Двутарифни електромери

Двутарифен електромерСпоред правилата, установени от законодателната власт на страната, електрическият метра от двутарифен тип е предназначен да предостави помощ на потребителя от гледна точка на спестяване на пари, докато генериращите компании могат да спестят повече енергия. Както обаче практиката ни показва, не всичко е както ни беше обещано.

Функцията й две тарифен електромер извършва на принципа, въз основа на използването на различни режими на работа: през деня да консумират големи количества енергия (по-скъпи) и нощна тарифа се използва много по-малко енергия (по-малко). А устройството е в състояние да определи това по време на деня.

В двутарифната система две часови зони винаги са дефинирани по време на деня: денят започва от седем сутринта до единайсет вечерта, нощното време започва от единайсет вечерта и продължава до седем сутринта.

Повечето хора са добре запознати с информацията, че един ден товарът опит от централата, обикновено е неравномерен, за сутрешните и вечерните периоди от време, определени от максималния процент на електрозахранването, а когато тя е нощно време, енергия е мигновен намаляване на количеството на генерираните електрическа енергия , Такива промени в електроенергията могат да окажат неблагоприятно въздействие върху техническата структура на използваното оборудване.

Как функционира цялата система?

Как се осъществява процесътС помощта на пълен и пълен преход на всички граждани на страната към отчитането на две тарифи би било възможно да се осигури доставката на енергия на цялата територия на Руската федерация. Защо това може да се постигне само по този начин? Е, на първо място, разходите за производство ще бъдат намалени. Също така ще е възможно да не бързаме да осигурим новия капацитет за генериране поради намаляването на нивото на потребление на електроенергия по време на пиковите часове.

За потребителите също се запазва едно полезно допълнение. В крайна сметка, една система, която работи с две тарифи в ума, може да даде възможност да се спести на сметката за електроенергия. Разбира се, за да се реализира нещо подобно, ще трябва да конфигурирате правилно всички домакински уреди, които са във вашия дом. Просто казано, потребителят трябва да отиде частично през нощта.

Когато потребителят започне брояч, който работи за две тарифи, тогава ще има специална причина да "таксува" автоматичната пералня през нощта, вместо през деня, както при предишната употреба.

Повече ще бъде постоянно по навик активирате подово отопление система, стартирайте климатика, работи на съдомиялната машина, както и други видове, потребители на енергия го устройства през нощта.

Колко полза получава потребителят, който използва двутарифен брояч? Когато, в периода от 7 до 11 ч "ранобудните" на града да плащат всеки използва кВт / ч на цена от 2 рубли осемдесет два цента, "сови" през нощта, платена за една и съща сума вече две рубли петдесет и четири копейки, а това е 1/3 рубли е по-евтино.

Ако тази информация не беше достатъчно и искате да знаете повече подробности за диференцирани тарифи, които са свързани с количеството на консумираната енергия, е възможно да се прилага по отношение на указа от Регионалната служба за определяне на тарифите, която работи в град Ростов на Дон с двадесет и пети декември две хиляди и девет.

Двупосочен брояч



Броячът на двутарифен тип практически не се различава от външния вид на обикновения брояч. Единствената разлика е, че таблото с информация за индикациите може да се промени само в определени предварително определени часове. Процесът на това "препрограмиране" се извършва два пъти на ден: когато е седем сутринта и само след единайсет вечерта.

В момента по-голямата част от сградите в градове като Ростов на Дон, все още в етапа на строителството, започват да бъдат оборудвани със системи за автоматизиран режим за измерване на електрическа енергия, при условие че всеки жител възможност да прочетете консумираното количество енергия през двете тарифи: нощ и дневна светлина.

В системата има не само броячи на двутарифния план, но и специално оборудване, което се нарича, се нарича ASKUE система, в пълна форма, наричана Автоматизирана система за отчитане на електрическа енергия в търговската сфера.

Технологията от този вид прави възможно извършването на процедурата за програмиране на измервателните уреди, както и извършването на дистанционно отчитане на индикациите. В такава ситуация повечето експерти твърдят, че сте собственик на двутарифен брояч с присъствието на външен производител на тарифи.

Преминаване към двутарифен брояч

За да преминете към метод за плащане на електроенергия при две тарифи, ще трябва да се свържете с доставчика, който отговаря за комуналните услуги.

преход към двутарифен броячТова означава, че гражданинът трябва да подаде заявление по този въпрос на представител на управляващото дружество или на HOA. Ако сградата е под прякото управление, наемателят ще трябва да кандидатства за услугата на организацията за доставка на енергия (договорните условия за доставката на ресурса са сключени с нея).

След като получите специален формуляр, който ще съдържа изявление, което предполага преход към счетоводното отчитане на двутарифен тип. В този случай ще се запознаете с подробен списък на условията за преминаване към друг вид система и информация за възможността за отстъпки. Обикновено обезщетенията се предоставят само за пенсионери, ветерани и военни действия.

Как да получите броячНеобходимо е да запомните информацията, че нивото на разходите за актуализирания брояч ще бъде много по-малко, особено когато поръчвате няколко устройства едновременно, да речем със съседите си заедно. Струва си да се отбележи, че метърът, който можете да получите, не само като се свържете с енергийната компания, но и чрез онлайн услуги, които се управляват от производители и дори в специализирани магазини.

Самият доставчик на електроенергия, който се занимава с обслужването на помещенията, може да носи двутарифен електромер, който да предоставя услуги, свързани с инсталирането на оборудване за интегрирания характер на връзките и услугите за поддръжка в бъдеще. Въпреки това е малко вероятно, че ще можете да намерите оборудване на никъде на ниска цена. Обикновено цената, с която се отпуска, е твърде висока. По-изгодна възможност е закупуването на брояч в неофициални магазини. Цената може да бъде от хиляда четиристотин до хиляда и петстотин рубли. Самата услуга за инсталиране на оборудване варира от двеста до триста рубли.

Прочетете информацията: използването на двутарифен метър не може да бъде от полза за всички. Системата може да донесе най-голяма икономическа полза на тези, които живеят в голяма стая, където има много електронни устройства, използвани през нощта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
До колко можете да тренирате и ремонтирате правила за различни градовеДо колко можете да тренирате и ремонтирате правила за различни градове
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
» » Двутарифни електромери
© 2021 BggeHat.com