилища, защото им позволява да контролират разходите си и да плащат стриктно за размера на използваните ресурси. Ако се случи така, че вашият метър все още не е регистриран, трябва спешно да се свържете със съответната фирма, тъй като тя ще бъде противоречаща на закона на правителството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
» » Регистриране на електромера
© 2021 BggeHat.com