Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер

Двутарифен електромерДнес ядрените и термични станции работят в непрекъснат кръг и се нуждаят от постоянна наличност на електроенергия. Именно поради това много световни държави продават електричество на потребителите на нощни и дневни тарифи.

Те имат значителна разлика в плащането на киловат, което понякога се случва два или повече пъти. Специфична фигура може да бъде намерена и изяснена от общинските служби във вашия район.

Това е да се намали дисбалансът в мрежата чрез привличане на помощни частни потребители, когато се прекъсват енергоемките промишлени предприятия. Това разделение може да се наблюдава в много страни от бившия СССР, включително в Русия. Благодарение на това те печелят популярност сред голям брой потребители, за да намалят разходите за комунални услуги, използващи двутарифни измервателни уреди.

Принцип на действие на двутарифния електромер

Използвайки в ежедневния живот най-често срещания метър, не можете да наблюдавате колко харчите електроенергия в различни периоди от деня. Те могат да извършат само общия брой използвани киловатци и да ги запишат в общото плащане. В този сценарий държавата прави плащане за презареждане на тарифата, като я разглежда ежедневно. Това може лесно да бъде променено при закупуване и инсталиране на двутарифен брояч.

След това новият електромер ще промени автоматично потреблението на ресурси в определено време с определена скорост. Смяната на времето и всички точни стойности могат да бъдат намерени в RES. В крайна сметка плащането ще бъде извършено по две сметки: за ден и за нощувка.

Потенциални икономии при използване на оборудване

Рекламата навсякъде ни разказва за безусловната полза при закупуването на брояч с две тарифи, който може да помогне за спасяването на почти 50. Вярно е, че никой не казва при какви условия ще получите това предимство.

Икономически опцииНощната цена влиза в сила от 23:00 до 07:00 сутринта. Разликата между тарифите ден и нощ е почти два пъти. Но за да оцените напълно възможната печалба на този измервателен уред, не забравяйте да изчислите и разходите за закупуване и инсталиране на цялото необходимо оборудване.

Живеейки в средна многоетажна къща и с разходите за електроенергия, които не надвишават 500 киловата, спестяванията могат да достигнат 10-35 в сравнение с обичайните изчисления. Ако вземете предвид средната цена на измервателния уред и неговата инсталация, устройството ще плати за себе си в рамките на една до две години.

Чрез двутарифен електромер можете да настроите количеството на използваните ресурси, като прехвърлите домакински уреди, които консумират много енергия в нощния режим. Това може да бъде наблюдавано с таймери за време, които имат много устройства. Вярно е, че има определени проблеми. Например, в съседен апартамент не е много щастлив да работи пералня, качулка и други силен уред през нощта.



Но двутарифният брояч няма да има такъв резултат, ако вашите помещения имат малко потребление на електроенергия на ден. Апартаменти, в които не са инсталирани котли, електрически печки и много други домакински уреди, а освен това с малък разход от 100 - 200 киловата, възвращаемостта може да се удържи от десетки години.

Двутарифни електромери за дома

Ползите, които могат да бъдат получени чрез закупуване на брояч, предназначен за две тарифи, са доста големи в частния сектор и големите апартаменти. За да се ускори възстановяването, можете да използвате скъпи устройства през нощта. По-долу са най-добрите начини за спестяване на материални ресурси с двоен метър:

  1. Обемите на консумирания газ ще намалеят. Това ще направи котела за отопление на вода и отопление. Двутарифни електромери за домаТрябва само да настроите тези устройства през нощта. Например, водата може да се нагрее добре от 06:00 до 06:30 сутринта и след това просто да поддържа приемлива температура за вас през целия ден.
  2. Минимално използване на домакински уреди следобед. Няма да бъде прекалено трудно да използвате пералня, съдомиялна машина, хлебопровод, мултибарба, климатик през нощта.
  3. Използвайте мощни TEN през нощта. Много често собствениците на частни къщи оборудват бани и електрически камини на тяхна територия. За тяхната работа е необходим голям брой ресурси. Необходимо е да планирате времето си, така че работата му да пада върху нощни тарифи.

Как да вземем показанията от електромерите

Не много отдавна влезе в сила нов закон, че собственикът на апартамент трябва да вземе показания от служебните счетоводни устройства. Тази процедура трябва да се извършва всеки месец до десетия ден, освен ако в договора не е посочена друга дата.

Данните, които самият собственик премахва, трябва да прехвърлят на съответната организация.

Ако изведнъж сте в списъка на длъжниците, ще бъдат начислени глоби и санкции. При условие, че плащането за комунални услуги няма да бъде извършено повече от два месеца, упълномощената организация може да спре или напълно да забрани предоставянето на услуги.

Четене от двутарифен брояч

Как да се четеКогато имате двутарифен измервателен уред, отчитането е малко по-различно от обичайния метър. Често те са на дисплея на оборудването. За да направите това, просто трябва да натиснете само десните бутони, какво и къде да натиснете може да подкани инструкциите от вашия брояч.

Месечно през първите дни въведете бележника или бележника си със свидетелството, че се оттегляте от първата и втората тарифа. Ще ви е необходим само един номер, който е след десетичната запетая, не можете да вземете предвид цялото число. Същата процедура трябва да се направи в края на месеца. Ако плащането се извършва чрез интернет, просто въведете данните от дисплея на електромера отделно за всяка тарифа, но ако се плащате, тогава ще трябва да изчислите показанията според следната формула:

  • За първата тарифа: от индикацията в момента вземаме предишната тарифа. Броят, който сте получили, трябва да бъде умножен по конкретна тарифа, например дневен курс.
  • За втората тарифа: от индикацията в момента се използва предишната. Полученият от вас номер трябва да бъде умножен по конкретна тарифа, например през нощта.

След това трябва да обобщите данните (да добавите дневни и нощни тарифи) и безопасно да извършите плащането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Тарифи за електроенергия за предприятиятаТарифи за електроенергия за предприятията
» » Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
© 2021 BggeHat.com