Електромери

ЕлектромериВсеки активно използва електроенергия. За да стане лек, работеха домашни уреди, беше възможно да се включат нагреватели, потребителите използват електротехник. За тази услуга е необходимо да плащате месечно, което означава, че човек трябва точно да изчисли количеството използвана енергия.

Ето защо във всяка стая трябва да бъдат инсталирани специални броячи. Има много видове такива устройства, но какво е брояч и как да изберете правилно, човек ще бъде в състояние да определи за себе си сега.

Описание на електромерите

Всички потребители отдавна са свикнали с факта, че в домовете си инсталират индукция, един тарифен метър за електричество, но технологичният прогрес отива много по-далеч. Ето защо на пазара се появяват постоянно различни видове електромери. В допълнение към стандартното индукционно устройство се използват електронни или многотарифни измервателни уреди, които струват малко повече, но са по-точни.

Електромерите са инсталирани както на закрито, така и отвън, а във втория случай е необходимо да се инсталира допълнителна защита за тях. Повече подробности за работния механизъм на гишетата, техните силни и слаби страни ще бъдат обсъдени в момента.

Основни принципи на работа на електромери

Електрически измервателен уредЗа да се отчита електроенергията, измервателният уред трябва да бъде свързан към работната мрежа. За система със специфично напрежение съществуват варианти на този конструктивен механизъм. Индукционен или референтен електромер е стандартна опция за всички потребители, а изчисляването на използваната електроенергия се дължи на следните фактори:

  • устройството на брояча от определен тип е свързано директно към проводниците на мрежата или към общия трансформатор;
  • В процеса на използване на битови уреди се появяват импулси на определена сила, които водят до движение на механизма за отчитане;
  • преброяващият механизъм моментално показва стойността на използваното количество електроенергия на брояча.

Първите пет цифри в този механизъм и ще бъдат обозначени с индикатор, че трябва да копирате върху лист хартия и след това да отнеме от това е една и съща стойност, но от миналия месец.

Само по този начин човек може да изчисли точно и точно количеството консумирана енергия.

Едномерното електромер или друг тип устройство работи приблизително по същия начин, но сред всички изчислителни механизми има по-точни и удобни.

Как да избера правилно електромера

Струва си да започнем с момента, в който всеки измервател на електроенергия трябва да има собствен паспорт. В този паспорт са посочени данни за изчислителния механизъм и са посочени личните данни на конкретен потребител. Паспортът на измервателния уред винаги е необходим, ако е проверен. Когато купувате електромер, потребителят трябва да провери този документ и инсталирането му трябва да се извърши от специалисти в определена схема.Електрически измервателен уред

Схемата за монтаж на електромера ще зависи пряко от типа. Различните видове електромери имат свои собствени инсталационни характеристики, но само професионалните електротехници знаят как изглежда инсталационната схема. Сред най-популярните метри заслужава да се отбележат такива опции:

  • електромер на стандартната проба;
  • цифров или електронен електромер;
  • броячи, изчислени за различни тарифни зони - 2, 3, 4-тарифа.


Изборът на брояча зависи от индивидуалните нужди на всеки метър, но електронният метър е особено популярен.

Електрически измервателен уредЧетенията на всеки брояч са на специално набиране, но тяхната точност зависи от конкретното устройство. Електронният измервател получава много бързо импулси и ги обработва с висока точност.

Всеки отделен електромер се идентифицира по своя модел и на това обозначение следва да се обърне специално внимание, за да се избере правилно устройството. Ако човек наистина иска да избере добър метър, първо трябва да се консултира с опитен електротехник.

Всяко обозначение на щанда има своя собствена интерпретация и ако човек не знае неговите черти, той трябва да се запознае с отличителните черти на всеки отделно. Ако човек трябва да вземе брояч, който може да работи с няколко тарифни зони, той трябва да търси варианти със съответното обозначение.

Устройството на такъв механизъм за отчитане ви позволява да преброите електричеството за цената от всяка отделна зона. Отчитането на брояча ще бъде отменено съгласно стандартната схема, но разходите за заплащане за месеца на използване вече ще бъдат определени от механизма на платежното устройство.

Електрически измервателен уредНеобходимо е да се вземат показания от всеки тип брояч на един и същи принцип и така че човек да не може да ги направи по-малко, един електротехник поставя специален печат върху всеки тип брояч. Изборът на измервателния уред директно зависи от това колко мощни са електрическите устройства, които хората използват.

Ако в къщата няма мощна технология, потребителят трябва да избере устройство, което работи при 220 волта - еднофазно и няма значение дали е електронен, цифров, многотарифен или индукционен. Броячите индукционни тип, за да направи малко по-лесно, и цифровата версия изисква значителни тънкости в инсталацията, но е достатъчно компактен. Моделът на всеки измервателен уред е показан на корпуса му. Паспортът на измервателния уред съдържа всички данни за този механизъм.

За устройствата за измерване на електроенергия трябва задължително да има гаранция и характеристиките на този механизъм трябва винаги да остават публични. Обозначението, което е посочено на гишетата. Той съдържа цялата информация за този механизъм. Потребителите, които плащат по различен начин в различни часове от деня и нощта, трябва да изберат цифров, електронен или индукционен брояч от подходящ тип.

Ако се избере цифров или електронен вариант, потребителят ще трябва да плати около 200 лв. За устройството, но такъв метър е много удобен за поставяне. Индукционният апарат е стандартна опция, може да се инсталира на закрито или на открито, но не винаги е точен и достатъчно голям.

За да изчислите тока, можете да изберете устройство от по-модерен тип и да го поставите. Проверката на съвременните измервателни уреди се извършва на всеки 12-14 години - това са изискванията на опитни електротехници. Техническите характеристики на такива устройства са склонни да предпочитат електромерите на модерен дизайн и затова си струва да ги избирате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
» » Електромери
© 2021 BggeHat.com